keda Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) nr 130 Pale Ale - 4,7 kg karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg zacieranie: 67 oC- 60 min 72 oC - 10 mingotowanie 60 minTomahawk 10g - 60 min Tomahawk 5g - 30 min Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -15 min Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -10 min Citra, Simcoe, Cascade po 10 g -5 min Citra 5g, Simcoe 15g, Cascade 10 g -0 min 23 L -15blg Chmielenie na zimno 4 dni Cascade 15,Citra 10,Simcoe 10 Edytowane 21 Września 2016 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) nr 131 Pale Ale - 5 kg karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg zacieranie: 67 oC- 60 min 72 oC - 10 mingotowanie 60 minTomahawk 10g - 60 min Tomahawk 10g - 30 min Citra, Simcoe, Cascade po 10 g -10 min Citra 10g, Simcoe 15g, Cascade 10 g -0 min 23 L -14blg Chmielenie na zimno 4 dni Cascade 10,Citra 10,Simcoe 10 Edytowane 21 Września 2016 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 25 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 nr 132 Pale Ale - 4,5 kg monachijski 0,5 kg karmelowy strzegom 150 - 0,2 kg zacieranie: 67 oC- 50 min 72 oC - 15 mingotowanie 60 minTomahawk 10g - 60 min Tomahawk 5g - 30 min Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -10 min Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -5 min Citra 15g, Simcoe 10g, Cascade 15 g -0 min 23 L -15blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 nr 133 Pale Ale - 2,5 kg monachijski 0,8 kg pilznański -0,7 kg karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg karmelowy bursztynowy - 0,15 zacieranie: 62 oC- 20 min 72 oC - 40 mingotowanie 60 minIunga 15g - 60 min styrian golding 30g - 10 min 20 L -13blg FM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) nr 134 Pilzneński - 5 kg Pszeniczny 0,4 kg karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg karmelowy bursztynowy - 0,2 cukier 0,5 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 40 mingotowanie 60 minIunga 15g - 60 min Marynka 15g - 60 min Citra 10g -30 min Cascade 10g -10 min Citra 5 g - 10 min Equinox 5g - 10 min Cascade 10g -0 min Citra 5 g - 0 min wyszło 23 L - 17 blg FM 26 Belgijskie pagórki Chmielenie na zimno: Cascade 30g Citra 10 g Edytowane 7 Stycznia 2017 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) nr 135Pilzneński - 5 kgMonachijski 1,3 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,2 kgkarmelowy bursztynowy - 0,15Karmelowy strzegom 150 0,15 kgkarmelowy strzegom 300 - 0,15 kgcukier karmelizowany 0,75 kgzacieranie:62 oC-30 min72 oC - 40 mingotowanie 60 minMarynka 18 g - 60 minStyrian golding 20g 10 minwyszło 23 L - 19 blgFM 26 Belgijskie pagórki Edytowane 17 Grudnia 2016 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 nr 136Pilzneński - 5 kgMonachijski 0,8 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,15 kgKarmelowy strzegom 150 0,2 kgcukier karmelizowany 0,5 kgzacieranie:62 oC-40 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minMarynka 25 g - 60 mincascade 20g 10 min kolendra 10g - 10 minwyszło 23 L - 19 blgFM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 nr 137Pilzneński - 5 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,3 kgKarmelowy strzegom 300 0,1 kg Karmelowy bursztynowy strzegom 0,1 kgcukier 0,5 kgzacieranie:62 oC-40 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minMarynka 20 g - 60 minsaaz 20g 10 min wyszło 23 L - 17 blgFM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 nr 138Pilzneński - 4,2 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,3 kgMonachijski 0,8 kg Karmelowy bursztynowy strzegom 0,15 kgzacieranie:62 oC-40 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minMarynka 20 g - 60 minsaaz 20g 10 min wyszło 23 L - 14 blg FM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 nr 139Pale ale - 2,5 kg Monachijski 2,3karmelowy strzegom 150 - 0,2 kgKarmelowy bursztynowy strzegom 0,10 kg Karmelowy 300 0.10 kg zacieranie:62 oC-30 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minMarynka 20 g - 60 mincascade 20g 10 min wyszło 23 L - 16 blg FM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) 140 Pale Ale - 5 kg karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg zacieranie: 67 oC- 60 min 72 oC - 10 mingotowanie 60 minWarrior 10g - 60 min Warrior 5g - 30 min centennial, Simcoe, Cascade po 5 g -15 min centennial, Simcoe, Cascade po 5 g -10 min centennial, Simcoe, Cascade po 10 g -5 min centennial 10g, Simcoe 10g, Cascade 10 g -0 min 23 L -15blg US-05 chmielenie na zimno centennial 15g, Simcoe 15g, Cascade 20 g Edytowane 25 Marca 2017 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 141 Pale Ale - 5 kg karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg zacieranie: 67 oC- 60 min 72 oC - 10 mingotowanie 60 minWarrior 10g - 60 min Warrior 5g - 30 min Citra, Equinox, Cascade po 5 g -10 min Citra, Equinox, Cascade po 10 g -5 min Citra, Equinox,, Cascade po 10 g -0 min 23 L -15blg US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 nr 142 Pilzneński - 5 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,2 kgKarmelowy strzegom 150 0,15 kg Karmelowy bursztynowy strzegom 0,15 kgcukier 0,5 kgzacieranie:62 oC-30 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minMarynka 20 g - 60 minCascade 15 g 10 min Centential 5g -10 min wyszło 23 L - 17 blg Gozdawa Belgian fruit & spicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 nr 143 Pilzneński - 5 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,2 kgKarmelowy strzegom 150 0,15 kg cukier karmelizowany 0,5 kgzacieranie:62 oC-30 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minWarrior 15 g - 60 minCitra 25 g 10 min wyszło 23 L - 17 blg Gozdawa Belgian fruit & spicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 nr 144 Pilzneński - 5 kgkarmelowy strzegom 30 - 0,2 kgKarmelowy strzegom 300-400 0,15 kg cukier 0,5 kgzacieranie:62 oC-30 min72 oC - 30 mingotowanie 60 minMarynka 20 g - 60 minSimcoe 20g 10 min wyszło 22 L - 17 blg Gozdawa Belgian fruit & spicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 nr 145 Pilzneński - 1,9 kgpszeniczny 2.3zacieranie: 44 oC-15 min62 oC-40 min72 oC - 10 mingotowanie 60 minSpalter Select 20 g - 60 min wyszło 22 L - 11 blg Gozdawa Bavarian Wheat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 nr 146 Pilzneński - 2,7 kgpszeniczny 22,7zacieranie:67 oC-60 min72 oC - 10 mingotowanie 60 minCitra15 g - 60 min Citra15 g - 15 minCitra20 g - 0 minwyszło 24 L - 13 blg US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buniek80 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 22,7 kg pszenicznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 22,7 kg pszenicznego? ups - 2,7 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Nr 147 słód pilznenski 3,7 kg, - słód pszeniczny 0,5 kg, - chmiel Lubelski 50g (granulat), - drożdże górnej fermentacji Safbrew S-33 , Zacieranie 43°C do 66°C 30 minut 66°C 30 minut 70°C 20 minut 78°C filtracja Chmielenie 60 minut Lubelski 30 g po 5 min. Lubelski 20 g po 50 min Wyszło 20l 12.5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 nr 148 Pilzneński - 5 kg Wiedeński 1 kg karmelowy bursztynowy - 0,10 Karmelowy strzegom 150 0,15 kg karmelowy strzegom 300 - 0,25 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min wyszło 22 L - 18 blg FM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 nr 149 Pilzneński - 5 kg Wiedeński 0,8 kg karmelowy bursztynowy - 0,10 Karmelowy strzegom 150 0,15 kg strzegom cookie - 0,10 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 90 min Galena 18 g - 90 min Cascade 20g 10 min kolendra indyska 10g -10 min wyszło 22 L - 18 blg FM 26 Belgijskie pagórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) 150 Pilzneński - 5 kg Wiedeński 1 kg karmelowy crystal- 0,2 kg karmelowy bursztynowy - 0,15 Karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg Karmelowy strzegom 300 - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 90 min Marynka 18 g - 60 min Cascade 20g 10 min FM 26 Belgijskie pagórki W drugim dniu fermentacji 750g cukru karmelizowanego Wyszło 23l 19 Blg Edytowane 29 Grudnia 2017 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 151 Pilzneński - 4.6 kg Pszeniczny 0,5 kg karmelowy colorado crystal 10 - 0,2 kg Karmelowy strzegom cookie - 0,25 kg zacieranie: Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 90 min Galena 18 g - 60 min Cascade 20g 10 min FM 26 Belgijskie pagórki W drugim dniu fermentacji 500g cukru karmelizowanego Wyszło 23l 17 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 152 Pilzneński - 4.8 kg Wiedeński 0,6 kg Karmelowy strzegom 30- 0,4 kg zacieranie: Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 90 min Marynka 22 g - 60 min Cascade 20g 10 min FM 26 Belgijskie pagórki Wyszło 23l 16 Blg Za dwa dni 750 g cukru karmelizowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się