Skocz do zawartości

Suszone owoce. Gotować czy na cichą?


Rekomendowane odpowiedzi

Na suszonych owocach mogą znajdować się mikroorganizmy, więc jest ryzyko, ale jeśli lubisz ryzyko możesz je delikatnie zmacerować alkoholem i dopiero wtedy dodać na cichą.

Edytowane przez e-prezes
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przed mesiącem zacierałem kożlaka , kolega przywlókł ok 3 kg suszonych sliwek, to wrzuciłem je do gotujacej się brzeczki , wyszło bardzo metne piwo , ale za wcześnie na ocenę co z tego wyszło. Jestem zwolennikiem dodawania owoców do gotującej się brzeczki.

Edytowane przez stach
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.