Skocz do zawartości

jaki zestaw surowców dla świeżaka


Gregi

Rekomendowane odpowiedzi

Który zestaw dla Świeżaka? Proszek, ekstrakt słodowy?

90- 130 zł

http://browamator.pl...5&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod

 

http://browamator.pl...9&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod

 

http://www.browamato...3&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod

 

60-70 zł?

a może coś z Black Rock lub coopers

 

Na ta chwilę mogę zapewnić stałą temperaturę pomieszczenia do fazy fermentacji 20-21 C

Edytowane przez Gregi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

20-21 stopni temperatury zewnętrznej to 23-25 w fermentorze czyli jakieś 5-7 stopni za dużo moim zdaniem chyba, że myślimy o jakimś belgu, najlepsze piwa górnej wychodzą w najniższych zalecanych temperaturach wtedy piwo ma najczystszy profil.

Edytowane przez Konus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.