dori Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Przepis na proste, słone ciasteczka, dla tych co lubią coś przegryźć pijąc piwo 250g mąki 250g białego sera 250g margaryny 1/2 łyżeczki soli jajko do smarowania coś do posypania - mak, sezam, kminek, sól... Ser przecisnąć przez praskę lub zmielić, następnie zagnieść ciasto z mąki, margaryny, sera i soli. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, wykrawać ciastka foremką lub radełkiem, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać czymś według uznania Piec w temperaturze 200°C, aż nabiorą złotego koloru Smacznego!!! smaug 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Masz może foto ciasteczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Cześć. Dori nie waż się zamieścić zdjęc dzis popołudniu! Siedzę w pracy i nie chcę się ślinić nad klawiaturą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Niestety zdjęć nie mam, może zrobię następnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 No wędliniarze na zlocie nie mogli sie nachwalić tych ciasteczek. Do tego jeszcze dobre piwko i trochę dobrych wyrobów wędliniarskich. Żyć nie umierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Obiecane zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Potwierdzam są pyszne, a do piwa idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ciasteczka wyglądają pysznie, sprawdzę w weekend jak smakują Mi też się zdarzyło popełnić ciasteczka do piwa, a że nie ma sensu zamieszczać nowego tematu to opiszę je tutaj. Zrobiłem według tego przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe682.html Najlepsze wyszły posypane startym serem żółtym, z dodatkiem sezamu i ostrej papryki. Bardzo cienko je rozwałkowałem i piekłem aż nabrały pożądanego koloru. Dodatkowo dobrze się komponują z sosem serowym - podgrzewam gęstą śmietanę w rondelku i dodaję drobno pokrojone sery - najchętniej coś z zieloną/niebieską pleśnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dzieki Dori za przepis ( wygląda na tyle prosty że pownienem dać rady) bedzie przez łykend coś do piwa. Pozdrawiam:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dzieki Dori za przepis ( wygląda na tyle prosty że pownienem dać rady) bedzie przez łykend coś do piwa.Pozdrawiam:beer: Ciasteczka są banalnie proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dlatego od razu się zdecydowałem na wypiek, przy okazji Wszystkiego najlepszego PS. nawet wątek troszkę pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Ciasteczka sie udaly znakomicie, zrobilem podwojona porcje i cale szczescie bo na jutro nic by nie zostalo. Posypane makiem (dla syna) oraz kminkiem i gruba sola dla mnie (kminkowe rewelacja do piwa). Podziekowania za przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garczek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 ja dodaję jeszcze łyżeczkę proszku do pieczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się