josefik Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 To kiedy impreza? Jacer jeszcze trochę, dla fachowców priorytetem było jak to nazwali "najważniejsze pomieszczenie w domu" czyli browar, Remont więc jeszcze się toczy, zanim skończą pomieszczenie do wyszynku trochę jeszcze zleci. Myślę że realnie na koniec kwietnia coś dałoby się zorganizować. Poza tym mam jeszcze do rozpracowania nowy kegerarator wszystko musi hulać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Poczekamy, poczekamy parapetówa musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) warka 197 prawie bezglutenowe skład gryczany - 5kg owsiany - 2kg kaszka kukurydziana - 3,1kg kaszka jaglana - 1,2 mąka ryżowa 1kg amarantus - 0,75kg len - 0,25g Zacieranie kleikowanie surowców niesłodowanych z dodatkiem enzymów 52°C - 20 min.- /dodatek enzymów beerzym 25ml/ 64°C - 30 min. 72°C - 7h podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki Motueka - 100g 90min. Motueka - 100g 30min. Motueka - 100g 0min. drożdże 3787 THG, 3739 Flanders golden Edytowane 30 Marca 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szinek Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Jakie wybicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 normalnie ok 92l, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Po 12 godzinach skończyłem, bogatszy o doświadczenia na razie nie będę powtarzał receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Po 12 godzinach skończyłem, bogatszy o doświadczenia na razie nie będę powtarzał receptury. przez te enzymy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Enzymów brakło, jeśli kiedyś spróbuje jeszcze raz to z flaszką alfa amylazy pod ręką. to co miałem to była wersja beerzym multi , w tym wypadku nie dała rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Zasyp jest kosmiczny - jeśli faktycznie coś z tego wyjdzie to masz mój głos w kategorii szaleństwo roku W sumie nawet jak by nic nie wyszło to mój głos masz Jak to brzmi - Lambik Jaglano-gryczany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio_1977 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Pawcio_1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) No ty powyżej, to już więcej dzisiaj nie pij Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez maaciej6 Jejski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Czekam z niecierpliwością na opis co wyszło z tego "szalństwa roku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Warki 198,199 warki testowe warka 200/201 Quadrupel receptura na ok. 95l x 2 warki skład pilzneński - 9,5kg pale - 9,5kg karmelowy 350 ebc -2kg carapils 1kg owsiany 0,2kg pszeniczny - 0,3kg płatki jęczmienne - 0,4kg Zacieranie 52°C - zasyp 67°C - 40 min. 72°C - 10 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki 1 warka Motueka - 70g - 90min. Citra -25g 25 min. Citra -30g 0 min. cukier 4kg - syrop chmielenie/dodatki 2 warka zeus - 100g - 90 min. magnum - 50g 90 min. vic sec -30g 0 min. malasa trzcinowa 200ml cukier 0,5 kg syrop glukozowo fruktozowy 2 kg drożdże 3787 THG, 3739 Flanders golden blg początkowe 23 blg końcowe 2,4 Edytowane 4 Maja 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Suplement do warki 200/201 Ekstrakt kukurydziany Wes - 5,1kg ekstrakt kukurydziany jasny Bruntal 1,7kg cukier - 0,7kg syrop glukozowo-fruktozowy + mrówki 3kg Maltodekstryna 1 kg chmielenie sybilla 60g - 75min nelson - 100g - 0min Drożdże Weast 3763 Roeselare blend Edytowane 4 Maja 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) warka 202 Belgian Pale Ale skład pilzneński - 12,8kg pale - 2kg monachijski -2kg carapils 1kg płatki owsiane - 0,4kg Zacieranie 52°C - zasyp 68°C - 40 min. 72°C - 10 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/ dodatki sybilla - 70g - 90 min. citra - 40g - 25 min. drożdże 3739 Flanders golden 3763 Roeselare blend Edytowane 19 Maja 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 mrówki 3kg extreme brewing by josefik lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 mrówki 3kg extreme brewing by josefik lol Wybiórcze stosowane cytatów wypacza recepturę Syropu było więcej niż mrówek, które do niego wlazły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 A jaki efekt wniosły mrówki jeżeli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 pisze się na butelczynę jeśli można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 A jaki efekt wniosły mrówki jeżeli można wiedzieć? Nie musiałem zakwaszać dodatkowo kwasem mlekowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 pisze się na butelczynę jeśli można pisze się na butelczynę jeśli można Przypomnij sie za rok, dwa bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 wow spoko, dodałem sobie przypominacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) warka 203 Grodziskie skład pszeniczny wędzony - 10kg Zacieranie 52°C - zasyp, 15 min. 70°C - 40 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/ dodatki sybilla - 100g - 90 min. lomik - 40g - 20 min. drożdże grodziskie tw.o 6N, ph 5,7 blg 7,4 Edytowane 21 Maja 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Konkursowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Nie, nie startuję takie dla kierowców zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się