Skocz do zawartości

Pyłek pszczeli jako dodatek piwowarski


amorph

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma jakieś informacje, doświadczenia z pyłkiem pszczelim (kwiatowym, pierzgą) w piwie? Sam miód podobno daje słabe rezultaty a dziś zjadłem łyżkę tego specyfiku i przez pare godzin czuję charakterystyczny aromat (jak mi się odbije :-) ).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pylek ma 34% cukru, miód >80, więc dużo mniej doda ekstraktu, a więcej aromatu/smaku - tak strzelam. Doświadczeń nie mam. Natomiast jest to bardzo zdrowa rzecz, doskonała na wszelkie dolegliwości gardłowo-krtaniowe. Sam nosiłem się z zamiarem uwarzenia piwa z propolisem, jednak póki co nie mam tego w moim mash schedule. Jak uwarzysz, to chętnie spróbuję :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.