Marusia Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Zajawka i temat do pytań, plotek i hejtów (mam nadzieję, że żartuję )Zarówno FDP jak i WWP posiadają swoje strony internetowe, na których w miarę nowych działań będą zamieszczane aktualizacje, jak również na FB.W tym roku zajmiemy całą esplanadę Stadionu - będzie można chodzić naokoło. Otwarte będą również trybuny, tak jak rok temu. Planujemy tam strefę blogerską - szczegóły wkrótce.Spotkanie piwowarów odbędzie się prawdopodobnie tam, gdzie rok temu - czyli krzyżówka garażu, loftu i więzienia W przyszłym tygodniu zawieszę tradycyjny temat koszulkowy. W tym roku planujemy też oprócz koszulek inne upominki dla piwowarów.Wykłady dla piwowarów odbędą się w salach szkoleniowych na terenie Stadionu tym razem w piątek - na pewno tajniki słodu będzie zgłębiał Marcin Chmielarz, a drugi wykład jeszcze się kluje.Po za tym będą też szkolenia sensoryczne dla zaawansowanych i początkujących, testy na daltonizm sensoryczny i inne atrakcje nad którymi w pocie czoła pracujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtyqwe Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Fajnie. Już wpisałem do kalendarza :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Już dziś można się zapisywać na wykłady specjalistyczne w ramach 12. Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich - jak co roku - dwa. Jeden poprowadzi Marcin Chmielarz, który już kilkukrotnie udowodnił, że naprawdę potrafi zgłębić temat i odpowiedzieć na każde drążące pytanie, zatem nie trzeba go nawet przedstawiać, bo i tak go wszyscy znają jako twórcę Browaru Mason i bloga Portery.pl. Drugi wykład - debiut Łukasza Szweda, ale debiut tylko na Warsztatach, bo posiada doświadczenie jako nauczyciel akademicki. Poprowadzi wykład z zakresu swojej specjalizacji, bo to doktor w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka ze specjalnością technologia fermentacji. Obecnie szykuje się do roli głównego piwowara w Browarze Złoty Pies. Program szkoleń i zapisy tutaj: http://www.wrowar.pl...-dla-piwowarow/ Oprócz tego Krzysiek Czechanowski (Undeath) z Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej przygotował kurs sensoryczny z udziałem kapsułek Flavor Active - bardzo wartościowa pozycja, a miejsc mało! Szczegóły i zapisy tutaj: http://piwowarzy.wro...h-piwowarskich/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Można się jeszcze zapisywać na wykłady zaanonsowane w powyższym poście - zostało kilka miejsc, a ja przy okazji mam prośbę:Jeśli ktokolwiek nie dostał potwierdzenia zgłoszenia na wykłady Słód i Obcy - proszę o ponowne wysłanie zgłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 czy podczas festiwalu będzie coś ciekawego do spróbowania? jakieś promocje warte uwagi, piwa niedostepne na codzień itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. Karp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. no wiesz, ja w sklepach nie kupuje ale z tego co słyszę to większość nowości nie jest warta wypicia, stąd pytam sie o coś ciekawego a na ząb to zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. Karp? będzie stoisko Ostoi gdzie spaliście, z wędzonymi. W niedzielę z Jankiem od domków gotujemy zupę na naszym piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 U nas będzie stout, Grodzisz, żytnia wędzona AIPA, amber. W warszawie Grodzisza poszło najwięcej, aż sam się dziwiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się