Porter Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Zakosiłeś, Józek fotkę Ridleyowi Scottowi - to ujęcie z jego nowego "Prometeusza" AKTA już po Ciebie jadą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Zakosiłeś, Józek fotkę Ridleyowi Scottowi - to ujęcie z jego nowego "Prometeusza" AKTA już po Ciebie jadą... Alien to wychodzi drugą stroną jak chmieliny kanałem spuszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) warka 153 GSA z 04.02.2012 przelana na cichą Blg 4o Warka 152 Biere de Garde po części zakegowana zeszło do ok.2blg alk. 8,5% Z dobrych wiadomości to pompę mi naprawili, Był przeciek miedzy stojanem a uszczelką wymienili i stojan i uszczelkę. W sumie spoko firma dzisiaj dostali paczkę dzisiaj odsyłają i brąchali że pompę wysłałem niekompletna rozebraną. Edit: dziś odzyskałem drożdże Strong Ale, jutro robię kolejnego mocarza Edytowane 13 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) warka 154 Belgian DSA/GSA skład: pilzneński - 12kg pale ale - 12kg żytni - 0,5kg płatki owsiane błysk- 0,4kg płatki jęczmienne błysk.- 0,8kg Zacieranie zasyp 40°C 63°C - 10 min. 69°C - 40 min. podgrzanie 78°C chmielenie/dodatki Cukier karmelizowany ciemny - 2kg do połowy brzeczki, perle - 5,6% 100g 60 min. palisade 6,7% - 30g 55 min simcoe 13,5% - 20g 12 min. spalter select 6,1% - 30g 5 min. drożdże Wyeast Golden Strong Ale 1388 - do DSA Wyeast 3725 Biere de Garde do GSA Gsa - 18,6 DSA - 22 Edytowane 19 Września 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Pozazdrościć możliwości zacierania o tej porze i to w tygodniu! Normalnie wyglądasz jakby Cię mieszadło zahipnotyzowało Tak se myślę, że jakby Ci gugel wyszukiwał "nazwę" kamery to miałbyś dużo wejść Edytowane 14 Lutego 2012 przez klisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Pozazdrościć możliwości zacierania o tej porze i to w tygodniu! Normalnie wyglądasz jakby Cię mieszadło zahipnotyzowało Tak se myślę, że jakby Ci gugel wyszukiwał "nazwę" kamery to miałbyś dużo wejść Inhaluję się i robię wziewy z zacieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Kto pamięta ile chmiel Perle 2011 od Pierona miał ibu? Edytowane 14 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 5,60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 z 2010 miał 6,0 % alfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Porter jest szybszy i ma dane 2011 Edytowane 14 Lutego 2012 przez Szwed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Parter jest szybszy i ma dane 2011 Błagam... tylko nie "parter" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Błagam... tylko nie "parter" poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Porter jest szybszy i ma dane 2011 Dzięki chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Trza było pytać u źródła, ale tak było szybciej i prościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Trza było pytać u źródła, ale tak było szybciej i prościej. Spoko, nie będę Ci duperelami głowy zawracał Przypuszczałem że trochę ludzi obsłużyłeś tym chmielem i nie myliłem się Dzisiaj ciężka orka była, butelkowanie biere de garde + robienie karmelu i jeszcze ta dzielona warka. Ale mam fajrant łącznie ze sprzątaniem. A po robocie To były ostatnie mocne piwa w sezonie, właściwie to sezon niemalże dobiegł końca, bo po uwzględnieniu dwóch warek w fermentowni to zostaną mi 3 kegi wolne. A w planach jeszcze Stouty AIPA i Witbiry więc przez najbliższy miesiąc skupiam się na osuszaniu. Edytowane 14 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Spoko, nie będę Ci duperelami głowy zawracał Przypuszczałem że trochę ludzi obsłużyłeś tym chmielem i nie myliłem się Dzisiaj ciężka orka była, butelkowanie biere de garde + robienie karmelu i jeszcze ta dzielona warka. Ale mam fajrant łącznie ze sprzątaniem. A po robocie To były ostatnie mocne piwa w sezonie, właściwie to sezon niemalże dobiegł końca, bo po uwzględnieniu dwóch warek w fermentowni to zostaną mi 3 kegi wolne. A w planach jeszcze Stouty AIPA i Witbiry więc przez najbliższy miesiąc skupiam się na osuszaniu. Myślę, że na wzór Spotkania u Zibiego i Rubezahla, "Zimowe Ostrowskie Impresje Piwne" znacznie by w tym pomogły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Myślę, że na wzór Spotkania u Zibiego i Rubezahla, "Zimowe Ostrowskie Impresje Piwne" znacznie by w tym pomogły Jestem na Tak w końcu mamy ferie ale u nas taka zima bez śniegu - jedynie co, to śnieżyć może po tych "strongach" moich. Edytowane 14 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Śnieżyć podobno ma dzisiaj ale po tych Twoich "belgianach" też może być różnie, reset pewnie nieunikniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Jestem na Tak w końcu mamy ferie ale u nas taka zima bez śniegu - jedynie co, to śnieżyć może po tych "strongach" moich. I wykrakał, zaczyna padać śnieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) I wykrakał, zaczyna padać śnieg Z pretensjami to do Bieloka, on mnie szprycował informacjami jak to na kulig się wybiera ile to metrów u niego na padało. Wiec to było z czystej ludzkiej zazdrości. A teraz jak w Bieszczadach - wojna z panem od pługa Edytowane 15 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Cześć Ale sople z komina znikły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Warka 154 przelana na cichą DSA 22 -> 8,5blg GSA 18,6 - > 5blg . Zakegowany został też keg z zielonym Strong Ale z warki 153 Jeszcze tydzień przestoju w browarze, ale że mnie nosi to postanowiłem "zbudować" kegerator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Dłubałem, dłubałem i wydłubałem ... Czekam jeszcze na potrójny reduktor i większą butlę. admiro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ten ociekacz wygląda jak umywalka. Mycie dłoni w piwie to taki nowy trend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ten ociekacz wygląda jak umywalka. Mycie dłoni w piwie to taki nowy trend? Nie, bardziej z myślą żeby czasem z koryta sie napić, jak taka świnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się