Gregi Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Który zestaw dla Świeżaka? Proszek, ekstrakt słodowy? 90- 130 zł http://browamator.pl...5&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod http://browamator.pl...9&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod http://www.browamato...3&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod 60-70 zł? a może coś z Black Rock lub coopers Na ta chwilę mogę zapewnić stałą temperaturę pomieszczenia do fazy fermentacji 20-21 C Edytowane 26 Października 2014 przez Gregi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Zależy co lubisz, jasne/ciemne, mocno chmielone/ słodowe, podobne do lagera/zupełnie inne niż lager Brewkity w większości są górnej fermentacji więc temp jest ok ewentualnie troche niższa mogłaby być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) 20-21 stopni temperatury zewnętrznej to 23-25 w fermentorze czyli jakieś 5-7 stopni za dużo moim zdaniem chyba, że myślimy o jakimś belgu, najlepsze piwa górnej wychodzą w najniższych zalecanych temperaturach wtedy piwo ma najczystszy profil. Edytowane 26 Października 2014 przez Konus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Konus, Mieszkam w bloku i 21 C to standardowa temperatura mieszkania. Wychodzi na to że nie zapewnię odpowiedniej temperatury fermentacji w mojej kuchni. Czy są na to jakieś patenty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 chłodziarka styropianowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Lub piwnica . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 A piwnica w jakiej tem powinna być jeżeli chciałbym utrzymać fermentacje na poziomie 20C . Obawiam sie ze moja piwnica może być za niska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 niestety nie miałem do czynienia z brewkitami, nie wiem jakie drożdże są do nich dołączone, jakich temperatur wymagają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Gdybyś miał te 16-17 °C w piwnicy, to byłoby idealnie . A ile masz faktycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się