dziedzicpruski Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ale o co chodzi, miałoby to ułatwić identyfikacje tej pszenicy ?. W życiu nie zrobiłem piwa wędzonego, nie mój klimat, więc nie wiem, nie znam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Nie, chodzi o to że mógłbym zrobić taki eksperyment bo mam w planie takie piwa akurat. A wędzone dlatego ze nie chce zwykłego jasnego. Mógłbym zatrzeć na dwa razy. Ale nie wiem czy mi się chce bawić ale sam jestem ciekaw czy rzeczywiście byłbym w stanie rozróżnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A jeśli byłoby to piwo wędzone , powiedzmy 50% pilzneński wędzony i 50% pszeniczny i drugie 50% pilzneński wędzony i 50% pilzneński ? Drożdże neutralne i chmielenie marynką ? Pamiętaj po degustacji dać znać. Najlepszy efekt da zrobienie z tej samej gęstwy oraz tego samego dnia prawie (realnie dwa dni). Fermentory obok siebie, butelkowanie identyczne itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Roman Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 widze ze temat wrze Panowie, co by nie było każdy ma troche racji, drożdze mają wiele do gadania ale napewno też to z czego warka została zaratra. Przy następnych zakupach wezmęwięcej pszenicy i postaram się zrobić z conajmniej 50% udziałem. na dniach zrobie z tym kilogramem co mam i powiem Wam czy tylko więcej piany czy faktycznie coś w smaku się ruszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Panowie, co by nie było każdy ma troche racji, drożdze mają wiele do gadania ale napewno też to z czego warka została zaratra.Tak, ale różnica pomiędzy typowymi jasnymi słodami podstawowymi (pale ale, pilzneński, pszeniczny) jest mniejsza niż większość początkujących by oczekiwała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Roman Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Panowie, co by nie było każdy ma troche racji, drożdze mają wiele do gadania ale napewno też to z czego warka została zaratra.Tak, ale różnica pomiędzy typowymi jasnymi słodami podstawowymi (pale ale, pilzneński, pszeniczny) jest mniejsza niż większość początkujących by oczekiwała. no dobra to temat mamy rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się