rabbek Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 no to ok bo liczone po amerykańsku jak ta beer smitch różnią sie o 10%. To dlatego miałem ostatnio taką kiepską wydajność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toh11 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 brak możliwości dodania piwowara do tzw. "ulubionych" by obserwować jego przepisy. Nie znalazłem nic takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 brak możliwości dodania piwowara do tzw. "ulubionych" by obserwować jego przepisy. Nie znalazłem nic takiego Pojawi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Czy jest możliwość przeskalowania przepisu? Jeżeli tak to jak tego użyć i gdzie to jest bo nie mogę znaleźć. Jeżeli nie to czy się pojawi taka opcja w przyszłości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Czy można zegar podczas chmielenia ustawić na stałe ? żeby mimo przeładowania strony odliczał cały czas a nie się restartował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Czy jest możliwość przeskalowania przepisu? Jeżeli tak to jak tego użyć i gdzie to jest bo nie mogę znaleźć. Jeżeli nie to czy się pojawi taka opcja w przyszłości? To jest jedna z pierwszych rzeczy, które mamy do zrobienia. Czy można zegar podczas chmielenia ustawić na stałe ? żeby mimo przeładowania strony odliczał cały czas a nie się restartował? Jeśli pytasz o to czy jesteśmy w stanie zapisywać ostatni stan timera przed wyjściem z aplikacji/odświeżeniem strony, to niestety ale wykonanie tego byłoby bardzo trudne ze względu na ograniczenia w pracy w przeglądarce. Między innymi dlatego dodany jest alert do ponownego potwierdzenia wyjścia ze strony jeśli uruchomiło się timer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) To przydałoby się umieścić przycisk który przeskakuje do następnego kroku chmielenia wtedy jak przypadkowo się przeładuje stronę będzie można kontynuować proces od następnego kroku. Edytowane 28 Października 2016 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 To przydałoby się umieścić przycisk który przeskakuje do następnego kroku chmielenia wtedy jak przypadkowo się przeładuje stronę będzie można kontynuować proces od następnego kroku. OK, to jest do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Dziś warzyłem z Brewness. Wszystko pięknie ładnie (jak zawsze zresztą). Pierwszy raz użyłem opcji Whirpool (30 min). I ku mojemu zdziwieniu program, odlicza mi go po 30 minucie gotowania. Wydawało mi się że whirpool jest już po gotowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Dziś warzyłem z Brewness. Wszystko pięknie ładnie (jak zawsze zresztą). Pierwszy raz użyłem opcji Whirpool (30 min). I ku mojemu zdziwieniu program, odlicza mi go po 30 minucie gotowania. Wydawało mi się że whirpool jest już po gotowaniu Niezła wtopa poprawię to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Czy jest możliwość przeskalowania przepisu? Jeżeli tak to jak tego użyć i gdzie to jest bo nie mogę znaleźć. Jeżeli nie to czy się pojawi taka opcja w przyszłości? To jest jedna z pierwszych rzeczy, które mamy do zrobienia. Czy można zegar podczas chmielenia ustawić na stałe ? żeby mimo przeładowania strony odliczał cały czas a nie się restartował? Jeśli pytasz o to czy jesteśmy w stanie zapisywać ostatni stan timera przed wyjściem z aplikacji/odświeżeniem strony, to niestety ale wykonanie tego byłoby bardzo trudne ze względu na ograniczenia w pracy w przeglądarce. Między innymi dlatego dodany jest alert do ponownego potwierdzenia wyjścia ze strony jeśli uruchomiło się timer. Strona wcale nie musi tego zapamietywać. Wystarczy zapamiętać moment startu odliczania i potem to przeliczyć przy odświeżaniu strony. Wiec do zapamiętania tylko jedna zmienna typu data/czas chmielopiryn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Taka pierdoła, ale bardzo mnie drażni Chodzi o dodanie suwaków w magazynie, tak jak to jest w tworzeniu receptury (słód wyżej, niżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Taka pierdoła, ale bardzo mnie drażni Chodzi o dodanie suwaków w magazynie, tak jak to jest w tworzeniu receptury (słód wyżej, niżej). Da się zrobić Petee 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Czy jest możliwość przeskalowania przepisu? Jeżeli tak to jak tego użyć i gdzie to jest bo nie mogę znaleźć. Jeżeli nie to czy się pojawi taka opcja w przyszłości? To jest jedna z pierwszych rzeczy, które mamy do zrobienia. Czy można zegar podczas chmielenia ustawić na stałe ? żeby mimo przeładowania strony odliczał cały czas a nie się restartował? Jeśli pytasz o to czy jesteśmy w stanie zapisywać ostatni stan timera przed wyjściem z aplikacji/odświeżeniem strony, to niestety ale wykonanie tego byłoby bardzo trudne ze względu na ograniczenia w pracy w przeglądarce. Między innymi dlatego dodany jest alert do ponownego potwierdzenia wyjścia ze strony jeśli uruchomiło się timer. Strona wcale nie musi tego zapamietywać. Wystarczy zapamiętać moment startu odliczania i potem to przeliczyć przy odświeżaniu strony. Wiec do zapamiętania tylko jedna zmienna typu data/czas Jest to faktycznie jakiś pomysł, żeby przy starcie kroku zapisywać moment jego zakończenia (na podstawie czasu startu i końca kroku) i jeśli wejdziesz jeszcze raz na timer to odpalać ten sam krok z tym czasem. Teraz trzeba to tylko zaimplementować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A ja byłbym za dodaniem wyliczeń dla infuzji/dekokcji Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Hej, Taka głupota ale mnie niezmiernie irytuje . Możecie dodać do warek filtr i sortowanie takie jak do przepisów? Powinno być trywialne ale jakże ułatwiające życie... PS. dzięki za świetny program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 A ja byłbym za dodaniem wyliczeń dla infuzji/dekokcji Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Już kilka osób mi to zgłaszało, jak skończymy obecne prace to na pewno się tym zajmiemy Hej, Taka głupota ale mnie niezmiernie irytuje . Możecie dodać do warek filtr i sortowanie takie jak do przepisów? Powinno być trywialne ale jakże ułatwiające życie... PS. dzięki za świetny program. Masz na myśli filtr z wyborem parametrów (IBU, SRM, etc) czy wyszukiwarkę tekstową? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Masz na myśli filtr z wyborem parametrów (IBU, SRM, etc) czy wyszukiwarkę tekstową? Filtr z wyborem parametrów i sortowanie np. po numerze warki (zawsze się sortuje po ostatniej edycji). Wyszukiwarka jest trochę "overkill" na kilkadziesiąt warek, ale to moje zdanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Mam jedną warkę zapisaną na cichej. Dziś po zakończeniu warzenia chodzę na waszą stronę, klikam na odpowiedni przepis, daję "uwarz to" i na szybko potwierdzam. I mam teraz warkę #11 na cichej i warkę #11 na burzliwej dziś uwarzoną. Da się to edytować jeszcze? No i proszę o poprawę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Tak daje się. Musisz się cofnąć na sam początek zmienić numer warki i potem przejść do odpowiedniego kroku. Mam tak bardzo często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greczek Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Fajnie by było jakby przy surowcach (w magazynie i przepisie) można było zmienić jednostkę z kilograma na gram (z automatycznym przesunięciem przecinka), czasami dodaje się wręcz homeopatyczne ilości słodów, a wyglądało by to bardziej przejrzyście i ładnie (np. zamiast 0,05 kg 50 g itp.). Druga sugestia, wygodniej byłoby również aby ilość strat (z gotowania, fermentacji, chmielenia na zimno) można było wpisać jako stałą wartość, a nie jako % (możliwy wybór z dwóch). Czasami mnie to trochę irytuję, bo znając swoje gary, znam swoje stałe straty, które są identyczne dla warki 12 L i warki 20 L, gdzie procentowo daje to różne wartości To na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam, rozpoczynam testowanie - na wstępie gratuluję ilości włożonej pracy. 1. Na wydruku jest kolor w SRM, mimo że w opcjach przeglądarki wybrałem EBC. Czy można zrobić tak aby na wydruku była wybrana w preferencjach jednostka albo obie, jeśli to prostsze? SRM nic mi nie mówią.. 2. Na wydruku brak numeru warki, bardzo by się przydał do układania po kolei w segregatorze, również wiele osób pisze nr na kapslach 3. Czy do magazynu można by dodawać wodę? Jest miejsce w dodatki/inne ale tam tylko jednostki w gramach. Używam wody źródlanej w baniakach i miłoby wiedzieć ile jeszcze w piwnicy jest na etapie planowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 4. Czy w magazynie można by dodać przyciski do zmiany kolejności, można by posortować wg EBC itp. 5. Kalkulatory/trzeci tekst od dołu - napisano obiętość 6. Przeskalowywanie przepisu działa, o ile nie zmieniamy wydajności zacierania. Mam inną niż kolega z interesującym mnie przepisem i po zmianie wydajności przeskalowywany przepis się rozjeżdża - zupełnie inne IBU, kolor, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brewness Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Mam jedną warkę zapisaną na cichej. Dziś po zakończeniu warzenia chodzę na waszą stronę, klikam na odpowiedni przepis, daję "uwarz to" i na szybko potwierdzam. I mam teraz warkę #11 na cichej i warkę #11 na burzliwej dziś uwarzoną. Da się to edytować jeszcze? No i proszę o poprawę . Tak daje się. Musisz się cofnąć na sam początek zmienić numer warki i potem przejść do odpowiedniego kroku. Mam tak bardzo często. Zajmę się tym Fajnie by było jakby przy surowcach (w magazynie i przepisie) można było zmienić jednostkę z kilograma na gram (z automatycznym przesunięciem przecinka), czasami dodaje się wręcz homeopatyczne ilości słodów, a wyglądało by to bardziej przejrzyście i ładnie (np. zamiast 0,05 kg 50 g itp.). Druga sugestia, wygodniej byłoby również aby ilość strat (z gotowania, fermentacji, chmielenia na zimno) można było wpisać jako stałą wartość, a nie jako % (możliwy wybór z dwóch). Czasami mnie to trochę irytuję, bo znając swoje gary, znam swoje stałe straty, które są identyczne dla warki 12 L i warki 20 L, gdzie procentowo daje to różne wartości To na tyle. W obu przypadkach trafna uwaga, zapisałem do zrobienia Witam, rozpoczynam testowanie - na wstępie gratuluję ilości włożonej pracy. 1. Na wydruku jest kolor w SRM, mimo że w opcjach przeglądarki wybrałem EBC. Czy można zrobić tak aby na wydruku była wybrana w preferencjach jednostka albo obie, jeśli to prostsze? SRM nic mi nie mówią.. Moje przeoczenie. 2. Na wydruku brak numeru warki, bardzo by się przydał do układania po kolei w segregatorze, również wiele osób pisze nr na kapslach Rozumiem, że chodzi Ci o wydruku przepisu? na etapie przepisu nie ma jeszcze numeru warki, dopiero po uwarzeniu jest on przypisywany do warki (nie do przepisu). 3. Czy do magazynu można by dodawać wodę? Jest miejsce w dodatki/inne ale tam tylko jednostki w gramach. Używam wody źródlanej w baniakach i miłoby wiedzieć ile jeszcze w piwnicy jest na etapie planowania. Jeśli będziemy mieli możliwą zmianę jednostek to spokojnie będzie można dodawać wodę do dodatków. 4. Czy w magazynie można by dodać przyciski do zmiany kolejności, można by posortować wg EBC itp. Niebawem dojdzie możliwość sortowania ręcznego elementów w magazynie, ciężko będzie to pogodzić ze zmianą automatyczną ale pomyślimy. 5. Kalkulatory/trzeci tekst od dołu - napisano obiętość Faktycznie 6. Przeskalowywanie przepisu działa, o ile nie zmieniamy wydajności zacierania. Mam inną niż kolega z interesującym mnie przepisem i po zmianie wydajności przeskalowywany przepis się rozjeżdża - zupełnie inne IBU, kolor, itp Dzieje się tak dlatego, że my skalujemy do objętości nie do wydajności. Musimy to przemyśleć, ale faktycznie jest to do zamiany. Dzięki za feedback! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 tutaj http://brewness.com/user/login Polityka prywatności | Regulamin te linki są w kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi