misiuzeb Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nie działa mi kamerka pod W7 i Chrome, pod Xp działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Kurde, niedziela jest chłopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Cześć Ludzie co wy, dospać nie możecie ? Masz z tym jakiś problem ;-)? No jak? niedziela, zimno, wieje, zamiast żonkę grzać w ciepłym wyrku, to Josef grzeje, ale kadź zacierną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nie działa mi kamerka pod W7 i Chrome, pod Xp działało Ogólnie od października działa tylko na IE - firefoksy, chrome, opery i co tam jeszcze odpadają. Jeśli nie działa ci na IE spróbuj jeszcze raz skonfigurować przeglądarkę - na pierwszej stronie wątku sa ustawienia, trzeba zezwolić na niepodpisane formanty i powinno hulać. A poza tym fajrant / i tu powinna być ta mała ikonka z piwkiem której nie ma :rolleyes: / Tripel wyszedł na 18,1blg, w między czasie przelałem blonde na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 warka 147 BDSA zakegowana, zabutelkowana 4,6 blg 11,8 alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 warka 147 BDSA zakegowana, zabutelkowana 4,6 blg 11,8 alk. He he ale będzie sponiewierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 warka 147 BDSA zakegowana, zabutelkowana 4,6 blg 11,8 alk. Przy tej zawartości alkoholu to już pod BDSM będzie podchodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 He he ale będzie sponiewierał Przy tej zawartości alkoholu to już pod BDSM będzie podchodzić Tak to mniej więcej wygląda ale dałem część do 2 kegów, w ramach rezerwy taktycznej - gdyby któraś z imprez masowych za bardzo się przedłużała. Przy okazji to jeszcze 23.12 na cichą poszedł tripel. dziadek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 warka 148 Blonde z 11.12.2011 zabutelkowana i zapuszkkowana w 3 kegi. Blg 17 -> 1,4 alk 8,7 Do refermentacji dodano cukier trzcinowy ok 3g na butelkę oraz gęstwę Wyeast 3789 Trapist Blend. Do siebie doszedł też na cichej Tripel z warki 149 blg 1,3blg bedzie jeszcze "lagerował" kilka dni ze sporą dawką chmielu który dzisiaj wrzuciłem 200g east kent i 100g fuggles. I to by było na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 warka 148 Blonde z 11.12.2011 zabutelkowana i zapuszkkowana w 3 kegi. Blg 17 -> 1,4 alk 8,7 Do refermentacji dodano cukier trzcinowy ok 3g na butelkę oraz gęstwę Wyeast 3789 Trapist Blend. Do siebie doszedł też na cichej Tripel z warki 149 blg 1,3blg bedzie jeszcze "lagerował" kilka dni ze sporą dawką chmielu który dzisiaj wrzuciłem 200g east kent i 100g fuggles. I to by było na tyle I to by było na tyle No jak to, a gdzie przekaz on line? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 A nie śmiga coś? Wydaje mi sie że jest OK bo dzisiaj ktoś penetrował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ja nie penetrowałem ale chodzi mi o warzenie on line, a nie butelkowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ja nie penetrowałem ale chodzi mi o warzenie on line, a nie butelkowanie Przez ostatnie 2 tygodnie próbuje w pracy ogarnąć Chaos jaki zafundował NFZ i MZ w aptekach Wczorajszy wolny dzień to dar od losu, udało sie uporządkować garaż i porozlewać. Stąd rodzi sie szansa na warzenie dzisiejszego wieczoru jak będę na siłach może x2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Przez ostatnie 2 tygodnie próbuje w pracy ogarnąć Chaos jaki zafundował NFZ i MZ w aptekach Wczorajszy wolny dzień to dar od losu, udało sie uporządkować garaż i porozlewać. Stąd rodzi sie szansa na warzenie dzisiejszego wieczoru jak będę na siłach może x2. Tak też sobie myślałem, że walczysz z pieczątkami W takim razie życzę więcej czasu na warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Czy trzęsienie ziemi nie uszkodziło aby browaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) warka 150 belgian specjality ale skład pilzneński - 8,2kg wiedeński - 7 kg monachijski I - 5kg abbey - 1kg płatki ryżowe - 0,5kg płatki jęczmienne - 0,8kg Zacieranie zasyp 60°C 67-68°C 35 min. 72°C 20 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki pacific gem 16% - 80g - 75min. bramling cross 7% 50g - 30min. pacific gem 16% - 20g - 3min curacao 20g - 10min. kolendra 12g - 10min. kolendra 12g - 4min. cukier - 1kg drożdże Wyeast 3789 Trapist Blend - gęstwa blg początkowe 15,6 Edytowane 8 Stycznia 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 chmielenie/dodatki Ty nie chmielisz? Co ja pacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ty nie chmielisz? Co ja pacze? Tajemnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ty nie chmielisz? Co ja pacze? chmielę i dodaję, tylko jeszcze nie wiem jak - na razie wysładzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Starość Panie, normalnie mi się drugiej nie chce zrobić, organizm się broni Przełożymy na jutro bo drożdże czekają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Skandal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Normalnie to bym zrobił ale ... grzałka mi poszła od wysładzania i długi czas oczekiwania mam na zagrzanie bo chodzi tylko jedna w kegu 50l. W przyszłym tygodniu definitywny rozbrat z prądem - będzie trzeci gar 100l i taborecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Normalnie to bym zrobił ale ... grzałka mi poszła od wysładzania i długi czas oczekiwania mam na zagrzanie bo chodzi tylko jedna w kegu 50l. W przyszłym tygodniu definitywny rozbrat z prądem - będzie trzeci gar 100l i taborecik No tak, zamiast zagrzać w zaciernym i wysłodzić garnuszkiem jak bozia przykazała, to się w dupie poprzewracało i teraz trzeba dokupić kolejny gar, żeby deszczownica działała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 No tak, zamiast zagrzać w zaciernym i wysłodzić garnuszkiem jak bozia przykazała, to się w dupie poprzewracało i teraz trzeba dokupić kolejny gar, żeby deszczownica działała Właśnie dzisiaj tak robiłem i transferowałem ale nie podoba mi się ta koncepcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) warka 151 belgijske coś coś pomiędzy dubblem a dark strong zobaczymy co wyjdzie skład pilzneński - 11,3kg monachijski I - 7kg pszeniczny - 2kg abbey - 1kg specjal b - 0,6kg bisquit - 0,5 cara 50 - 1kg płatki jęczmienne - 0,4kg Zacieranie zasyp 65°C 67-68°C 30 min. 72°C 35 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki northdown 9,6% - 100g - 75min. fuggles 5% 50g - 30min. palisade 6,7% - 10g - 1min. ciemny syrop cukrowy- 2,8kg 15min. drożdże Wyeast 1214 abbey - gęstwa blg początkowe 19,6 Edytowane 8 Stycznia 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się