przemo70 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jak to skąd, z chmielu chopie z chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 sądząc po Twojej minie łączę się bólu snu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Matko strach się bać, świadomość że teraz wrzuciłem, a skończę o szóstej trochę mnie przeraża A tak w ogóle to kiedy tym ludzkim głosem zwierzaki naparzają o 0:0 czy 24? Wydaje mi si że moje koty posługują się swobodną polszczyzną już teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 hehe no koło 24 naparzają ale fakt faktem w tym stanie to może byc już teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ją też skończę o 6rano.: ) tyle tylko że ją w pracy i nie jest to przyjemność jak warzenie. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 możesz zrobić zdjęcie tym fasolkom tonka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 spokojnego warzenia bo ja ide spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 aaa receptura tym razem bez fasolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) warka 173 kolsch skład pilzneński - 12,5kg monachijski -1kg wiedeński - 1 kg pszeniczny - 1 kg Zacieranie 54°C - 15min. 62°C - 45min. 65°C - 45min podgrznanie do 78°C chmielenie/dodatki tettnanger 80g 60 min. perle 40g 60 min. saaz 100g 15 min. tettnanger 20g 15 min drożdże wyeast 2575 kolsch II 11,8 blg drożdże zadano w temp. 13C temp fermentacji 15, 16 06-01-2013 Przelane na lagerowanie 31-01-2013 rozlew Edytowane 31 Stycznia 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Coś przysypiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Pokibicuje Tobie do 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Coś przysypiasz Jestem rześki niczym kawa jakobs o poranku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Pokibicuje Tobie do 5 Wreszcie jakoś konkretna deklaracja. Wyjdę z nory jak sie skończy zacierać, na razie kontroluję przez team viewer, zostało 20 min. Ciężko wstać od kominka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Kto trącił kamerkę nr3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Kto trącił kamerkę nr3? Biorę winę na siebie bo Jadwiga dalej sie suszy po wieczornej toalecie. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ja skończyłem smażyć ryby, ty na jakim jestes etapie? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ale rozumiem że Ty wstałeś? ja mam jakieś 70 min. gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Wstalem, wstalem kolo 2;00, zaraz trzeba isc na spacer z psem i potem do pracy ;-) Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 A ja za chwilę do domu po pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Kadź zacierna umyta, podłoga też mogę jechac do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Dziękuję za asystę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Koniec, udało się 11,6 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Mi w tym roku ręce opadają, na dodatek spadłem z pufy i ledwo idę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Co Wy ludziska cierpicie na bezsenność? Ja znam jednego, który wstaje jak sam mówi o 3.26 i wkur.... domowników bo tłucze mięso na schabowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Browar wzbogacił się o nową zabawkę, wczoraj odbyły sie testy, drożże zadane ok. 6.00, kilka minut napowietrzania, jak się obudziłem kolo 11.00 już była duża czapa piany i fermentacja pełną gębą. Zdecydowałem się na tlen techniczny z racji lepszego dostępu do punktu napełniania, poza tym zestaw tańszy zdecydowanie od zestawu medycznego. Dodatkowo założyłem na wąż mały filtr HEPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się