dirk gently Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 No przecież napisał że przed zlaniem do menzurki psika dwa razy w kranik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Imho to pryskanie w kranik nie umyje parudniowej zaschnietej pozostałości po brzeczke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Właśnie dlatego większość ludzi fermentuje w zbiornikach bez kraników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixeloza Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Psikam desprejem, ale oczywiście po upuszczeniu piwa również przeczyszczam kranik i psikam na koniec desprejem. Właśnie w tym rzecz, że chcąc ułatwiać sobie życie fermentorem z kranikiem, trzeba posuwać się jeszcze dalej w dbałości o higienę i sterylność Coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się