amorph Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Czy ktoś ma jakieś informacje, doświadczenia z pyłkiem pszczelim (kwiatowym, pierzgą) w piwie? Sam miód podobno daje słabe rezultaty a dziś zjadłem łyżkę tego specyfiku i przez pare godzin czuję charakterystyczny aromat (jak mi się odbije :-) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Pylek ma 34% cukru, miód >80, więc dużo mniej doda ekstraktu, a więcej aromatu/smaku - tak strzelam. Doświadczeń nie mam. Natomiast jest to bardzo zdrowa rzecz, doskonała na wszelkie dolegliwości gardłowo-krtaniowe. Sam nosiłem się z zamiarem uwarzenia piwa z propolisem, jednak póki co nie mam tego w moim mash schedule. Jak uwarzysz, to chętnie spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Pyłek a propolis to dwie bardzo różne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Z tego co wiem propolis "rozpuszczalny" jest głównie w alkoholu o wyższym stężeniu. Co do pyłku myślę, że może On skracać przydatność piwa do spożycia i zmętniać je wyjątkowo mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się