josh.kowalski Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Witam. przyśniło mi się uwarzenie American Amber Ale. Szukałem, szukałem i znalazłem recepturę od scoobiego. Po przeróbkach wygląda tak: Pale Ale - 4,5 kg monachijski I - 500 g melanoidynowy - 250g karmelowy 150 - 250 g czekoladowy 400 - 50 g zacieranie 67° C - 60 min Chmielenie: został mi Cascade i willamette, więc chce je wykorzystać i chce zrobić piwo tylko na amerykańcach: 60' cascade i willamette - po 15g 20' cascade i willamette - po 15g 5' cascade i willamette - po 20g brewtarget liczy 13,5 blg i 33 ibu. co o tym myślicie? drożdże oczywiście us 05. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 ja robię dzisiaj takiego ambera: Pale ale 3kg monachijski I 1 kg karmel 150 0,3 kg zacierane 68 przez 60 min chmielenie: chinook 19g na 60 min willamette 25g na 10 min willamette 25g na 0 min cascade 30g na 0 min Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBeer Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 @josh podaj linka do posta scoobiego z recepturą, też planuję uwarzyć piwko w tym stylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josh.kowalski Posted May 22, 2015 Author Share Posted May 22, 2015 @josh podaj linka do posta scoobiego z recepturą, też planuję uwarzyć piwko w tym stylu. http://www.piwo.org/topic/3421-willamette-red-american-amber-ale/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now