Skocz do zawartości

Browar ŁośTu


keda

Rekomendowane odpowiedzi

Nr 65

Milk stout

 

Pale Ale 4.0 kg

Karmelowy jasny 0,2 kg

Karmelowy ciemny Strzegom 0,2 kg

jęczmineń palony 0,3

carafa I - 0,1 kg

czekoladowy 0,1 kg

 

Zacieranie:

- 67°C 60in

- 72° C 10 min

 

Gotowanie 60 min

Marynka 30 g - 60 min

Laktoza 0,5 kg - 10 min

 

Safale S-04

 

Wyszło 22L 14 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Nr 67

 

 

Pilzneński 4.5 kg

 

Zacieranie:

- slód wsypany do wody 40°C i podgrzanie do 62

- 62°C 15 min

- 72°C 45 min

 

Gotowanie 90 min

Marynka 30 g - 90 min

Cascade - 20 g - 45 min

Cascade 20 g - 10 min

 

S-04

22 litry 13 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Nr 68

kopia poprzedniego pszeniczniaka- od wczoraj już w butelkach

 

 

Pszeniczny 2.2 kg

Pilzneński 1.8 kg

Karmelowy jasny 0,2 kg

 

Zacieranie:

- 44°C 10 min

- 52°C 10 min

- 67°C 30 min

- 72° C 20 min

 

Gotowanie 60 min

Lubelski 20 g - 60 min

 

WB-06

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Nr 69

belg

 

Pilzneński 5 kg

Monachijski 0,8 kg

Karmelowy jasny 0,3 kg

 

Zacieranie:

- 62°C 40 min

- 72° C 30 min

 

Gotowanie 60 min

Marynka 25 g - 60 min

Lubelski 10 g - 10 min

Cascade 10g - 10 min

Kolendra 10g - 10 min

 

THG

Wyszło 21 l - 18 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 70

Dubbel

 

Dubbel

Poprzedni dubbel się zakaził - kolejne podejście do tematu

 

Pilzneński 3.5 kg

Monachijski 1 kg

Caramunich 0,3 kg

Carabelge 0,1 kg

Karmelowy jasny 0,2 kg

Carafa II - 50 g

Cukier 0,5 kg

 

Zacieranie:

słody wsypane do 17l wody o temp 50° C i podgrzane do 67

67° C - 1 godz

- 75' dodanie Carafa II - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

Sybilla 30 g - 60 min

Sybilla - 20 g - 10 min

 

Chłodzenie do rana na balkonie (awaria wodociągu :smilies: )

 

THG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 71

 

Pilzneński 5,1 kg

Monachijski 0,6 kg

Carahell 0,3 kg

Cukier 0,8 kg

 

Zacieranie:

62° C - 40 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

Marynka 30 g - 60 min

Lubelski - 20 g - 10 min

cukier 80 dag - 10 min

 

 

THG

wyszło 22l - 19 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 72

 

Pilzneński 6,0 kg

Cukier kandyzowany własnej produkcji 1,0 kg

 

Zacieranie:

62° C - 40 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

Marynka 30 g - 60 min

Lubelski - 20 g - 10 min

cukier - 10 min

 

 

THG

wyszło 23l - 19 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Nr 73

 

Pilzneński 4,0 kg

Carahell 0,3 kg

 

Zacieranie:

62° C - 15 min

72 - 45 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

Magnum szyszka 30 g - 60 min

Saaz - 20 g - 10 min

 

 

Urquell lager

wyszło 23l - 12 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 74

 

Pilzneński 3,0 kg

Monachijski 1.6 kg

Carahell 0,35 kg

Caraaroma 0.15 kg

 

Zacieranie:

50° C- wsypanie słodów i pogrzanie do 62

62° C - 20 min

72 - 45 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

perle 25 g - 60 min

marynka 15g - 60 min

lubelski - 25 g - 10 min

 

 

Urquell lager

wyszło 23l - 15 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 75

 

Pilzneński 3,5 kg

Monachijski 0.5 kg

Carared 0,2 kg

 

Zacieranie:

50° C- wsypanie słodów i pogrzanie do 62

62° C - 30 min

72 - 30 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

magnum szyszka 30g - 60 min

saaz - 20g - 10 min

 

 

Urquell lager

wyszło 23l - 12 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 76

 

Pilzneński 2.0 kg

Wiedeński 2.2 kg

Carapils 0,15 kg

Karmelowy jasny 0.3 kg

 

Zacieranie:

62° C - 30 min

72 - 30 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

sybilla 35g - 70 min

lubelski - 20g - 10 min

 

 

Urquell lager

wyszło 23l - 13 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Nr 77

 

Pilzneński 3.0 k

Monachijski 1.0 kg

Carahell 0,3 kg

 

 

Zacieranie:

62° C - 40 min

72 - 30 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 70 min

hellerhau tradition 50g -70 min

saaz -20g -10 min

 

 

Urquell lager

22l - 13blg

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 78

 

Pilzneński 3.5 kg

Monachijski 0.5 kg

Carahell 0,35 kg

 

 

Zacieranie:

62° C - 40 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

hellerhau tradition 30g -60 min

lubelski -20g -10 min

 

 

Urquell lager

21l - 12blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Nr 79

Pszeniczne

 

Pilzneński 1.9 kg

Pszeniczny 2.2 kg

Carahell 0,30 kg

 

 

Zacieranie:

45° C- 15 min

52° C-10 min

62° C - 30 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

lubelski -20g -60 min

 

 

WB-06

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 80

Witbier

 

Pilzneński 2.1 kg

Pszeniczny 0.7 kg

Płatki pszenne 0.8 kg

płatki owsiane 0.4 kg

mąka pszenna 0,2 kg

 

 

 

Zacieranie:

Płatki skleikowane

dadane słody

66° C - 80 min

72 - 15 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 70 min

hellerhau tradition 25g -70 min

lubelski 5 g -70 min

kolendra 15 g - 10 min

skórka z pomarańczy - 10 min

 

THG

wyszło 22 l 12blg

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 81

Tripel

 

Pilzneński 5.0 kg

monachijsk i 0.5 kg

carabelge 0.2 kg

cukier kandyzowany 0,75 kg

 

 

 

Zacieranie:

65° C - 60 min

72 - 15 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 70 min

marynka 25g -70 min

lubelski 20 g -10 min

cukier kand. 10 min

 

 

THG

wyszło 23 l 19blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 82

 

Pale ale 2,5 kg

Pilzneński 3.0 kg

monachijsk i 0.5 kg

abbey 0.2 kg

karmelowy jasny 0,2 kg

caraaroma 0,35 kg

cukier kandyzowany 0,5 kg

 

 

 

Zacieranie:

64-65° C - 25 min

72 - 30 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

sybilla 25g -60 min

sybilla 20 g -10 min

cukier kand. 10 min

 

 

THG

wyszło 23 l 19blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Nr 83

Pszeniczne

 

Pilzneński 1.8 kg

Pszeniczny 2.2 kg

Carahell 0,30 kg

 

 

Zacieranie:

45° C- 15 min

52° C-10 min

62° C - 30 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

lubelski -10g -60 min

marynka 15g -60min

 

 

WB-06

25l - 11 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Nr 84

Pszeniczne

 

Pilzneński 1.9 kg

Pszeniczny 2.4 kg

Carahell 0,30 kg

 

 

Zacieranie:

45° C- 15 min

52° C-10 min

62° C - 30 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 80 min

marynka 15g -60min

 

 

WB-06

24l - 11 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Nr 85

ze starych zapasów

 

Pilzneński 3.0 kg

Pszenica niesłodowana 0.5 kg

Carahell 0,30 kg

monachijski 0.7 kg

 

 

Zacieranie:

pszenica skleikowana 30 min

dodane słody

od 65 do 62° C - 40 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

magnum szyszka 30g -60min

cascade - 20 g -10 min

 

 

s-05

24l - 14 blg

nie ruszyły po 24 godz

dane s-33 - dwa lata w lodówce - zobaczymy czy ruszą

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 86

 

Pilzneński 2,7 kg

monachijski 1.3 kg

abbey -0.3 kg

carabelge 0,2 kg

 

 

Zacieranie:

62° C - 20 min

72 - 50 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 70 min

marynka 20g -60min

sybilla - 20 g -10 min

 

 

THG

21l - 13 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 87

 

Pilzneński 6,0 kg

Cukier 1,0 kg

 

Zacieranie:

62° C - 40 min

72 - 20 min

- 75' - 10 min i filtracja

 

Gotowanie 60 min

Marynka 30 g - 60 min

saaz - 25 g - 10 min

cukier - 10 min

 

 

THG

wyszło 22l - 20 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.