camilos Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Wierząc w treść artykułu: http://jeleniagora.naszemiasto.pl/artykul/browar-miedzianka-mlodzi-wroclawianie-wybudowali-browar,3342933,artgal,t,id,tm.html 1 maja szykuje się już otwarcie nowego browaru restauracyjnego na dolnym śląsku, w Miedziance. Browar znajduje się w pięknej okolicy, ok 1,5km od stacji PKP w Janowicach Wielkich (tylko trzeba iść pod górę). Profil FB browaru: https://www.facebook.com/browar.miedzianka?fref=ts oraz strona wwwhttp://browar-miedzianka.pl/ na razie skromnie, bo prace trwają na bardziej przyziemnych polach, jak wykończenie wnętrz i okolicy obiektu. Co do sprzętu w browarze : wybicie 5-5,5hekto, 4 tankofermentory po 10hekto, 3 tanki wyszynkowe po 10 hekto, sprzęt oczywiście od pana Gałasiewicza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodzermensch Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Kto tam piwowarzy? ktos z forum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 (edited) W chwili obecnej piwowawr-właściciel Jarosław Kądziela (z Wrocławia), co prawda ma konto na forum ale tylko ma i nie korzysta. Edited April 10, 2015 by camilos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris Piero Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 No to pogratulować wreszcie i u nas coś drgnęło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris Piero Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 A tak się prezentują "Cycuchy Janowickie" z tarasu przed browarem/restauracją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Może dzięki temu browarowi w końcu coś się ruszy w naszej okolicy, bo posucha straszna. Tylko termin zupełnie nieprzemyślany, wszyscy bardziej w temacie ludzie będą wówczas we Wrocławiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 16, 2015 Author Share Posted April 16, 2015 No to piwo z Miedzianki będzie lane na FDP na stoisku świdnickiej knajpy Biała Dama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Wiadomo jakie style? Z tego co pamiętam, to na początku miała być klasyka pils, hefeweizen + wędzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 16, 2015 Author Share Posted April 16, 2015 Górnik - wędzone na wędzonym weyermana, bodajże grodziskim, Cycuch janowicki - nowozelandzko-australijsie PA, z nelson sauvin i galaxy, Rudawskie - dolniak lekko rudy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 16, 2015 Author Share Posted April 16, 2015 Informacja za FB: pierwsza partia piwa wyszła już do wrocławskiej hurtowni piwa Beer OClock, więc w najbliższym czasie powinno pojawić się w sklepach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Porywacz Ciał Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Jaka cena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 16, 2015 Author Share Posted April 16, 2015 nie wiem, będą w sklepie to będzie wiadomo, ale pewnie nie będą odbiegały od średniej rynku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 17, 2015 Author Share Posted April 17, 2015 (edited) sprostowanie, piwo poszło do hurtowni w. petainerach a więc szukać ich trzeba będzie w knajpach. ale przynam, że są warte wypicia. Edycja, co by nie spamować post pod postem: Piwa można się już napić np. w wrocławskim Włodkowica 21 https://www.facebook.com/Wlodkowica21 Edited April 20, 2015 by camilos Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 no to już oficjalne info: PS dostępne też już w butelkach np. w Piwnicy Wrocławskiej https://www.facebook.com/piwnica.sklep/photos/a.559453797456386.1073741834.429638293771271/813370865398010/?type=1&theater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Byłem w Włodkowica 21 w sobotę napiłem się premiery Cycucha i Górnika, na trzecie już nie miałem ochoty i z tym warte wypicia stanowczo bym się wstrzymał O tyle jak Wędzonka jeszcze była w miarę dobra i bez wad choć spora woda, to o Cycuchu nic dobrego nie powiem, pod mocnym Diacetylem i DMS nic w tym piwie nie wyczułem, smak też zostawiał dużo do życzenia. Po tym piwie tak jak pisałem odeszła mi ochota na trzecie, dam im jeszcze szansę wiadomo pierwsze piwa to docieranie się z sprzętem, ale generalnie szału nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 ja tam mało wyczulony jestem, to temu, mi tylko moje piwa nie smakują zazwyczaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted May 1, 2015 Author Share Posted May 1, 2015 dzisiejsze otwarcie- frekwencja gości dopisała Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel332 Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 camilos a coś więcej o samym piwku możesz napisać, sam dziś wymyśliłem ze jakąś tam zmajstruję wareczkę wiec nie pojadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Recenzje dwóch piw u Tomka K. Trafił na dobre warki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 (edited) Recenzje dwóch piw u Tomka K. Trafił na dobre warki. Hehehe... Nie koniecznie trafił niestety jego recenzje ani nie są obiektywne, ani rzetelne, a najczęściej są sponsorowane i nie warto w nie wierzyć. Szczerze Tomek już od dawna nie ocenia piwa, tylko pokazuje, że takie jest na rynku. Często to co mówi w filmikach rozmywa się tak z rzeczywistością, że żal jest to oglądać. Ale powiem że pokusiłem się o APA z butelki i było lepsze niż z kija, choć spora porcja DMS-u też była Dotrą się jeszcze z nowym sprzętem zawsze tak jest za kilka warek będzie lepiej. Edited July 8, 2015 by Undeath Szuwar71 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Nie wnikam, czy renecenzja powstała "przy współpracy" czy też nie (choć informacji na stronie nie widziałem). Jakie są recenzje piw i ile są warte, każdy może ocenić sam, kupując któreś recenzowane i wypijając je. Ja lubię recenzje Tomka ze wględu na to, że czasem jakieś ciekawego newsa o browarze, piwowawarze czy surowcach można poznać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Nie wnikam, czy renecenzja powstała "przy współpracy" czy też nie (choć informacji na stronie nie widziałem). Jakie są recenzje piw i ile są warte, każdy może ocenić sam, kupując któreś recenzowane i wypijając je. Ja lubię recenzje Tomka ze wględu na to, że czasem jakieś ciekawego newsa o browarze, piwowawarze czy surowcach można poznać. Wiadomości można zdobywać na wiele sposób, a ja tych informacji okraszonych komentarzami Tomka nie trawię niestety, ale to moje zdanie. Kto co lubi też nie wnikam Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted July 8, 2015 Author Share Posted July 8, 2015 Dokładnie, co kto lubi, jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu nogi śmierdzą .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 Po (dokładnie) dwóch miesiącach od otwarcia, dotarłem do browaru. Lokalizacja rewelacyjna! Budynek ciekawy, surowy - na takie górskie i "miedziankowe" warunki, pewnie i adekwatny. Pokosztowane piwa - przyzwoite. Zaangażowanie Właściciela w kontakty z klientami - żadne! Z relacji: podobnie było na otwarciu w maju, pewnie ten typ tak ma. Podsumowując: piwo da się wypić, odwiedzając rewelacyjne Rudawy - trzeba wstąpić, na wylewność Gospodarza nie liczymy (niestety nie miałem sposobności kontaktu z LP ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts