josh.kowalski Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam. przyśniło mi się uwarzenie American Amber Ale. Szukałem, szukałem i znalazłem recepturę od scoobiego. Po przeróbkach wygląda tak: Pale Ale - 4,5 kg monachijski I - 500 g melanoidynowy - 250g karmelowy 150 - 250 g czekoladowy 400 - 50 g zacieranie 67° C - 60 min Chmielenie: został mi Cascade i willamette, więc chce je wykorzystać i chce zrobić piwo tylko na amerykańcach: 60' cascade i willamette - po 15g 20' cascade i willamette - po 15g 5' cascade i willamette - po 20g brewtarget liczy 13,5 blg i 33 ibu. co o tym myślicie? drożdże oczywiście us 05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 ja robię dzisiaj takiego ambera: Pale ale 3kg monachijski I 1 kg karmel 150 0,3 kg zacierane 68 przez 60 min chmielenie: chinook 19g na 60 min willamette 25g na 10 min willamette 25g na 0 min cascade 30g na 0 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @josh podaj linka do posta scoobiego z recepturą, też planuję uwarzyć piwko w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josh.kowalski Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 @josh podaj linka do posta scoobiego z recepturą, też planuję uwarzyć piwko w tym stylu. http://www.piwo.org/topic/3421-willamette-red-american-amber-ale/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się