Skocz do zawartości

Browar ŁośTu


keda

Rekomendowane odpowiedzi

Nr 105

 

Pilzneński - 3,7 kg

wiedeński - 0,8 kg

pszeniczny - 0,6 kg

Carapils - 0.2 kg

 

 

zacieranie:

64 oC- 20 min

72 oC - 50 min

75 - 5 min i filtrowanie

 

gotowanie 70 min

Marynka - 23 g - 70 min

sybilla 20g - 10 min

cukier kandyzowany 0,5 kg - 10 min

 

THG

 

Wyszło 23 l - 17 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Nr 106

 

Pilzneński - 3,5 kg

monachijski 0,6 kg

karmelowy strzegom 150 0,3 kg

 

 

zacieranie:

64 oC- 20 min

72 oC - 50 min

75 - 5 min i filtrowanie

 

gotowanie 60 min

Marynka - 20 g - 70 min

lubelski 20g 10 min

 

Fm 31

 

Wyszło 25 l 12blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Nr 107

Porter

 

Wiedeński 2,5 kg

monachijski 1,8 kg

monachijski II - 0,6 kg

karmelowy strzegom 150 0,2 kg

Caramunich 0,3

Caraaroma 0,3

Karmelowy bursztynowy strzegom 0,3

 

Carafa 0,25 kg

 

zacieranie:

64 oC- 30 min

72 oC - 40 min

75 dodanie carafa - 5 min i filtrowanie

 

gotowanie 70 min

10 min przed końcem gotowania brewwkit Coopers lager

 

Fm 31

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 108

 

Wiedeński 3,2 kg

monachijski 1,0 kg

karmelowy strzegom 150 0,15 kg

Karmelpils 0,15 kg

 

 

zacieranie:

62 oC- 30 min

72 oC - 40 min

 

gotowanie 60 min

Iunga 16g - 60 min

Saaz 20 g - 10 min

 

wyszło 23l -12 Blg

Fm 31

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 109

Pilzneński 3 kg

Wiedeński 0,5 kg

monachijski 1,0 kg

karmelowy strzegom 150 0,25 kg

Karmelpils 0,15 kg

 

 

zacieranie:

52 oC - 10 min

62 oC- 20 min

72 oC - 50 min

 

gotowanie 60 min

Iunga 17g - 60 min

lubelski 15 g - 10 min

 

wyszło 25l -13 Blg

Fm 31

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Nr 110

Pilzneński 4 kg

Karmelpils 0,4 kg

 

 

zacieranie:

62 oC- 15 min

72 oC - 50 min

 

gotowanie 75 min

Iunga 21g - 75 min

saaz 20 g - 25 min

saaz 10 g -0 min

 

wyszło 24l -13 Blg

Fm 31

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 111

Pilzneński 3,5 kg

Monachijski 0,5 kg

Karmelpils 0,4 kg

 

 

zacieranie:

62 oC- 15 min

72 oC - 50 min

 

gotowanie 75 min

Iunga 21g - 70 min

kazbek 20 g - 25 min

kazbek 15 g -0 min

 

wyszło 24l -13 Blg

Fm 31

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

Nr 112

Pale Ale 4 kg

Monachijski 1 kg

Strzegom bursztynowy 0,3 kg

Strzegom karmelowy 150 - 0,15 kg

 

 

zacieranie:

67 oC- 60 min

72 oC - 10 min

 

gotowanie 60 min

Zeus  25g - 60 min

Cascade  20 g - 10 min

citra 20 g -0 min

 

wyszło 24l -15 Blg

US-05

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nr 113
Pale Ale 4 kg
Monachijski 0,8 kg
Strzegom bursztynowy 0,2 kg
Strzegom karmelowy 150 - 0,2 kg


zacieranie:
67 oC do 62 oC -  90 min
72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
Zeus  20g - 60 min
Cascade  20 g - 10 min
citra 20 g -0 min

zeus 5g - 0min

citra 10g i cascade 10 g po 10 min chłodzenia

wyszło 24l -15 Blg
US-05

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Nr 114
pszeniczny 2,4 kg
pilzneński 1,6 kg
Strzegom karmelowy 30 -  0,3 kg

zacieranie:
43 oC  -  15 min

52 oC  -  15 min

62 oC  -  40 min

72 oC - 20 min

gotowanie 60 min
lubelski  20 g - 10 min


wyszło 24l 

wb-06

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Nr 115
pszeniczny 2,4 kg
pilzneński 2 kg
Strzegom karmelowy 30 -  0,2 kg

zacieranie:
43 oC  -  15 min

52 oC  -  15 min

62 oC  -  45 min

72 oC - 20 min

gotowanie 60 min
lubelski  25 g - 60 min


wyszło 25l 

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 nr 116

Pale Ale 5 kg
Strzegom karmelowy  30 -0.5 kg



zacieranie:
67 oC- 60 min
72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
Taurus  25g - 60 min
mosaic   20 g - 10 min
citra 20 g  10 min

mosaic   15 g - 0 min
citra 15 g  0 min

amarillo -15 g - 0 min

wyszło 24l -15 Blg

us 0.5

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 118

Pale Ale 5 kg
Strzegom bursztynowy -0.4 kg



zacieranie:
67 oC- 60 min
72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
magnum  10g - 60 min

Iunga -15g -60 min
mosaic  20 g - 10 min

mosaic  25 g  0 min

 

mosaic  -25 g - po pół godz. chłodzenia 

 

24 l -16 blg

Gozdawa US west coast

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

nr 119

Pale Ale 2 kg

Pilzneński -1,4 kg

Monachijski 0,7 kg
Strzegom karmelowy 150 -0.25 kg



zacieranie:
62 oC- 20 min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min
marynka  25g - 60 min

sybilla 20g -10 min

sybilla 20g -0 min

 

 

24 l -12 blg

Gozdawa US west coast

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

nr 120

 

Pilzneński - 4 kg

 karmelpils  0.3 kg



zacieranie:
62 oC- 20 min
72 oC - 40 min

gotowanie 80 min
marynka  25g - 80 min

saaz 10 g -25 min

saaz 15 g -10 min

 

 

24 l -12 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 121

 

Pilzneński - 2,5 kg

Monachijski - 1kg

Wiedeński 1 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,25

 karmelpils  0.2 kg



zacieranie:
62 oC- 20 min
72 oC - 40 min

gotowanie 90 min
Hallertauer Tradition 45g - 80 min

Hallertauer Tradition 20 g -10 min

 

 

 

24 l -14 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 122

 

Pilzneński - 4 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg

karmelowy strzegom 600 - 0,15 kg

 

carafa I   0.2 kg do wysładzania



zacieranie:
62 oC- 20 min
72 oC - 50 min

gotowanie 90 min
Iunga 20g - 80 min

saaz 25 g -10 min

 

 

 

24 l -13 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 123

 

Pilzneński -3,4 kg

monachijski -07 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg

 




zacieranie:
62 oC- 20 min
72 oC - 50 min

gotowanie 60 min
Hallertauer Tradition  35g - 60 min

marynka - 10 - 60 min

spalt select  20 g -30 min

spalt select  20 g -10 min

 

 

 

24 l -12 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

nr 124

Porter 

Wiedeński 3 kg
monachijski 1,5 kg
monachijski II - 0,5 kg

Pilzneński -1,5 kg

carapils   0,3kg
Caramunich 0,3

carabelg 0,3 kg

Karmelowy strzegom 600 - 0,2 kg

Karmelowy strzegom 300 - 0,2 kg


Carafa 0,15 kg

zacieranie:

od 45 do 62 - 30 min
62 oC- 30 min
72 oC - 60 min
75 dodanie carafa - 5 min i filtrowanie

gotowanie 90 min
10 min przed końcem gotowania brewwkit Coopers european lager

 

23 l -23 blg

FM Bohemska rapsodia - świeża gęstwa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Nr 125

 

Pilzneński -3,2 kg

monachijski -0,8 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,4 kg

 




zacieranie:
62 oC- 15 min
72 oC - 50 min

gotowanie 60 min
kazbek  20 g - 60 min

lubelski - 25 g - 60 min

saaz  15 g -20 min

saaz  20 g -10 min

 

 

 

22 l -13 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nr 126

 

Pilzneński -3,2 kg

monachijski -1 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg

karmelowy strzegom 300 - 0,1 kg




zacieranie:
62 oC- 15 min
72 oC - 50 min

gotowanie 60 min
iunga  20 g - 60 min

spalt select   15 g -25min

spalt select   20 g -10 min

 

 

 

22 l -13 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

nr 127

Pilzneński - 3,5 kg

Monachijski 0,5 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,1 kg

 

carafa I 0.2 kg do wysładzania



zacieranie:
62 oC- 15 min
72 oC - 50 min

gotowanie 60 min
Iunga 20g - 60 min

saaz 25 g -10 min

 

 

 

24 l -12 blg

FM Bohemska rapsodia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

nr 128

Pilzneński - 1,8 kg

Pszeniczny 2,2 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg




zacieranie:

44 oC- 20 min

52 oC-10 min
62 oC- 40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 60 min
lubelski 24g - 60 min

 

 

 

24 l -12 blg

Wb-06

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

nr 129

Pilzneński - 1,8 kg

Pszeniczny 2,2 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg




zacieranie:

44 oC- 20 min

52 oC-10 min
62 oC- 40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 80 min
lubelski 10g - 80 min

spalt select   10 g -80 min

 

 

 

 

24 l -12 blg

Wb-06

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.