playand1 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam Wszystkich, Jak w temacie - pilnie potrzebuję drożdży do wee heavy. Piwo jest jest uwarzone, niestety drożdże nie ruszyły. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Jakie BLG i jaki czas od zadania? Jakich drożdży użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Dodatkowe pytanie: temperatura brzeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playand1 Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 21 blg 24 godziny Mangrove Jack's Newcastle Dark Ale M03 20 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 21 blg24 godziny Mangrove Jack's Newcastle Dark Ale M03 20 stopni Dałeś 1 paczkę na 21Blg (zakładam standardowe 20L) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playand1 Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 21 blg24 godziny Mangrove Jack's Newcastle Dark Ale M03 20 stopni Dałeś 1 paczkę na 21Blg (zakładam standardowe 20L) ??? starter z połowy paczki (warka 12 litrów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Ja może obok tematu, ale jakiś czas temu podchodząc do tego stylu, dowiedziałem, się, że Dogma Brewdoga byłą robiona na Saflagerach, więc biorąc pod uwagę bieżące temperatury, może byś spróbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Miałem 1728 w lecie ... Gestwa ma szanse jeszcze gdzieś krążyć. Zapytaj Przem0 ... Może jeszcze ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 niestety nie mam:\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Jeśli nie uda Ci się wyczarować zastępczej gęstwy, spróbowałbym podnieść temperaturę brzeczki (np poprzez wstawienie fermentora do ciepłej wody) w górną granice temperaturową pracy tych drożdży, czyli zdaje się 22 - 23 stopnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Jeśli aktualne mam: Fermentum Mobile - FM13 Irlandzkie Ciemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playand1 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Po podniesieniu temperatury drożdże wykazały niewielkie oznaki życia. Nie wygląda to zbyt dobrze, ale zobaczymy może coś z tego będzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi