zielczi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Sam planowałem robić łamane, ale ponoć taki wymiar FD przy kegu DIN pozwala na wyciąganie go w całości przy zamontowanych grzałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 jak tak, to jeśli masz jedną sztukę wolną to wstrzymaj się z wyprzedażą sprawdzę dokładnie średnice i odezwę się, postaram się jeszcze wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Rozmiar pasi, ale i tak musiałbym przeciąć i dorobić jakiś zawias czy inną metodę. Nie przejdzie przez wycięcie w kegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil0691 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Możesz to zrobić w taki sposób: http://www.piwo.org/topic/17868-fałszywe-dno-o-grubości-ścianki-15-mm/?p=351615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Lub dobrze wyszlifuj boki kega wtedy dobrze wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Kupował ktoś z Was na piwniczka.org http://piwniczka.org/falszywe-dno-335cm15mm-nierdzewka-p-396.html?cPath=4_64_66 ? Jest godne polecenia? Ja kupowałem, dno o średnicy 31,5cm. Dostawa po kilku dniach, towar bardzo ok. Po dostosowaniu do wiadra 33l działa dobrze. Piwa z dodatkiem żyta idą bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Prusak-jak dostosowałeś do fermentora 33L,przecież dno ma317mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) U mnie z pomiarów wychodziło, że ma około 320mm. Przeróbka (trochę na wariata) polegała na dospawaniu paska blachy 1,5mm (szeroki na około 15mm) wokoło dna. Do tego otwór w FD, taki aby zmieściło się w nim kolanko (recykling z oplotu) z nałożonym węzykiem silikonowym (ten praktycznie dotyka dna wiadra). FD wchodzi do wiadra na styk, właściwie trzeba trochę docisnąć żeby równo weszło. Gdybym chciał tak spasować to pewnie by sie nie udało. Przed filtracją trzeba wlać około 1,5l wody zeby dno było minimalnie zakryte. Mam tylko jedno zdjecie, mam nadzieję, że cos widać. W razie czego mogę jeszcze dorobić fotek. Edytowane 1 Lipca 2015 przez prusak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Kto z zamawiających nie wysłał jeszcze adresu to zapraszam na pw wraz z preferowaną formą wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Pewnie dopisanie się już nie wchodzi w grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dla wszystkich spóźnialskich http://allegro.pl/show_item.php?item=5525846298 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 A o kegów EURO nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Jeżeli osoby które wpisały się na listę z FD dla kegów euro, potwierdzą swoje zainteresowanie i zbierze się około 10 osób to myślę że udało by się pozostać przy tej samej cenie jako że to kolejne zlecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Ja bym się na eurowe pisał. Jaka była ostatecznie cena? Edytowane 8 Lipca 2015 przez 8Pi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 I ja się piszę na FD do KEGa w Euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Ja bym się na eurowe pisał. Jaka była ostatecznie cena? 88zł plus 25zł przesyłka dzielona na liczbę zamawiających+wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Również moge coś narysować niestety znam lasery które sporo się cenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 wczoraj odebrałem w Zabrzu swoje fd na wymiar trochę się zmartwiłem,gdy gość zadzwonił i powiedział,że gotowe,tylko muszę je sobie sam wykończyć,bo po laserze jest nieobrobione.... Bez okularów nie rozpoznałbym z której strony palone a mam tylko minus 1,5 -piękne i tylko 90złotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Kolego @zielczi czy dałoby radę powtórnie przeprowadzić akcję na FD do Kega w EURO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wpisywales się na listę? Jeśli nie to jest 5 chętnych. Przerobie dziś rysunek pod wymiary euro i wyśle zapytanie o cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Oficjalnie dziękuje użytkownikowi kamil0691 za przygotowanie rysunku w formacie dwg dla kega Euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udało się zbić całe 3zł do 85zł za sztukę,ale przy większym "dnie" to w sumie też nieźle. Jest to cena która obowiązuje od 5 sztuk. Póki co 1 potwierdziła. Jeżeli jeszcze jest ktoś zainteresowany to zapraszam na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jaka to jest stal 304? 1,5mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jaką dokładnie średnicę mają sita dla euro i din? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) 1,5mm stal 1,4301 średnica 33,5cm 1,4301 to chyba to samo co 304 Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez zielczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi