Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

Matko strach się bać, świadomość że teraz wrzuciłem, a skończę o szóstej trochę mnie przeraża :roll:;)

A tak w ogóle to kiedy tym ludzkim głosem zwierzaki naparzają o 0:0 czy 24?

Wydaje mi si że moje koty posługują się swobodną polszczyzną już teraz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 173

kolsch

 

skład

pilzneński - 12,5kg

monachijski -1kg

wiedeński - 1 kg

pszeniczny - 1 kg

 

Zacieranie

54°C - 15min.

62°C - 45min.

65°C - 45min

podgrznanie do 78°C

 

 

chmielenie/dodatki

tettnanger 80g 60 min.

perle 40g 60 min.

saaz 100g 15 min.

tettnanger 20g 15 min

 

 

 

drożdże

wyeast 2575 kolsch II

 

11,8 blg

drożdże zadano w temp. 13C

temp fermentacji 15, 16

06-01-2013 Przelane na lagerowanie

31-01-2013 rozlew

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Browar wzbogacił się o nową zabawkę, wczoraj odbyły sie testy, drożże zadane ok. 6.00, kilka minut napowietrzania, jak się obudziłem kolo 11.00 już była duża czapa piany i fermentacja pełną gębą.

Zdecydowałem się na tlen techniczny z racji lepszego dostępu do punktu napełniania, poza tym zestaw tańszy zdecydowanie od zestawu medycznego.

Dodatkowo założyłem na wąż mały filtr HEPA.

 

img3767z.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.