pedrix Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, poczyniłem piwko, które po tygodniu fermentacji burzliwej z 18 Blg zeszło do 6 Blg, po czym zostało zlane na cichą. Po tygodniu fermentacji cichej bez żadnych zmian utrzymuje się 6 Blg. Pytanie: rozlewać, czy poczekać ?? Dodam, że drożdże to Brewferm Top 6g x2, średnia do niskiej flokulacji, fermentowane w temperaturze 20 stopni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jak nic się nie dzieje, to rozlewaj. Ekstrakt czy zacieranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedrix Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zacieranie jednotemperaturowe w zakresie 62-63 stopnie o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Możesz butelkować. A jakie to konkretnie piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 zrób FFT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedrix Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dokładnie takie http://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/zestawy_surowcow/redakcyjne_z_zacieraniem/belgijskie_specialty_ale_18_blg Pun kOmora - faktycznie, dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dokładnie takie http://www.browar.bi...alty_ale_18_blg Uuła..pyszne piwko, nie jakaś tam AIPA-Srajpa, tylko prawdziwa rozkosz w gębie, butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedrix Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ha namówiłeś mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się