Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

Takie coś proponuję na sobotę :) zacieranie tak po brytyjsku żeby za dużo przy tym nie stać, przerwa 68°C i 73°C :)

 

pilzneński - 20kg

amber-3kg

cara 50ebc - 1kg

cara gold 9ebc - 1kg

 

centenntial- 100g -75min.

chinook-30g -75min.

 

cascade - 65g -20min.

amarillo - 30g -20min

 

simcoe -30g -1min.

cascade-65g -1min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chciałem się dowiedzieć czy w sobotę każdy coś ze sobą przywozi żeby wrzucić do gara ???

Macieju gdybyśmy zdecydowali sie na lambika to prosiłbym Cię o oskrobanie piętek lub parę znoszonych skarpetek, na AIPA składniki mam. :)

Ale problem jest z moją beczką alta /dziś podłączyłem/ , najlepsze chwile ma już za sobą więc w razie co proszę w miarę możliwości o przytarganie podręcznego bagażu butelkowego. Bo inaczej przy porterach i Ryśku impreza sie szybko skończy :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Takie coś proponuję na sobotę :) zacieranie tak po brytyjsku żeby za dużo przy tym nie stać

Przy końcu zacierania możemy już leżeć, może ktoś dotrwa do chłodzenia, ale drożdże i tak zada Anteks, jak będzie wracał przez Opole z pokazu warzenia :) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie jest tak źle, bo na koniec zacierania /filtrację/ przyjedzie Zibi z Rubezahlem, na gotowanie /chmielenie/ Kaśka a przeleje i zada drożdże Wogosz z Jankiem. Więc w sumie musimy być czujni na zacieraniu. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

musisz sobie załatwić elektrozawór i sterownik, wtedy by wystarczyło zrobić zalew i zasyp :)

Od tego sezonu bez sterowników, chce znów poczuć radość i liczę na duży spontan przy zacieraniu. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bardziej mi chodziło o ułatwienie Wam zacierania, ale zdaje mi się że ten filmik może dobrze reprezentować warzenie u józefika :)

Myślę, że przydał byś się jako naoczny świadek i współwinny :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.