keda Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 153 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,5 kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg zacieranie: Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Iunga 20 g - 60 min Hallertau tradition 20g 10 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 24l 12 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 154 Pilzneński - 4,2 kg Monachijski 0,5 kg Karmelowy strzegom 150- 0,3 kg zacieranie: 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Iunga 20 g - 60 min Hallertau tradition 20g 10 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 24l 14 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 155 Porter Pilzneński - 2,0 kg Monachijski 2,6 kg Monachijski II 1 kg Wiedeński 1,4 kg Karmelowy strzegom 150- 0,5 kg Karmelowy strzegom 600 - 0,3kg Karmelowy jasny 0,5 kg Płatki owsiane 0,4 kg Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 50 min gotowanie 90 min Iunga 30 g - 90 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 22l 22 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 156 Pilzneński - 4kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg zacieranie: 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Galena 20 g - 60 min Hallertau tradition 20g 10 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 24l 12 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 15 Pilzneński - 1.6kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg Pszeniczny 2,2 kg zacieranie: 42-20 min 52- 10 min 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Hallertau tradition 20g 10 min WB-06 Wyszło 22l 12 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) 158 Pilzneński - 1.4kg Monachijski - 1,3 kg Karmelowy -150 - 0,25 kg Karmelowy strzegom 30- 0,25kg Pszeniczny 2,8 kg Karmelowy 300 - 0,2 kg zacieranie: 42-20 min 52- 10 min 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Galena 12g - 60 min WB-06 Wyszło 23L - 16 Blg Edytowane 21 Maja 2018 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 28 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 159 Pale Ale - 3 kg Monachijski - 1 kg Karmelowy bursztynowy - 0,2 kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg zacieranie: 67 oC-75 min 72 oC - 10 min gotowanie 60 min Galena 18 g - 60 min FM 25 klasztorna medytacja Wyszło 24L - 12 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) 160 Pilzneński - 5 kg Wiedeński 1 kg karmelowy bursztynowy - 0,10 Karmelowy strzegom 150 0,15 kg karmelowy strzegom 300 - 0,25 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min FM 25 klasztorna medytacja Wyszło 24L - 12 Blg Edytowane 11 Listopada 2018 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 161 Pilzneński - 5 kg Monachijski 1 kg karmelowy bursztynowy - 0,10 Caramunich II 0,15 kg karmelowy strzegom 300 - 0,1 kg karmelowy strzegom 600 - 0,1 kg Carabelge - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min wyszło 22 L - 18 blg FM 25 klasztorna medytacja po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 162 Pilzneński - 5 kg WIedeński 0,8 kg Carabelge - 0,30 kg Abbey - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min Kolendra 7g - 10 min Curacao 20 g - 10 min FM 25 klasztorna medytacja po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 163 Pilzneński - 5 kg Monachijski 0,8 kg Carabelge - 0,40 kg Abbey - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 60 min Galena 18 g - 60 min Styrian Goldings 20g 10 min Wyszło 23 L - 18 blg FM 25 klasztorna medytacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 164 Pilzneński - 4,7 kg wiedeński 0,7 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg Abbey - 0,15 kg płatki pszeniczne 0,5 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 60 min gotowanie 70 min Iunga 18 g - 60 min Styrian Goldings 20g 10 min Wyszło 23 L - 17 blg FM 25 klasztorna medytacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 165 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,7 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 60 min gotowanie 70 min Magnat 20 g - 60 min Hallertauer tradition 20g 10 min Wyszło 23 L - 12 blg FM 31 Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 166 Pilzneński - 3,1kg Wiedeński 1 kg karmelowy strzegom 150 - 0,2kg karmelowy strzegom 600 - 0,2kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 45 min gotowanie 70 min Magnat 18 g - 60 min Comet 18 g 10 min Wyszło 23 L - 13 blg FM 31 Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) 167 Pilzneński - 3,9kg Monachijski 0,5 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3kg caramunich - 0,2kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 45 min gotowanie 70 min Marynka 23 g - 60 min Comet 18 g 10 min Wyszło 23 L - 14 blg FM 31 Bawarska dolina Edytowane 7 Stycznia 2019 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) 168 Porter Pilzneński - 3,0 kg Monachijski 4 kg Caramunich- 0,3 kg Karmelowy strzegom 300 - 0,3kg Karmelowy strzegom 600 - 0,15kg Karmelowy jasny 0,3 kg Płatki owsiane 0,4 kg Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 90 min gotowanie 90 min Magnat 24 g - 90 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 23l 21 Blg Edytowane 20 Stycznia 2019 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 169 Pilzneński - 4 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Marynka 30 g - 60 min Kazbek 20g 10 min Wyszło 23 L - 13 blg FM 31 Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 170 Pilzneński - 3.7 kg Monachijski 0,4 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Magnat 16 g - 60 min Lubalski 20g 10 min Wyszło 23 L - 13 blg FM 31 Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 171 Pilzneński - 4.0 kg Monachijski 1 kg karmelowy strzegom 30 - 0,4 kg zacieranie: 67 oC-60 min 72 oC - 15 min gotowanie 60 min Citra 20 g - 60 min Citra 20g -10 min Cascade 20 g - 10 min Citra 15g -0 min Cascade 15 g - 0 min Wyszło 24 L - 14 blg US05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 172, 173 Pale ale - 5.0 kg caramunich - 0,3 kg zacieranie: 67 oC-60 min 72 oC - 15 min gotowanie 60 min Marynka 25 g - 60 min Citra 10g -10 min Cascade 10 g - 10 min Chinook -10 g -10 min Citra 15g -0 min Cascade 15 g - 0 min Chinook -10 g - 0 min Wyszło 24 L - 14 blg US05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 174 Pilzneński - 4.0 kg Karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Marynka 25 g - 60 min kazbek 20g -10 min Wyszło 22 L - 12 Blg FM31 - Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 175 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 2.5 kg Karmelowy strzegom 300 - 0,3 kg Karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 30 min gotowanie 60 min Marynka 20 g - 60 min Lubelski 20g -10 min Wyszło 22 L - 16 Blg FM31 - Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 176 Pilzneński - 4 kg wiedeński 0,8 kg Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg Caramunich - 0,20 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 30 min gotowanie 60 min Iunga 17 g - 60 min Lubelski 20g -10 min Wyszło 25 L - 14 Blg FM31 - Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 177 Porter Pilzneński - 1,0 kg Monachijski 3,6 kg Wiedeński 2,4 kg Karmelowy strzegom 150- 0,25 kg Karmelowy strzegom 600 - 0,5kg Karmelowy jasny 0,5 kg Płatki owsiane 0,4 kg czekoladowy - 0,2 kg - do wysładzania zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 50 min gotowanie 90 min Iunga 25 g - 90 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 22l 22 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 178 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,5 kg Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg Karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Zula 25 g - 60 min Zulai 20g -10 min Wyszło 25 L - 12 Blg FM31 - Bawarska dolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się