amap Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 czyli nie wytrzymałeś roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 No, niestety, ale nie żałuję, bo piwko już jest ułożone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 RIS piana drobnopęcherzykowa, brązowakolor nieprzejrzyście czarnyaromat - delikatny alkohol, rodzynki, przyjemna delikatna paloność, gorzka czekoladasmak - gorzka czekolada, delikatny alkohol, palonka ale nie kwaśna ani nie spalenizna, raczej delikatny popiół z ogniska. Faktycznie wytrawny Gładkie, gorycz nieprzesadzona i przyjemna, na języku pozostawia smak dobrej, gorzkiej czekolady.Ogólnie: przyjemne, nieprzegięte piwo. Bardzo dobry RIS, z tych niewielu które piłem jeden z najlepszych. Wytrawny, ale pełny, gładki. Nawet pomimo alkoholu którego w piwach nie lubię, tutaj mnie on nie drażni, a jak się ułoży to będzie naprawdę petarda. Dzięki za możliwość spróbowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Lela - Kwas Beta, 13,9°Blg i 7,1% alk Aromat: mocny dzikus, spocony koń, owocowy (porzeczka), kwaśny i lekko octowy, nuty słodowe (ciasteczka, skórka chleba) Wyglad: bursztyn, opalizuje, piękna drobniutka beżowa piana, dość trwała Smak: wyraźnie dzikie, kwaśne a jednocześnie owocowe z subtelną słodowością (znowu skórka), minimalna octowość Odczucie w ustach: cierpkawe, średnio pełne, nagazowanie średnie Goryczka: krótka, cierpka Ogólnie: Kolor wskazuje że jest sporo różnych słodów specjalnych i czuć to w piwie, dają fajną kontrę dla dzikich nut, końskiej derki, kwaśności, właściwie w każdym elemencie ta słodówość buduje piwo i wprowadza świetny balans dla całości. Piwo ewidentnie dzikie, lambikowe, kwaśne. Dla mnie świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Stałtoporter, w trakcie degustacji padł mi laptop a nie miałem baterii po rękę więc info z pamięci. Aromat: zdecydowanie porterowy, ciemne słody (kawa), marcepan, miód Wygląd: ogromna piana (przegazowanie), raczej jasno beżowa, nietrwała Smak: Generalnie czuć że piwo jest już utlenione i ma dobry okres za sobą, sporo takich nut jak marcepan, rodzynki, lekka już miodowość, w tle słody ciemne (kawa), smak dość płaski, w finiszu lekka mineralność, Ogólnie: Piwo przegazowanie ale po nalaniu i opadnięciu piany gazu już nie miało, po kolorze piany widać że słodów ciemnych i palonych nie było zbyt wiele i czuć to też w smaku i zapachu, do tego utlenienie przykrywa już sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi