psh0 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Chciałem podzielić się moim patentem na dłuższe przechowywanie chmielu w świeżości otóż: krok 1: udajesz się do ulubionego przez polaków marketu biedronka i zaopatrujesz się w zestaw toreb próżniowych krok 2: wracasz do domu i lekko rozszczelniasz torebkę z chmielem, wkładasz do torby próżniowej i natychmiast ją zamykasz krok 3: odsysasz powietrze za pomocą specjalnej pompki po tej operacji ostatecznie zaciskasz torebkę z chmielem umieszczoną w torbie próżniowej. W ten oto sposób masz idealnie zabezpieczony chmiel. Koszt inwestycji 4 zł dłuższe przechowywanie chmielu bezcenne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja mam takie specjalne worki na ciuchy i używam odkurzacza żeby odessać z nich powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zamknięcie strunowe nie zbyt dobrze trzyma podciśnienie , kiedyś na prasie prasowałem i domykałem , za jakiś czas praktycznie ciśnienie wyrównywało się . Próbowałem żelazkiem zaklejać , było lepiej . W końcu skończyło się na pakowarce próżniowej , dopiero wiem że jest dobrze . W niedzielę chmieliłem piwo , przeciąłem zgrzew odsypałem porcję i zapakowałem z powrotem , bajka . Pakuję tak że chmiel ściśnięty praktycznie na kamień . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zamknięcie strunowe nie zbyt dobrze trzyma podciśnienie , kiedyś na prasie prasowałem i domykałem , za jakiś czas praktycznie ciśnienie wyrównywało się . Próbowałem żelazkiem zaklejać , było lepiej . W końcu skończyło się na pakowarce próżniowej , dopiero wiem że jest dobrze . W niedzielę chmieliłem piwo , przeciąłem zgrzew odsypałem porcję i zapakowałem z powrotem , bajka . Pakuję tak że chmiel ściśnięty praktycznie na kamień . A możesz pochwalić się jakie sprzętu używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 dokładnie takiego tylko w czarnym kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 psh0,kupiłem kiedyś dokładnie taki sam zestaw,no inny kolor pompki ale myślę że to znaczenia nie ma ,chociaż sama pompka padła po ok. 20 odessaniach ,a woreczki po tygodniu robiły się miękki ,próbowałem zaklejać taśmą zen zaworek ale nic nie dało,a w zaklejanie góry to nie chciało mi się bawić mam nadzieję że u ciebie będzie ok,że mój zestaw był wadliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A u mnie w biedronce powiedzieli że te woreczki były ale to promocja czasowa a nie stała oferta, i się już skończyła i nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psh0 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 bart3q worki kupiłem w poniedziałek w promocji, możliwe że to byla wyprzedaż ostatnich sztuk. Narazie minęły 2 dni i jest wszystko ok. same worki zamykane są na dwie struny mam nadzieję że wytrzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Kolega miał farta i teraz kupił. Ja za 10zł przed zbiorem chmielu kupiłem. Pompkę oczywiście zerwałem bo jest po prostu gówniana, skleiłem i działa. Torby są b.dobrej jakości, że tak powiem: rewelacyjne. Odsysanie to temat do nauki, treningu a potem to łatwizna. Polecam i chyba w 'chmielnik 2014r' pisałem o mrożeniu. W Kielcach nie ma tych torebek, chętnie bym kupił. (edycja) Były jednak, za 4 zeta, kupiłem dwa opakowania) Edytowane 25 Stycznia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erulogoss Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 mi też udało się zakupić 4 komplety właśnie z myślą o przechowywaniu chmielu... mam nadzieję, że się spiszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 ja kupowałem z pół roku temu na wyprzedaży ,mimo że w "normalnej" sprzedaży nie widziałem ich same torebki faktycznie solidne ,pompka poszła się hm hm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 http://allegro.pl/waco-fresh-standard-prozniowe-pakowanie-zywnosci-i5018995667.html A używa ktoś właśnie tego ? Może jest lepsze od tej "pompki" z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 http://allegro.pl/zgrzewarka-prozniowa-mia-fs-8283-nowa-i5023535319.html?source=mlt Ja używam od niedawna tego. Z pewnością gorsze od zgrzewarek za 500 zł, ale przy tej cenie uważam, że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi