parztwarz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam, długo zabierałem się za moją drugą warkę i skarciło mnie to. Otóż wygasła mi licencja na BS2 (można to jakoś objeść?) a miałem już prawie gotową recepturę na APA. Pomóżcie obliczyć IBU ekstrakt i w ogóle co sądzicie o tym. Zasyp: 4kg Pale Ale 1kg Cara Red zacieranie w 65st C 55 min wysłodziłem do 2 BLG gotowanie 60 min chmielenie 1 min - 40g taurusa 30 min- 10 Iunga 45 min - 15 g taurusa planowanie 50 g citry na zimno dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Bez programu nie uwarzysz? Strasznie dużo karmelu, ja bym więcej nie dawał niż 200g. IBU sobie możesz policzyć z http://www.brewersfriend.com/ibu-calculator/ z 5kg słodu w mojej warzelni wyjdzie gdzieś 20l 14Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) IBU: http://www.brewersfr...ibu-calculator/ (edit, widzę że już kolega dał te linkę) OG: http://www.brewersfr.../allgrain-ogfg/ Edytowane 16 Stycznia 2015 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parztwarz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 wielki dzięki, chodzi o to że już uważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 To nie wiem o co pytasz:D Wyszło Ci raczej American Amber Ale, trochę przechmielone na aromat. parztwarz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 http://www.piwo.org/files/file/17-toolkit-piwowara/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parztwarz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 na zimno jeszcze nie chmieliłem gdyż warzyłem wczoraj, proponujecie mniej na zimno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zrób jak Ci będzie pasować. Dużo ludzi chmieli AAA na zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Pierwsze swoje warki układałem również w BS i jak mi padł komputer to myślałem, że już nic nie uwarze Korzystaj z tego arkusza - http://www.piwo.org/...wne-porachunki/ Według mnie super narzędzie. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez PawelH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się