Marxam Brewing Opublikowano 23 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 @yoshko dzięki za zgłoszenie problemu! Jeden z produktów blokował wysyłkę kurierską, dlatego nie widziałeś wszystkich opcji dostawy. Skorygowaliśmy to i już wszystko powinno być OK. Zapraszamy do zakupu! Pozdrawiamy, zespół Marxam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 14 godzin temu, yoshko napisał: U mnie niestety jest tylko 7 miejsc do odbioru osobistego. Tak samo w przeglądarce na stacjonarnym jak i w telefonie. Ale z poziomu koszyka czy patrzysz na punktu odbioru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 W koszyku nie było możliwości wyboru niczego innego niż odbiór osobisty. Błąd po stronie sklepu ale w mig naprawiony. Dziękuję Marxam Brewing 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 czy ekstrakt słodowy żytni 14 kg bywa czasem w ofercie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marxam Brewing Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 @MrzonObecnie ten rodzaj ekstraktu nie jest dostępny u producenta. Trwają rozmowy na temat ponownego wprowadzenia jednak ciężko określić jakąkolwiek datę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 1 godzinę temu, Marxam Brewing napisał: @MrzonObecnie ten rodzaj ekstraktu nie jest dostępny u producenta. Trwają rozmowy na temat ponownego wprowadzenia jednak ciężko określić jakąkolwiek datę. Dziękuję za informację gdyby się pojawił proszę o wiadomość Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 chciałbym oficjalnie zrobić gównoburzę!!! w moim ostatnim zamówieniu w 50g paczce Columbusa było 72g!!!! To się nie godzi !! Marxam Brewing 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ja osobiście polecam marxam jeżeli chodzi o słody wybór maja jak malo kto a cena tez super drożdże FM tez nigdy nie zawodzą chociaż teraz długo nie maja fm13, jednak z chmielami się przejechałem i wybór tez raczej nie za duży ? ale jest to mój ulubiony sklep i chętnie z niego korzystam, tym bardziej ze zdążą się ze mam kogoś kto mi w Krakowie odbiera surowce przemo_07_10 i Marxam Brewing 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ja osobiście polecam marxam jeżeli chodzi o słody wybór maja jak malo kto a cena tez super drożdże FM tez nigdy nie zawodzą chociaż teraz długo nie maja fm13, jednak z chmielami się przejechałem i wybór tez raczej nie za duży ? ale jest to mój ulubiony sklep i chętnie z niego korzystam, tym bardziej ze zdążą się ze mam kogoś kto mi w Krakowie odbiera surowce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marxam Brewing Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 W dniu 16.11.2019 o 15:11, Fenris napisał: chciałbym oficjalnie zrobić gównoburzę!!! w moim ostatnim zamówieniu w 50g paczce Columbusa było 72g!!!! To się nie godzi !! @Fenris, to prawie jak wygrana na loterii! Niech Ci służy! ? W dniu 16.11.2019 o 15:55, Juniorek napisał: jednak z chmielami się przejechałem @Juniorek, możemy prosić o rozwinięcie tematu? Zawsze chętnie posłuchamy konstruktywnej krytyki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) @Marxam Brewing kiedyś zakupilem u was chmiel magnum, pakujecie w woreczki i naklejacie cenę z rocznikiem i zawartością alfa, ja tej cenowki nie miałem. Niestety okazało się ze chmiel śmierdział „skarpeta” zaryzykowałem i niestety to samo wyszło w piwie ale do niczego innego nie można się przyczepić jest super. ps. Kiedy fm13 będą dostępne? Edytowane 18 Listopada 2019 przez Juniorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marxam Brewing Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @Juniorek, nie mieliśmy więcej tego typu zgłoszeń, więc mamy nadzieję, że to pojedyncza sprawa. Koniecznie skontaktuj się z nami, jeśli coś będzie nie tak przy kolejnych zamówieniach! Co do FM13, to będą najwcześniej w przyszłym tygodniu, więc na teraz możemy polecić Wyeasty 1084 Juniorek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Tak myślałem ze to tylko jednorazowa sytuacja wiec nic nie pisalem do was w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmuss Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Ja bym nie polecał drożdży 8 miesięcy po terminie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marxam Brewing Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 minutę temu, Furmuss napisał: Ja bym nie polecał drożdży 8 miesięcy po terminie.... @Furmuss - napisz, proszę, o co dokładnie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Drożdże z linka mają datę zalecanego użycia przez producenta 30.03.2019 r. Podejrzewam że wdał się wam błąd na stronie i miałobyć do 2020 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmuss Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Na stronie jest informacja, że drożdży tych najlepiej użyć do końca marca 2019, więc mają już dobrze ponad rok czasu. Niezależnie od warunków transportu i przechowywania ilość pozostałych żywych komórek drożdżowych może być już niewielka. Dlatego jest duże prawdopodobieństwo, że fermentacja nie ruszy lub będzie daleka od ideału, więc użycie zwrotu "możemy polecić" wydaje mi się dość ryzykowne. Ale to z troski piszę (i może trochę z nudów :P) P.S. Trzy razy zamawiałem u was drożdże płynne i za każdym razem start bez zastrzeżeń (zawsze robiłem starter), ale drożdże wybierałem zawsze jak najświeższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmuss Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 7 minut temu, golden_boy napisał: Drożdże z linka mają datę zalecanego użycia przez producenta 30.03.2019 r. Podejrzewam że wdał się wam błąd na stronie i miałobyć do 2020 r. No chyba że jest tak jak kolega pisze to wtedy nie ma tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marxam Brewing Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Ale z nas ?! A my się zastanawiamy czemu nikt nie chce takich fajnych drożdży! ? @Furmuss jest dokładnie tak jak pisze @golden_boy - błąd na stronie, saszetka jest świeżutka, z datą do 30.03.2020! Dzięki za czujność, miło wiedzieć że ktoś czyta co piszemy ? Błąd na stronie już oczywiście poprawiony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 @Marxam Brewing Czy w tym tygodniu bedą już dostępne FM13, oraz kiedy FM21 będą nie po dacie? Bo aktualnie macie taki do 16 listopada w cenie normalnych normalnych więc czekam na świeże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Kupował ktoś ostatnio chmiel z USA w tym sklepie może napisać jak z jego jakością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Ja ostatnimi czasy kupowałem El Dorado, Ekuanot i Falconer`s Flight. Wszystko w porządku. Chyba wniosły do piwa to co miały wnieść. Marxam Brewing 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutombo Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 W dniu 6.04.2020 o 15:59, golden_boy napisał: Kupował ktoś ostatnio chmiel z USA w tym sklepie może napisać jak z jego jakością? Na 3 warki zużyłem 300g chmielu: po 100g Centennial i El Dorado, po 50g Ekuanot i 50g Cascade i w żadnej z tych warek aromaty chmieli nie są wyczuwalne. Nie spodziewałem się, że po 100g chmielu na warkę 25L chmiel będzie buchać ale stosuję takie chmielenie od kilkunastu warek i tak słabo jeszcze nie było, a szkoda bo mam dobre zdanie o tym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marxam Brewing Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 @mutombo dzięki za opinię! Co prawda czas nie pozwala nam już warzyć tyle ile chcemy, ale prywatnie używamy surowców które sprzedajemy i raczej ani sami nie mieliśmy takich problemów, ani nie dostaliśmy sygnałów że coś jest nie tak, dlatego Twoje zgłoszenie jest niepokojące. Widzimy że już masz trochę warek na koncie, więc rozumiemy że wyeliminowałeś przykrycie chmielu przez estry i wszystko co w trakcie pracy mogły wyprodukować drożdże? Czy po otwarciu woreczka zapach był w porządku? Żeby zmniejszać kontakt z tlenem, chmiele pakujemy próżniowo, w metalizowane woreczki i przechowujemy w chłodni (ok. 5 st. C), więc ten etap raczej wykluczamy. Jeśli masz jakieś przypuszczenia lub dodatkowe przemyślenia, pisz do nas tutaj lub na PW, feedback zawsze się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutombo Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Warki robione na S-04 i US-05 w 15C co prawda otoczenia ale profil piwa jest czysty. Po otwarciu woreczków zapach był naprawdę dobry, nie rozszczelniły się też przy transporcie także nie wiem co poszło nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi