Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Domyślam się że nie starujesz. Wybicie jak zwykle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Tak wybicie ok 96l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Tak wybicie ok 96l Oczywiście wszystko w butelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Nie, szkoda butelek. W paszczu od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Do pianina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 warka 204 Blond - pieprzyć to skład pilzneński - 17,5kg monachijski -1,5kg caracośtam 20ebc - 1kg pszeniczny - 0,6kg płatki owsiane - 0,4kg Zacieranie 54°C - zasyp, przerwa 10 min. 68°C - 35 min. 72°C - 15 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatk Motueka - 100g - 90min. Citra -15g 90 min. Citra - 40g 0 min. pierz cytrynowy 5g pieprz Guinea 5g pieprz tasmański 5g pieprz czerwony 5g pieprz czarny tellicherry -5g drożdże 1450 Denny's Favorite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) warka 205 RIS słody pilzneński - 11kg pale ale - 12kg monachijski I - 2kg carapils - 2kg cara strzegom jasny - 0,5kg owsiany - 0,5kg płatki owsiane błyskawiczne - 0,4kg kawowy - 0,5kg czekoladowy - 1,2kg carafa special II- 0,7kg jęczmień palony - 1,2kg pszeniczny - 0,5kg Zacieranie 55°C - 20 min. 69°C - 90 min. podgrzanie do 76°C chmielenie/dodatki magnat 12,5aa - 100g 80min. sybilla 6,8aa - 50g - 45min. via sec - 12,8aa - 45min sybilla 6,8aa - 30g -15min. via sec 12,8 - 45g - 15min. drożdże 1450 Denny's Favorite blg 25 cicha 01-07-2014 8,6 Edytowane 1 Lipca 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Aloha świat się kurna kończy, Jozefik uwarzył risa ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Już raz się skończył, bo to drugi raz w życiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) warka 206 Belgijski farmazon skład pilzneński - 8kg carapils 20ebc - 2,5kg pszeniczny - 6kg owsiany - 0,4kg Zacieranie 50°C - zasyp, 69°C - 35 min. 72°C - 10min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki magnat 12,5aa -45g sybilla 6,8aa - 40g motueka 6,8aa - 35g curacao, kolendra pieprz czerwony, suszone jagody mam nadzieję że nie wilcze - 10min. drożdże 3739 Flanders golden ph 5,6 blg 15, gh 15 Edytowane 15 Czerwca 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) warka 207 PAPA Pale ale na polskich i amerykańskich chmielach skład pilzneński - 12kg monachijski - 4kg carapils 20ebc - 2,5kg karmelowy 120ebc - 0,6 Zacieranie 56°C - zasyp, 67°C - 35 min. 72°C - 10 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki magnat 12,5aa -30g - 90 min. sybilla 6,8aa - 25g - 80 min. magnat 12,5aa -20g - 70 min. sybilla 6,8aa - 40g - 60 min. citra 12,2aa - 20g - 50 min. citra 12,2aa - 10g - 40 min. citra 12,2aa - 10g - 30 min. citra 12,2aa - 10g - 20 min. citra 12,2aa - 10g - 10 min. citra 12,2aa - 10g - 5 min. citra 12,2aa - 130g - 0 min. drożdże WLP 090 san diego super yeast 15,5 blg 2014-07-01 cihca 6C chmielenie 300g citra, 200 motueka Edytowane 1 Lipca 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) robiłeś PAPA zapasom chmielu ? Edytowane 17 Czerwca 2014 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) robiłeś PAPA zapasom chmielu ? Nie, tak sobie "tworzę". Jeszcze mam w planie Polskie Imperialne Z Dodatkiem Aloesu Edytowane 17 Czerwca 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szinek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Skąd Magnat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Na belgi się obraziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Z plantacji, zauważyłem dopiero niedawno że całe kilo leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Na belgi się obraziłeś? No co ty jutro idzie witbier, ale teraz w erze domowego multitapu w chacie muszę nieco zróżnicować . Żeby ładnie się "zgrało". Voitas, cml, Goglez i 18 innych 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No stary , to jest mistrzostwo świata. Plus ode mnie za to wykonanie i pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Podpatrzone gdzieś na forum w US, wbrew pozorom nie jest to sprawa skomplikowana. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 O to czy stroi nawet nie pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie stroiło już zanim zmieniło zastosowanie, lirę musiałem zdemontować, nie zmieściłyby się 4 kegi i płyty chłodzące z lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zagraj mi to jeszcze raz, Sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie stroiło już zanim zmieniło zastosowanie, lirę musiałem zdemontować, nie zmieściłyby się 4 kegi i płyty chłodzące z lodówki. W takim razie wpasować "parapet" i ustawić ustrojstwo tak, żeby chodziło w myśl zasady "nie grasz, nie lejesz" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie stroiło już zanim zmieniło zastosowanie, lirę musiałem zdemontować, nie zmieściłyby się 4 kegi i płyty chłodzące z lodówki. W takim razie wpasować "parapet" i ustawić ustrojstwo tak, żeby chodziło w myśl zasady "nie grasz, nie lejesz" . Powiem Ci w sekrecie /oceniając po kilku imprezach/ że po uprzednim przetestowaniu kranów i tak zasiadają i grają ... dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jarajcie się chłopaki, jarajcie W czwartek odbędzie się koncert kameralny dla grupy VIP. Relacja live z sali koncertowej późnym popołudniem w TV Josefik Sky lub w dniu następnym reportaż w Josefik Zeitung Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się