Jacenty Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Znalazłem ciekawe zdjęcie. Nie wiem, fotomontaż czy co? Chyba zbyt wyraźna granica między nimi? Edytowane 10 Lutego 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Znalazłem ciekawe zdjęcie. Nie wiem, fotomontarz czy co? A może fotomontaŻ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 tzw. piwo rżnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Albo wyrenderowana trójwymiarowo grafika. Materiały coś za bardzo lśnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A może fotomontaŻ? Dawno takiego byka nie strzeliłem, dzięki za poprawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 tzw. piwo rżnięte. Albo rzezane. Może zdjęcie i podrasowane, ale nalać się tak da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Materiały coś za bardzo lśnią. Są poprawiane na pewno, bo lśnią jak szalone. Np Edytowane 9 Lutego 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Raczej render - oparcie krzesła (szczególnie jego górna część) jest mocno nienaturalne wizualnie. Ale niemniej jednak fajnie to wygląda. Edytowane 9 Lutego 2015 przez quadi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Ale w domu jest szansa tak nalać? W jaki sposób? Próbował ktoś? Edytowane 10 Lutego 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Na pewno nie udałoby się z tymi dwoma piwami. To jasne to jakieś lekkie pale ale jest. Co do samego obrazka to albo render, albo ktoś "odkrył" HDRy i Photoshopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzder Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 http://pl.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 w Czechach w restauracji podali mi coś takiego, pilsner urquel połączony z ciemnym lagerem, efektowne i nie miesza się podczas picia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Taki fotomontaż bardzo łatwo popełnić, 2 fotografie, aparat z pełnym trybem manualnym - na pierwszej był nalany guinnes, na drugiej pale ale. Potem to już tylko magia Photoshopa albo innego programu obsługującego warstwy i jakieś maski krycia. Ta druga fota, to albo HDR albo mocno obrobiony RAW - każdy, kto wkręcił się trochę w fotografie, to przez jakiś miesiąc jarał się HDR'ami Edytowane 9 Lutego 2015 przez karczmarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 https://www.google.pl/search?q=piwo+r%C5%BCni%C4%99te&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=CiDZVLWXPMOoPMjugPAB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) https://www.google.p...LWXPMOoPMjugPAB Świetnie, to jutro ..zerżnę sobie takie piwko. Przypuszczam, że ciemne powinno być cieplejsze, gęstsze, mniej nagazowane? Jakie warunki trzeba spełniać, żeby ciemne było u góry, a jakie żeby zostało na dole? EDIT: Chyba się podjarałem tym HDR. Edytowane 10 Lutego 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 to przez jakiś miesiąc jarał się HDR'ami ja nie,dla mnie HDR wyglądają za zwyczaj okropnie,szczególnie te zrobiony w sposób automatyczny,paskudne poświaty w koło wszystkiego ,co innego delikatnie coś z cieni wyciągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Edytowane 9 Lutego 2015 przez Ray bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Na szybko nalewałem kiedyś guinessa z rodzimym eurolagerem i wychodziło; bawiąc się, nalewaląć po bagietce, powinno się udać bez dużej strefy zmieszanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Znalazłem ciekawe zdjęcie. Nie wiem, fotomontaż czy co? Nigdy nie słyszałeś o Black and Tan? Ostrożnie nalewasz Guinness na górę jaśniejszego piwa za pomocą specjalnej wygiętej łyżeczki. Najlepiej to działa z Guinnessem jako ciemne piwo, wydaję mi się że to z powodu azotu przez co piwo jest mniej "gęste" i łatwo pływa na wierzchu piwa jasnego. Lata temu, w czasie gdy ja tu byłem barmanem (ok 20 lat temu) , Black and Tan w USA to było zawsze Bass i Guinness, ale teraz modne są inne piwa w Black and Tan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) [media] [/media] wydaje mi się, że efekt wynika z gęstości (OG) obu piw - gęstsze winno być na dole Edytowane 10 Lutego 2015 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Obrazy są podrasowywane, drugi to ewidentnie HDR, ale piwo jak najbardziej da się tak nalać. W domu wystarczą dwa piwa o różnej temperaturze - to pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Taa, pięknie to wygląda na filmach, w rzeczywistości to nie takie proste. Lałem dokładnie ze wskazówkami, jasne, łyżeczka, ciemne, i dupa, gdzieś tu musi być haczyk. Zmieszało się i tyle. Edytowane 10 Lutego 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 docent gdzies na swoim blogu pokazywał tak nalane piwa w knajpie. W Czechach to jest popularne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Taa, pięknie to wygląda na filmach, w rzeczywistości to nie takie proste. Lałem dokładnie ze wskazówkami, jasne, łyżeczka, ciemne, i dupa, gdzieś tu musi być haczyk. Zmieszało się i tyle. oba mocno schłodzone i górne 10tka a dolne powiedzmy 13-14stka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 oba mocno schłodzone i górne 10tka a dolne powiedzmy 13-14stka ? Oba zimne, dolne 11, górne 15. Lałem też odwrotnie i też nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi