vettis Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Jeśli chodzi o chłodziarki to nie wiem, ale czy o kegi znasz opinie że to jednorazówki? Nie, dlaczego jednorazówki? Wszędzie pisze, że są wielokrotnego użytku... Więc teraz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Jeśli chodzi o chłodziarki to nie wiem' date=' ale czy o kegi znasz opinie że to jednorazówki?[/quote']Nie, dlaczego jednorazówki? Wszędzie pisze, że są wielokrotnego użytku... Więc teraz nie wiem. Kiedyś zamówiłem 26 takich beczek, jak bym miał paragony to bym je zwrócił. A było to dwa lata temu. Obecnie ostały mi tylko parę sztuk. Temat opisałem na browar.biz i dałem fotki. Beczki są stalowe i rdzewieją od środka. Szkoda tylko kasy na tą inwestycję. Piszę, że jednorazowe, bo po pierwszym użyciu zaczynają rdzewieć-szczególnie gdzie jest uszczelka to widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Kiedyś zamówiłem 26 takich beczek, 26 szt ? no no no , poszedłeś ostro z BA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Cześć, dołączam się do tematu i sorki jeśli to już było opisywane. Chciałbym zacząć lać piwo w kegi, nie ma to jak "lote piwo" Nie robię go na tyle jeszcze żeby lać go w duże, poza tym jeśli otworzyłbym taką 19l to pasuje ja wypić do końca i koszt jest nie mały na pierwszy raz. Dlatego myślałem o czymś takim:http://www.allegro.pl/item827104514_nowa_chlodziarka_do_piwa_od_mix_agd_polecam.html http://www.piwodziej.pl/5_litrowy_Minikeg_z_gumowa_uszczelka-138.html Chodzi mi głównie o opinie chłodziarki/rozlewarki. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Coś ta chłodziarka do piwa z allegro jest śmiesznie tania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ja ma tych piątek z 15 jeszcze ale to szajs i tak jak opisywał pieron rdzewieją strasznie, ja w nie lałem piwo jak któryś mój kumpel potrzebował na jakąś imprezkę z dużego kega, jeśli chodzi o tą chłodziarke to nie zawracaj sobie nią głowy bo pasują do niej specjalne kegi 5l ale niestety nie te z piwodzieja czy ba.Jak już schładzarka to mokra albo sucha i butla co2, jeszcze jednym dobrym rozwiązaniem jest kegerator ale o nim pisał juz kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 O stalowych KEGach (jeśli można to tak nazwać) pisano już wielokrotnie. Nadają się one do jednorazowego nalania, apotem śmietnik, pod warunkiem że wcześniej puchy nie rozsadzi... Jeśli szukasz cos małego, to jest system o nazwie PerfectDraft. Holendrzy rozpracowali ten system, choć moim zdaniem dalece mu do zwykłych kegów. Puszka jest ALU, a piwo siedzi w środku w worku, cos jak wino z kartona. Dzięki temu systemowi nie trzeba stosować co2 do wypchnięcia, tylko kopresor pompuje powietrze do przestrzeni pomiędzy ściankę a worek z piwem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Są też małe kegi cornelius. Ale są stosunkowo drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Są też małe kegi cornelius. Ale są stosunkowo drogie. mam 3 - 10l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Są też małe kegi cornelius. Ale są stosunkowo drogie. mam 3 - 10l 10l? które to są i za ile kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 10l? które to są i za ile kupiłeś? takie jak od Pepsi 18l tylko mniejsze , kiedyś kupiłem na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ja mam 5l z fittingiem typu G i z zaworkiem na kran :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) oto moje kegi Pepsi Edytowane 27 Listopada 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 To jaki nalewak zastosować np taki http://allegro.pl/item833868135_nalewak_kran_do_piwa_cornelius.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) To jaki nalewak zastosować np taki http://allegro.pl/item833868135_nalewak_kran_do_piwa_cornelius.html To taki się nada do przykręcenia do nalewaka KP? Mi się zdaje że taki mam, tyle ze z regulacją z boku. Mimo to pienie mi się strasznie Ale, a dolniak nie pienił się tak. Edytowane 30 Listopada 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 To jaki nalewak zastosować np taki http://allegro.pl/item833868135_nalewak_kran_do_piwa_cornelius.html Tego modelu nie polecam, brak odpieniacza z boku. Aby piwo z KEGa się nie pieniło trzeba znacznie mniej dawać surowca do refermentacji. Osobiście stosuje dawkę 4-5g/l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Tyle, że nic nie dałem do refermentacji. Z boku mam zaworek na którym się reguluje przepływ (jak myślę), gdzie pilsa bez problemu lałem że się nie pienił, a ale się pieni bez końca Ciśnienie zadałem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 A ja ostatnio z pseudoweizenem, to muszę lać z wysokości, żeby piana mi się zrobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja stosuje 40-80g na keg. Przy 100g i więcej mam problemy z pianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja stosuje 40-80g na keg. Przy 100g i więcej mam problemy z pianą. Na jakiej pojemności KEG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Standardowy cornelius 19 litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku13 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Są też małe kegi cornelius. Ale są stosunkowo drogie. A nie wiesz gdzie takie kegi (10l lub 5l) można teraz kupić? Mam cornelius 19l z osprzętem, a przydały by się mniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 A nie wiesz gdzie takie kegi (10l lub 5l) można teraz kupić?Mam cornelius 19l z osprzętem, a przydały by się mniejsze... praktycznie nie do zdobycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Do zdobycia tylko cena kosmiczna. Na minibrowary.pl znalazłem kiedyś 10 litrowy za ok 1100-1200 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Parę osób pisało, żę mają problem ze złączkami do kegów po coca-coli. Ja tez miałem ten problem, miałem dwa kegi pepsi i dwa po coca-coli i złączki do pepsi. Okazało się, że końcówki od kegów coca-coli da się bez problemu przerobić na pasujące do pepsi. Zrobiłem to sam więc wiem na pewno. Na zdjęciu są te przerobione końcówki tylko bez uszczelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Parę osób pisało, żę mają problem ze złączkami do kegów po coca-coli. Ja tez miałem ten problem, miałem dwa kegi pepsi i dwa po coca-coli i złączki do pepsi. Okazało się, że końcówki od kegów coca-coli da się bez problemu przerobić na pasujące do pepsi. Zrobiłem to sam więc wiem na pewno. Na zdjęciu są te przerobione końcówki tylko bez uszczelek. przeróbka polega na wyciągnięciu bolców ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi