WiHuRa Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Piwo z Akcji nr II rozlane. Wyszło całkiem ciekawe, "czysto", bez zakażeń. Będzie mała pula dla Karpackich Warsztatów Piwowarskich więc podczas różnych spotkań które zaczną się od jesieni będzie można zapoznać się z efektami. Przy okazji Porter z Akcji nr III wylądowała w beczce: Edytowane 7 Lipca 2016 przez WiHuRa camilos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Po prawie dwóch latach z beczki zlaliśmy Porter. Na powierzchni piękna błona a pod nią bardzo ciekawe i złożone piwo. Klarowne o barwie głębokiego bursztynu. Aromat lekko bretowy, połączony z nutami beczki (wanilia) i kawy. Wszyscy obecni byli pod wrażeniem jak to piwo ułożyło się przez dwa lata. Po zlaniu beczka zmieniła miejsce i z chłodni powędrowała do pomieszczenia o temp 17-19oC gdzie została zalana bazą pod Lambika 12blg 50/50 słód pilzneński/pszeniczny, przefermentowana neutralnym szczepem drożdży. Teraz tyko czekać co się będzie działo z piwem w beczce w wyższej temperaturze. W każdym razie beczka do tej pory nie zawiodła. WiHuRa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek z Lublina Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Gratulacje udanego przedsięwzięcia! Szkoda, że nie ma jak skosztować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się