Skocz do zawartości

American Amber Ale - ocena receptury


josh.kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

przyśniło mi się uwarzenie American Amber Ale. Szukałem, szukałem i znalazłem recepturę od scoobiego. Po przeróbkach wygląda tak:

Pale Ale - 4,5 kg

monachijski I - 500 g

melanoidynowy - 250g

karmelowy 150 - 250 g

czekoladowy 400 - 50 g

 

zacieranie 67° C - 60 min

 

Chmielenie:

został mi Cascade i willamette, więc chce je wykorzystać i chce zrobić piwo tylko na amerykańcach:

60' cascade i willamette - po 15g

20' cascade i willamette - po 15g

5' cascade i willamette - po 20g

 

brewtarget liczy 13,5 blg i 33 ibu.

 

co o tym myślicie? drożdże oczywiście us 05.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja robię dzisiaj takiego ambera:

 

Pale ale 3kg

monachijski I 1 kg

karmel 150 0,3 kg

 

zacierane 68 przez 60 min

 

chmielenie:

 

chinook 19g na 60 min

willamette 25g na 10 min

willamette 25g na 0 min

cascade 30g na 0 min

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • zasada zmienił(a) tytuł na American Amber Ale - ocena receptury

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.