camilos Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wierząc w treść artykułu: http://jeleniagora.naszemiasto.pl/artykul/browar-miedzianka-mlodzi-wroclawianie-wybudowali-browar,3342933,artgal,t,id,tm.html 1 maja szykuje się już otwarcie nowego browaru restauracyjnego na dolnym śląsku, w Miedziance. Browar znajduje się w pięknej okolicy, ok 1,5km od stacji PKP w Janowicach Wielkich (tylko trzeba iść pod górę). Profil FB browaru: https://www.facebook.com/browar.miedzianka?fref=ts oraz strona wwwhttp://browar-miedzianka.pl/ na razie skromnie, bo prace trwają na bardziej przyziemnych polach, jak wykończenie wnętrz i okolicy obiektu. Co do sprzętu w browarze : wybicie 5-5,5hekto, 4 tankofermentory po 10hekto, 3 tanki wyszynkowe po 10 hekto, sprzęt oczywiście od pana Gałasiewicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Kto tam piwowarzy? ktos z forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) W chwili obecnej piwowawr-właściciel Jarosław Kądziela (z Wrocławia), co prawda ma konto na forum ale tylko ma i nie korzysta. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris Piero Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No to pogratulować wreszcie i u nas coś drgnęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris Piero Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A tak się prezentują "Cycuchy Janowickie" z tarasu przed browarem/restauracją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Może dzięki temu browarowi w końcu coś się ruszy w naszej okolicy, bo posucha straszna. Tylko termin zupełnie nieprzemyślany, wszyscy bardziej w temacie ludzie będą wówczas we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 No to piwo z Miedzianki będzie lane na FDP na stoisku świdnickiej knajpy Biała Dama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Wiadomo jakie style? Z tego co pamiętam, to na początku miała być klasyka pils, hefeweizen + wędzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Górnik - wędzone na wędzonym weyermana, bodajże grodziskim, Cycuch janowicki - nowozelandzko-australijsie PA, z nelson sauvin i galaxy, Rudawskie - dolniak lekko rudy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Informacja za FB: pierwsza partia piwa wyszła już do wrocławskiej hurtowni piwa Beer OClock, więc w najbliższym czasie powinno pojawić się w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porywacz Ciał Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jaka cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 nie wiem, będą w sklepie to będzie wiadomo, ale pewnie nie będą odbiegały od średniej rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) sprostowanie, piwo poszło do hurtowni w. petainerach a więc szukać ich trzeba będzie w knajpach. ale przynam, że są warte wypicia. Edycja, co by nie spamować post pod postem: Piwa można się już napić np. w wrocławskim Włodkowica 21 https://www.facebook.com/Wlodkowica21 Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 no to już oficjalne info: PS dostępne też już w butelkach np. w Piwnicy Wrocławskiej https://www.facebook.com/piwnica.sklep/photos/a.559453797456386.1073741834.429638293771271/813370865398010/?type=1&theater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Byłem w Włodkowica 21 w sobotę napiłem się premiery Cycucha i Górnika, na trzecie już nie miałem ochoty i z tym warte wypicia stanowczo bym się wstrzymał O tyle jak Wędzonka jeszcze była w miarę dobra i bez wad choć spora woda, to o Cycuchu nic dobrego nie powiem, pod mocnym Diacetylem i DMS nic w tym piwie nie wyczułem, smak też zostawiał dużo do życzenia. Po tym piwie tak jak pisałem odeszła mi ochota na trzecie, dam im jeszcze szansę wiadomo pierwsze piwa to docieranie się z sprzętem, ale generalnie szału nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 ja tam mało wyczulony jestem, to temu, mi tylko moje piwa nie smakują zazwyczaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 dzisiejsze otwarcie- frekwencja gości dopisała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 camilos a coś więcej o samym piwku możesz napisać, sam dziś wymyśliłem ze jakąś tam zmajstruję wareczkę wiec nie pojadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Recenzje dwóch piw u Tomka K. Trafił na dobre warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Recenzje dwóch piw u Tomka K. Trafił na dobre warki. Hehehe... Nie koniecznie trafił niestety jego recenzje ani nie są obiektywne, ani rzetelne, a najczęściej są sponsorowane i nie warto w nie wierzyć. Szczerze Tomek już od dawna nie ocenia piwa, tylko pokazuje, że takie jest na rynku. Często to co mówi w filmikach rozmywa się tak z rzeczywistością, że żal jest to oglądać. Ale powiem że pokusiłem się o APA z butelki i było lepsze niż z kija, choć spora porcja DMS-u też była Dotrą się jeszcze z nowym sprzętem zawsze tak jest za kilka warek będzie lepiej. Edytowane 8 Lipca 2015 przez Undeath Szuwar71 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Nie wnikam, czy renecenzja powstała "przy współpracy" czy też nie (choć informacji na stronie nie widziałem). Jakie są recenzje piw i ile są warte, każdy może ocenić sam, kupując któreś recenzowane i wypijając je. Ja lubię recenzje Tomka ze wględu na to, że czasem jakieś ciekawego newsa o browarze, piwowawarze czy surowcach można poznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Nie wnikam, czy renecenzja powstała "przy współpracy" czy też nie (choć informacji na stronie nie widziałem). Jakie są recenzje piw i ile są warte, każdy może ocenić sam, kupując któreś recenzowane i wypijając je. Ja lubię recenzje Tomka ze wględu na to, że czasem jakieś ciekawego newsa o browarze, piwowawarze czy surowcach można poznać. Wiadomości można zdobywać na wiele sposób, a ja tych informacji okraszonych komentarzami Tomka nie trawię niestety, ale to moje zdanie. Kto co lubi też nie wnikam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dokładnie, co kto lubi, jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu nogi śmierdzą .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Po (dokładnie) dwóch miesiącach od otwarcia, dotarłem do browaru. Lokalizacja rewelacyjna! Budynek ciekawy, surowy - na takie górskie i "miedziankowe" warunki, pewnie i adekwatny. Pokosztowane piwa - przyzwoite. Zaangażowanie Właściciela w kontakty z klientami - żadne! Z relacji: podobnie było na otwarciu w maju, pewnie ten typ tak ma. Podsumowując: piwo da się wypić, odwiedzając rewelacyjne Rudawy - trzeba wstąpić, na wylewność Gospodarza nie liczymy (niestety nie miałem sposobności kontaktu z LP ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi