Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

warka 204

Blond - pieprzyć to

 

 

skład

pilzneński - 17,5kg

monachijski -1,5kg

caracośtam 20ebc - 1kg

pszeniczny - 0,6kg

płatki owsiane - 0,4kg

 

Zacieranie

 

54°C - zasyp, przerwa 10 min.

68°C - 35 min.

72°C - 15 min.

podgrzanie do 78°C

 

chmielenie/dodatk

Motueka - 100g - 90min.

Citra -15g 90 min.

Citra - 40g 0 min.

pierz cytrynowy 5g

pieprz Guinea 5g

pieprz tasmański 5g

pieprz czerwony 5g

pieprz czarny tellicherry -5g

 

drożdże

1450 Denny's Favorite

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

warka 205

RIS

 

słody

pilzneński - 11kg

pale ale - 12kg

monachijski I - 2kg

carapils - 2kg

cara strzegom jasny - 0,5kg

owsiany - 0,5kg

płatki owsiane błyskawiczne - 0,4kg

kawowy - 0,5kg

czekoladowy - 1,2kg

carafa special II- 0,7kg

jęczmień palony - 1,2kg

pszeniczny - 0,5kg

 

Zacieranie

55°C - 20 min.

69°C - 90 min.

podgrzanie do 76°C

 

chmielenie/dodatki

magnat 12,5aa - 100g 80min.

sybilla 6,8aa - 50g - 45min.

via sec - 12,8aa - 45min

sybilla 6,8aa - 30g -15min.

via sec 12,8 - 45g - 15min.

 

drożdże

1450 Denny's Favorite

 

blg 25

cicha 01-07-2014 8,6

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 206

Belgijski farmazon

 

skład

pilzneński - 8kg

carapils 20ebc - 2,5kg

pszeniczny - 6kg

owsiany - 0,4kg

 

Zacieranie

 

50°C - zasyp,

69°C - 35 min.

72°C - 10min.

podgrzanie do 78°C

 

chmielenie/dodatki

magnat 12,5aa -45g

sybilla 6,8aa - 40g

motueka 6,8aa - 35g

curacao, kolendra pieprz czerwony, suszone jagody mam nadzieję że nie wilcze - 10min.

 

drożdże

3739 Flanders golden

ph 5,6 blg 15, gh 15

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 207

PAPA

Pale ale na polskich i amerykańskich chmielach

skład

pilzneński - 12kg

monachijski - 4kg

carapils 20ebc - 2,5kg

karmelowy 120ebc - 0,6

 

 

Zacieranie

56°C - zasyp,

67°C - 35 min.

72°C - 10 min.

podgrzanie do 78°C

 

chmielenie/dodatki

magnat 12,5aa -30g - 90 min.

sybilla 6,8aa - 25g - 80 min.

magnat 12,5aa -20g - 70 min.

sybilla 6,8aa - 40g - 60 min.

citra 12,2aa - 20g - 50 min.

citra 12,2aa - 10g - 40 min.

citra 12,2aa - 10g - 30 min.

citra 12,2aa - 10g - 20 min.

citra 12,2aa - 10g - 10 min.

citra 12,2aa - 10g - 5 min.

citra 12,2aa - 130g - 0 min.

 

drożdże

WLP 090 san diego super yeast

15,5 blg 2014-07-01 cihca 6C chmielenie 300g citra, 200 motueka

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie stroiło już zanim zmieniło zastosowanie, lirę musiałem zdemontować, nie zmieściłyby się 4 kegi i płyty chłodzące z lodówki.

W takim razie wpasować "parapet" i ustawić ustrojstwo tak, żeby chodziło w myśl zasady "nie grasz, nie lejesz" ;).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie stroiło już zanim zmieniło zastosowanie, lirę musiałem zdemontować, nie zmieściłyby się 4 kegi i płyty chłodzące z lodówki.

W takim razie wpasować "parapet" i ustawić ustrojstwo tak, żeby chodziło w myśl zasady "nie grasz, nie lejesz" ;).

Powiem Ci w sekrecie /oceniając po kilku imprezach/ że po uprzednim przetestowaniu kranów i tak zasiadają i grają ... dla siebie. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jarajcie się chłopaki, jarajcie :cool: W czwartek odbędzie się koncert kameralny dla grupy VIP. Relacja live z sali koncertowej późnym popołudniem w TV Josefik Sky lub w dniu następnym reportaż w Josefik Zeitung ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.