pedrix Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Witam, poczyniłem piwko, które po tygodniu fermentacji burzliwej z 18 Blg zeszło do 6 Blg, po czym zostało zlane na cichą. Po tygodniu fermentacji cichej bez żadnych zmian utrzymuje się 6 Blg. Pytanie: rozlewać, czy poczekać ?? Dodam, że drożdże to Brewferm Top 6g x2, średnia do niskiej flokulacji, fermentowane w temperaturze 20 stopni. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
crosis Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Jak nic się nie dzieje, to rozlewaj. Ekstrakt czy zacieranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedrix Posted January 30, 2015 Author Share Posted January 30, 2015 Zacieranie jednotemperaturowe w zakresie 62-63 stopnie o ile dobrze pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacenty Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Możesz butelkować. A jakie to konkretnie piwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pun kOmora Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 zrób FFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedrix Posted January 30, 2015 Author Share Posted January 30, 2015 Dokładnie takie http://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/zestawy_surowcow/redakcyjne_z_zacieraniem/belgijskie_specialty_ale_18_blg Pun kOmora - faktycznie, dobry pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacenty Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Dokładnie takie http://www.browar.bi...alty_ale_18_blg Uuła..pyszne piwko, nie jakaś tam AIPA-Srajpa, tylko prawdziwa rozkosz w gębie, butelkuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedrix Posted January 30, 2015 Author Share Posted January 30, 2015 Ha namówiłeś mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now