amap Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Coś nie mogę znaleźć numeru kom. dla kuriera.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsano Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Zapraszam do osobistego dostarczenia piw pod adres ul. Langiewicza 31, Warszawa (wejście od Krzywickiego) w godz 8-17.30 W późniejszych godzinach prośba o telefoniczne umówienie - odbiór na Bemowie Mój nr tel 508 45 44 39 W sprawie informacji o otrzymanych przesyłkach od kurierów piszcie na adres markar@interia.eu Moja osobista prośba aby nie zaklejać taśmą butelek zbyt wiele razy ponieważ wydłuża to znacznie czas rozpakowania a wiadomo ile przesyłek przychodzi. Najważniejsze aby piwa nie latały luźno po paczce. Nie przysyłajcie granatów - jeśli piwo ma oznaki przegazowania to po wstrząsach podczas transportu będzie wzburzone jeszcze bardziej. Edytowane 27 Marca 2015 przez corsano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontius Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Na stronie http://wkpd.waw.pl/ nie ma linku do formularza zgłoszeniowego, a przydałby się. Wiem, że link do formularza jest tu na forum, ale pewnie wiele osób szuka go przede wszystkim na stronie konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Leszczyński Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Dzięki, już porpawiliśmy, za dużo kucharek administruje stronę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon M. Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam pytanie odnośnie, opisów stylów i zgłaszania piw. Co jeśli piwo moim zdaniem jest dobrym przedstawicielem stylu, ale do uwarzenia zastosowałem inne niż w opisie surowce? np: w opisie brown porteru napisano : "Fermentacja przy użyciu angielskich drożdży górnej fermentacji." Czy jeśli zastosowałem inne drożdże (czy niewyspiarskie chmiele) to piwo może zostać odrzucone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam pytanie odnośnie, opisów stylów i zgłaszania piw. Co jeśli piwo moim zdaniem jest dobrym przedstawicielem stylu, ale do uwarzenia zastosowałem inne niż w opisie surowce? np: w opisie brown porteru napisano : "Fermentacja przy użyciu angielskich drożdży górnej fermentacji." Czy jeśli zastosowałem inne drożdże (czy niewyspiarskie chmiele) to piwo może zostać odrzucone? Oceniane będzie piwo a nie jego zasyp czy też receptura jeżeli przy użyciu innych drożdzy / chmieli udało się uzyskać efekty właściwe dla stylu to nie jest to przeszkodą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4jk Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ul. Langiewicza 31, Warszawa (wejście od Krzywickiego) Ja na ostatni konkurs podwoziłem osobiście, byłem wcześniej chwile i stałem sobie na Langiewicza grzebiąc w komórce, nieświadomy, że za plecami jest ambasada Izraela po kilku minutach miałem rozmowę z policją i ochroną, oglądanie zawartości torby, w której były pozawijane w siatki browary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Piwa spakowane, właśnie chce dokonać rejestracji, a tu taki zonk: Wystąpił błąd W tym momencie aplikacja nie pozwala na aktualizację swojego zgłoszenia. Wyślij prośbę usunięcia swojego zgłoszenia do organizatora konkursu O co kaman? edit mimo pojawiającego się błędu, zgłoszenie przyszło na skrzynkę pocztową. Nie było tematu. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Giziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristalico Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Wczoraj wypełniłem formularz zgłoszeniowy na jedno piwo, dziś na drugie, ale na maila nic nie przychodzi. Jutro chciałbym wysłać swoje piwa, można do nich dołączyć to co się generuje po wciśnięciu przycisku "Drukuj" zaraz po rejestracji piwa? Czy muszę czekać na maila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpiszcze Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Piwa spakowane, właśnie chce dokonać rejestracji, a tu taki zonk: Wystąpił błąd W tym momencie aplikacja nie pozwala na aktualizację swojego zgłoszenia. Wyślij prośbę usunięcia swojego zgłoszenia do organizatora konkursu O co kaman? edit mimo pojawiającego się błędu, zgłoszenie przyszło na skrzynkę pocztową. Nie było tematu. Wczoraj wypełniłem formularz zgłoszeniowy na jedno piwo, dziś na drugie, ale na maila nic nie przychodzi. Jutro chciałbym wysłać swoje piwa, można do nich dołączyć to co się generuje po wciśnięciu przycisku "Drukuj" zaraz po rejestracji piwa? Czy muszę czekać na maila? Niestety, formularz na chwilę obecną nie pozwala na zgłaszanie piw na raty ani późniejszą modyfikacje zgłoszenia. Jeżeli coś trzeba zmienić to prośba o maila na adres admin@pspd.org.pl z prośbą o usunięcie poprzedniego zgłoszenia. Po usunięciu i potwierdzeniu będzie można ponownie zgłosić piwa. Mail z prośbą o usunięcie zgłoszenia musi być napisany z tego samego adresu, jaki był podany w formularzu. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez tpiszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristalico Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Piwa spakowane, właśnie chce dokonać rejestracji, a tu taki zonk: Wystąpił błąd W tym momencie aplikacja nie pozwala na aktualizację swojego zgłoszenia. Wyślij prośbę usunięcia swojego zgłoszenia do organizatora konkursu O co kaman? edit mimo pojawiającego się błędu, zgłoszenie przyszło na skrzynkę pocztową. Nie było tematu. Wczoraj wypełniłem formularz zgłoszeniowy na jedno piwo, dziś na drugie, ale na maila nic nie przychodzi. Jutro chciałbym wysłać swoje piwa, można do nich dołączyć to co się generuje po wciśnięciu przycisku "Drukuj" zaraz po rejestracji piwa? Czy muszę czekać na maila? Niestety, formularz na chwilę obecną nie pozwala na zgłaszanie piw na raty ani późniejszą modyfikacje zgłoszenia. Jeżeli coś trzeba zmienić to prośba o maila na adres admin@pspd.org.pl z prośbą o usunięcie poprzedniego zgłoszenia. Po usunięciu i potwierdzeniu będzie można ponownie zgłosić piwa. Mail z prośbą o usunięcie zgłoszenia musi być napisany z tego samego adresu, jaki był podany w formularzu. Jednak wszystko jest w porządku, jedynie Gmail mi zrobił psikusa i umieścił wiadomości w Spamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nasze zacne grono sponsorów powiększyło się o : Słodownie Strzegom, która dla wszystkich 4 miejsc funduje 20% bon rabatowy na zakupy do wysokości 1 000 złotych w e-sklepie Słodowni Strzegom (www.slodowniastrzegom.pl). Sklep z surowcami piwowarskimi - Piwodziej, który dla 3 pierwszych miejsc w kategorii American Pale Ale oraz Belgian Blond oferuje bony zakupowe o wartości 100, 75 i 50 PLN, do zrealizowania na www.piwodziej.pl Przypominam, że piwa można nadsyłać do 15.04.2015 Pozdrawiamy i życzymy powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Czy ogłosicie wcześniej wyniki eliminacji (skład finalistów)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZZabioreCiButy Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Też mam nadzieję że dzisiaj albo jutro poznamy finalistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A jak tam obłożenie poszczególnych kategorii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Maryh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Rewolucja kraftów zbiera żniwo, scena piwowarska zmierza ku monokulturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Rewolucja kraftów zbiera żniwo, scena piwowarska zmierza ku monokulturze. lepsza mono niż jej brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ja już jakiś czas temu miałem matematykę, ale gdzie kolega tę monokulturę zdemaskował? 77/194 = 39,7% to już monokultura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Zwłaszcza, że cała reszta to totalne, uświęcone tradycją, klasyki Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Wiecie, zlikwidowali matematykę na maturze stąd problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja już jakiś czas temu miałem matematykę, ale gdzie kolega tę monokulturę zdemaskował? 77/194 = 39,7% to już monokultura? no ale prawi 40 % na jeden styl,a pozostałe 60% do podziału na 5 wiadomo o co chodzi ,i tak jest ponad drugie tyle co w BB wiadomo coś na temat eliminacji ,czy jak rok temu jakieś tajne zdjęcia pod stołem robione Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Sami szydercy. A by przyszedł jeden z drugim pomóc to nie, lepiej się ponabijać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Drodzy, Dziękujemy bardzo za nadesłane piwa. W tym roku poziom piw był naprawdę wysoki a jury miało całkiem spory problem z finalnym wyborem Grand Prix. Finalne wyniki zostaną upublicznione w sobotę, 25 kwietnia o godzinie 20:00 podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa. Poniżej, w alfabetycznej kolejności, lista finalistów poszczególnych kategorii. Pils Mariusz Bystryk Paweł Czerwiński Robert Kamiński Mariusz Karpiński Piotr Kulpa Mariusz Kwiatkowski Mateusz Malik Andrzej Miler Waldemar Pitala Jacek Stachowski Rafał Wnykowicz Maibock Jakub Baranowski Mariusz Bystryk Piotr Domański Mariusz Karpiński Mateusz Malik Paweł Masłowski Waldemar Pitala Aleksander Sułkowski Łukasz Śledziński Krzysztof Zach Paweł Żywiecki APA Michał Barancewicz Michał Bilski Tomasz Dudziński Kamil Filipek Mateusz Janowski Michał Kotkowski Łukasz Kubicki Konrad Kurek Paweł Sobczak Jarosław Sworowski Łukasz Ulatowski Michał Walas Dastin Wierbil Paweł Żywiecki Belgian Blond Dawid Bobryk Sebastian Bogacz Mariusz Bystryk Łukasz Hałsik Michał Jakuszewski Marek Kmiecik Andrzej Miler Patryk Poczta Grzegorz Stachurski Krzysztof Szulc Alan Woyke Brown Porter Szymon Cierzniak Marcin Glinka Marcin Jędrzejewski Łukasz Kantor Mariusz Karpiński Mateusz Kowalski Paweł Masłowski Daniel Miniuk Jacek Stachowski Michał Żankowski Paweł Żywiecki Rogen Mariusz Bystryk Michał Góra Mariusz Karpiński Lukasz Kubicki Konrad Kurek Jacek Stachowski Arkadiusz Suchecki Sabina Wełpa Paweł Woźny Andrzej Wójciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrados Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) W kategorii APA Jarosław Sworowski czy może Konrad Sworowski? pytam z nadzieją... Jesli to nie pomyłka to gratuluję koledze Jarkowi, w takim razie nazwisko zobowiązuje Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Conrados Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi