keda Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nr 105 Pilzneński - 3,7 kg wiedeński - 0,8 kg pszeniczny - 0,6 kg Carapils - 0.2 kg zacieranie: 64 oC- 20 min 72 oC - 50 min 75 - 5 min i filtrowanie gotowanie 70 min Marynka - 23 g - 70 min sybilla 20g - 10 min cukier kandyzowany 0,5 kg - 10 min THG Wyszło 23 l - 17 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nr 106 Pilzneński - 3,5 kg monachijski 0,6 kg karmelowy strzegom 150 0,3 kg zacieranie: 64 oC- 20 min 72 oC - 50 min 75 - 5 min i filtrowanie gotowanie 60 min Marynka - 20 g - 70 min lubelski 20g 10 min Fm 31 Wyszło 25 l 12blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nr 107 Porter Wiedeński 2,5 kg monachijski 1,8 kg monachijski II - 0,6 kg karmelowy strzegom 150 0,2 kg Caramunich 0,3 Caraaroma 0,3 Karmelowy bursztynowy strzegom 0,3 Carafa 0,25 kg zacieranie: 64 oC- 30 min 72 oC - 40 min 75 dodanie carafa - 5 min i filtrowanie gotowanie 70 min 10 min przed końcem gotowania brewwkit Coopers lager Fm 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Nr 108 Wiedeński 3,2 kg monachijski 1,0 kg karmelowy strzegom 150 0,15 kg Karmelpils 0,15 kg zacieranie: 62 oC- 30 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Iunga 16g - 60 min Saaz 20 g - 10 min wyszło 23l -12 Blg Fm 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nr 109 Pilzneński 3 kg Wiedeński 0,5 kg monachijski 1,0 kg karmelowy strzegom 150 0,25 kg Karmelpils 0,15 kg zacieranie: 52 oC - 10 min 62 oC- 20 min 72 oC - 50 min gotowanie 60 min Iunga 17g - 60 min lubelski 15 g - 10 min wyszło 25l -13 Blg Fm 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nr 110 Pilzneński 4 kg Karmelpils 0,4 kg zacieranie: 62 oC- 15 min 72 oC - 50 min gotowanie 75 min Iunga 21g - 75 min saaz 20 g - 25 min saaz 10 g -0 min wyszło 24l -13 Blg Fm 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Nr 111 Pilzneński 3,5 kg Monachijski 0,5 kg Karmelpils 0,4 kg zacieranie: 62 oC- 15 min 72 oC - 50 min gotowanie 75 min Iunga 21g - 70 min kazbek 20 g - 25 min kazbek 15 g -0 min wyszło 24l -13 Blg Fm 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Nr 112 Pale Ale 4 kg Monachijski 1 kg Strzegom bursztynowy 0,3 kg Strzegom karmelowy 150 - 0,15 kg zacieranie: 67 oC- 60 min 72 oC - 10 min gotowanie 60 min Zeus 25g - 60 min Cascade 20 g - 10 min citra 20 g -0 min wyszło 24l -15 Blg US-05 Edytowane 29 Marca 2015 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Nr 113Pale Ale 4 kgMonachijski 0,8 kgStrzegom bursztynowy 0,2 kgStrzegom karmelowy 150 - 0,2 kgzacieranie:67 oC do 62 oC - 90 min72 oC - 10 mingotowanie 60 minZeus 20g - 60 minCascade 20 g - 10 mincitra 20 g -0 min zeus 5g - 0min citra 10g i cascade 10 g po 10 min chłodzeniawyszło 24l -15 BlgUS-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nr 114pszeniczny 2,4 kgpilzneński 1,6 kgStrzegom karmelowy 30 - 0,3 kgzacieranie:43 oC - 15 min 52 oC - 15 min 62 oC - 40 min 72 oC - 20 mingotowanie 60 minlubelski 20 g - 10 min wyszło 24l wb-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Nr 115pszeniczny 2,4 kgpilzneński 2 kgStrzegom karmelowy 30 - 0,2 kgzacieranie:43 oC - 15 min 52 oC - 15 min 62 oC - 45 min 72 oC - 20 mingotowanie 60 minlubelski 25 g - 60 min wyszło 25l Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 nr 116 Pale Ale 5 kgStrzegom karmelowy 30 -0.5 kgzacieranie:67 oC- 60 min72 oC - 10 mingotowanie 60 minTaurus 25g - 60 minmosaic 20 g - 10 mincitra 20 g 10 min mosaic 15 g - 0 mincitra 15 g 0 min amarillo -15 g - 0 minwyszło 24l -15 Blg us 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 nr 117 Pale Ale 5 kgStrzegom bursztynowy -0.4 kgzacieranie:67 oC- 60 min72 oC - 10 mingotowanie 60 minmagnum 20g - 60 mincascade 20 g - 10 min citra 25 g 0 min cascade -25 g - 0 min us 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 nr 118 Pale Ale 5 kgStrzegom bursztynowy -0.4 kgzacieranie:67 oC- 60 min72 oC - 10 mingotowanie 60 minmagnum 10g - 60 min Iunga -15g -60 minmosaic 20 g - 10 min mosaic 25 g 0 min mosaic -25 g - po pół godz. chłodzenia 24 l -16 blg Gozdawa US west coast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 nr 119 Pale Ale 2 kg Pilzneński -1,4 kg Monachijski 0,7 kgStrzegom karmelowy 150 -0.25 kgzacieranie:62 oC- 20 min72 oC - 40 mingotowanie 60 minmarynka 25g - 60 min sybilla 20g -10 min sybilla 20g -0 min 24 l -12 blg Gozdawa US west coast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 nr 120 Pilzneński - 4 kg karmelpils 0.3 kgzacieranie:62 oC- 20 min72 oC - 40 mingotowanie 80 minmarynka 25g - 80 min saaz 10 g -25 min saaz 15 g -10 min 24 l -12 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 nr 121 Pilzneński - 2,5 kg Monachijski - 1kg Wiedeński 1 kg karmelowy strzegom 150 - 0,25 karmelpils 0.2 kgzacieranie:62 oC- 20 min72 oC - 40 mingotowanie 90 minHallertauer Tradition 45g - 80 min Hallertauer Tradition 20 g -10 min 24 l -14 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 nr 122 Pilzneński - 4 kg karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg karmelowy strzegom 600 - 0,15 kg carafa I 0.2 kg do wysładzaniazacieranie:62 oC- 20 min72 oC - 50 mingotowanie 90 minIunga 20g - 80 min saaz 25 g -10 min 24 l -13 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 nr 123 Pilzneński -3,4 kg monachijski -07 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie:62 oC- 20 min72 oC - 50 mingotowanie 60 minHallertauer Tradition 35g - 60 min marynka - 10 - 60 min spalt select 20 g -30 min spalt select 20 g -10 min 24 l -12 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 nr 124 Porter Wiedeński 3 kgmonachijski 1,5 kgmonachijski II - 0,5 kg Pilzneński -1,5 kg carapils 0,3kgCaramunich 0,3 carabelg 0,3 kg Karmelowy strzegom 600 - 0,2 kg Karmelowy strzegom 300 - 0,2 kgCarafa 0,15 kgzacieranie: od 45 do 62 - 30 min62 oC- 30 min72 oC - 60 min75 dodanie carafa - 5 min i filtrowaniegotowanie 90 min10 min przed końcem gotowania brewwkit Coopers european lager 23 l -23 blg FM Bohemska rapsodia - świeża gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nr 125 Pilzneński -3,2 kg monachijski -0,8 kg karmelowy strzegom 30 - 0,4 kg zacieranie:62 oC- 15 min72 oC - 50 mingotowanie 60 minkazbek 20 g - 60 min lubelski - 25 g - 60 min saaz 15 g -20 min saaz 20 g -10 min 22 l -13 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nr 126 Pilzneński -3,2 kg monachijski -1 kg karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg karmelowy strzegom 300 - 0,1 kg zacieranie:62 oC- 15 min72 oC - 50 mingotowanie 60 miniunga 20 g - 60 min spalt select 15 g -25min spalt select 20 g -10 min 22 l -13 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 nr 127 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,5 kg karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg karmelowy strzegom 150 - 0,1 kg carafa I 0.2 kg do wysładzaniazacieranie:62 oC- 15 min72 oC - 50 mingotowanie 60 minIunga 20g - 60 min saaz 25 g -10 min 24 l -12 blg FM Bohemska rapsodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 nr 128 Pilzneński - 1,8 kg Pszeniczny 2,2 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 44 oC- 20 min 52 oC-10 min62 oC- 40 min72 oC - 20 mingotowanie 60 minlubelski 24g - 60 min 24 l -12 blg Wb-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 nr 129 Pilzneński - 1,8 kg Pszeniczny 2,2 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 44 oC- 20 min 52 oC-10 min62 oC- 40 min72 oC - 20 mingotowanie 80 minlubelski 10g - 80 min spalt select 10 g -80 min 24 l -12 blg Wb-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się