Lukas. Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Wszędzie są informacje o dwóch systemach (rims i herms). Są oprócz tego jakieś inne? Co z systemami przy pomocy których można zacierać z infuzją i dekokcją? Są takie systemy czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jest system tradycyjny (kociołek a'la Lidl ~30l jako kadź zacierno-warzelna + fermentor ~30l z kranikiem i wężem z oplotu/filtratorem rurkowym/fałszywym dnem) oraz system grawitacyjny (kadź zacierna, warzelna oraz zbiornik ciepłej wody do wysładzania). Przy lekkim dostosowaniu grawitacyjnego (grant) można stosować tzw. odwróconą dekokcję. Poza tym posiadając dodatkowy garnek odpowiedniej wielkości oraz źródło ciepła dla niego, można stosować dekokcję przy każdym sprzęcie. Infuzję stosują leniuchy podczas zacierania w lodówce turystycznej Informacji o systemach jest multum i do pierona, wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Informacji o systemach jest multum i do pierona, wystarczy poszukać Można też popatrzeć. Ja się ślinię http://www.popularmechanics.com/home/how-to-plans/metalworking/4323694 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas. Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Czyli odrobina wyobraźni i pomysłowości i każdy system można dostosować do swoich potrzeb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Czyli odrobina wyobraźni i pomysłowości ale to rzadkość w ostatnich czasach (pewnie dlatego, że za myślenie nie płacą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Płacą, płacą i to niemało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się