Xotern Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Witam,czy może ktoś z Was jest użytkownikiem tych garnków i mógłby napisać czy się sprawdzają? Wiem że tematów tego typu było już całkiem wiele jednak część z nich jest albo nieaktualna (aukcje wygasają, linki też) albo tyczyła się trochę innych zagadnień. Któryś z nich polecicie? A może coś jeszcze innego? Dość często zmieniam mieszkania więc wolałbym by garnek był możliwie uniwersalny (gaz/płyta) Delhan 36l - 270zł http://allegro.pl/garnki-garnek-gastronomiczny-36l-stal-34cm-9952-i5143647955.htmlTadar ? 36l - 256złhttp://allegro.pl/garnek-gastronomiczny-36l-z-pokrywka-najtaniej-i5207517756.html Pozdrawiam,Piotr Edytowane 28 Marca 2015 przez Xotern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 mam Tadar, jak dla mnie jest ok. używam na indukcji. do warek 20L jest aż za duży, ale przez to wygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilimandzaro Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wlasnie sie wybieram do makro bo maja tam ponoc takie garnki gastronomiczne na indukcje. Jak znajde cos przyzwoitego to wrzuce foto i cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Używam Tadar o tej pojemności do zacierania i gotowania. Jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 dużo osób ich używa ,często bywają np.w Auchan na wagę ,nie widziałem negatywnych opinij na ich temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xotern Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wlasnie sie wybieram do makro bo maja tam ponoc takie garnki gastronomiczne na indukcje. Jak znajde cos przyzwoitego to wrzuce foto i cene. To czekamy : )Rozumiem że Tadar to stal a nie aluminium? Bo wyszukałem tylko że stalowe są uchwyty i pokrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 nie no oczywiście całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilimandzaro Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) W makro były fajne garnki 36L z nierdzewki ale niestety cena przekraczała 350zł, więc szkoda było jechać. Edytowane 28 Marca 2015 przez Kilimandzaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xotern Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wydaje mi się że wątpliwości rozwialiście. Czas zamówić : ) bo robienie warek 20 litrowych w 18l garnku to dość krępująca sprawa, dosłownie Dziękuje za konkrety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilimandzaro Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ja się jeszcze podepnę bo też jestem na kupnie.Ma ktoś w posiadania lub posiada wiedzę o tych garnkach?:http://allegro.pl/garnek-wysoki-stalowy-30-l-33-20-15-100-70-50-i5180828697.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibrahim Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Wydaje sie podobny do Tadara 36L tylko 1cm w srednicy i wysokosci mniej. Cena rowniez podobna wiec moze lepiej zainwestowac w tadar zawsze to 3L wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Nie zupełnie podobny do Tadera, nie ma dna wielowarstwowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kospi Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Nauczony doświadczeniem bym brał zamiast 33 l 50l cena prawie ta sama a będzie szerszy wygodniej korzystaćze wszystkich palników no i większe warki mozna robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 swój Tadar 36L chyba będę sprzedawał bo muszę przejść na grzanie poza płytą. używany do 3 warek. jakby ktoś był zainteresowany to pisać PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Hej, jaka cena garnka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 moja oferta już nieaktualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Podepnę się... Również planuję wymienić garnek na nierdzewkę 36 litrów. Budżet max 350zł (z przesyłką). Myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/garnek-nierdzewny-z-pokrywka-poj-36l-sr-36cm-i5081244342.html Jest sens w domowych warunkach bawić się w coś takiego? Wygląda na pancerną konstrukcję: grube ścianki (1,2mm), wzmacniane uchwyty, siakaś obręcz wzmacniająca. Tylko czy taki poziom pancerności ma sens w warunkach domowych, czy tylko będzie niepotrzebne ciężki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Myślisz, że jak zapłacisz więcej to kupisz coś innego? Napisane to napisane, a rzeczywistość jest jaka jest EDIT a w temacie to używam takiego właśnie "pancernego" gara 36l i sobie chwalę Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Podepnę się... Również planuję wymienić garnek na nierdzewkę 36 litrów. Budżet max 350zł (z przesyłką). Myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/garnek-nierdzewny-z-pokrywka-poj-36l-sr-36cm-i5081244342.html Jest sens w domowych warunkach bawić się w coś takiego? Wygląda na pancerną konstrukcję: grube ścianki (1,2mm), wzmacniane uchwyty, siakaś obręcz wzmacniająca. Tylko czy taki poziom pancerności ma sens w warunkach domowych, czy tylko będzie niepotrzebne ciężki? Znam firmę Szron - solidny wykonawca. Jeśli masz kasę, to śmiało inwestuj. Jeszcze Twoje prapraprawnuki będą warzyć w tym garze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/garnek-emaliowany-30-l-garnek-duzy-garnek-gastro-i5102956405.html Emalia też dobra i tańsza ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/garnek-emaliowany-30-l-garnek-duzy-garnek-gastro-i5102956405.html Emalia też dobra i tańsza ! Tutaj nie mamy pokrywy w cenie. Jeśli ktoś szuka obecnie emaliowanego to w Selgrosie jest promocja na 30l (z pokrywą) za 98zł brutto. Mają też stalowy HENDI 36l za 244zł. Także myślę, że biorąc pod uwagę darmową dostawę >100zł ceny są całkiem dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kospi Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nie zupełnie podobny do Tadera, nie ma dna wielowarstwowego. Mam Tadara 36l i nie wiedziałem że ma wielowarstwowe dno. Z garnka jestem zadowolony, można wytrawić skalę litrową. W plikach można znaleźć przygotowaną do wydruku skalę i sposób wytrawienia. http://www.piwo.org/topic/13046-permanenta-podzialka-na-stalowym-garze/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Wiem że emalia tańsza, ale emalię mam a teraz szukam garnka który będzie docelowy. Wiem też że da się kupić nierdzewkę taniej. Pytam głównie o to czy jest sens dokładać to tego pancernego. Jeśli garnek ma mi służyć przez długie lata, to tak na prawdę dołożenie tych 60zł to żaden problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jeśli garnek ma mi służyć przez długie lata, to tak na prawdę dołożenie tych 60zł to żaden problem. ale kto wie czy ten tańszy nie od tego samego turka/chińczyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Być może od tego samego chińczyka, ale model najwyraźniej jakiś inny. Ten linkowany przez mnie na zdjęciu wygląda inaczej niż standardowe. Nie wiem tylko na ile to jest realna lepsiejszość, a ile w tym marketingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi