Jump to content

Szklane butelki 0.75 na standardowy kapsel

Recommended Posts

Cześć!

Mam pytanie z cyklu "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" :) Czy spotkaliście się może gdzieś z możliwością zakupu detalicznej ilości butelek do piwa 750ml takich, w jakie Pinta z BdPF zabutelkowała Księżniczkę Wiosny?

http://www.browarpinta.pl/oferta/ksiezniczka-wiosny-princesse-de-printemps,44.html

Butelka ma fantastyczny kształt, jest brązowa i ma zwykły rozmiar kapsla - w przeciwieństwie do butelek szampańskich na szerokie kapsle. Bardzo chciałbym wykorzystać taką formę w domu, ale na razie poszukiwania idą mi bezskutecznie. Z paletą nie ma problemu, ale palety butelek nie potrzebuję :)

Dzięki!

M.

Najlepiej dogadać się z lokalami które sprzedają piwa amerykańskie, brytyjskie w butelkach. Tamtejsze browary trochę piw w takich butelkach mają. Alternatywą są butelki po lambikach ale wtedy trzeba mieć głowice do dużych kapsli.

Butelki po jabolach mają małe kapsle, ale czy piwo w nich ładnie by wyglądało? W razie potrzeby możesz je odkupić w skupach butelek.

• 1 month later...

Yay, powiadomienia mi wpadły do spamu - przepraszam za brak odzewu. Dzięki za pomoc! Chyba najlepsze wyjście to faktycznie zakręcić się za użytymi. Nietypowe wzory butelek w ilościach detalicznych to niestety problem.

Odpuściłem temat - wszystko, co chciałem butelkować, trafiło w koncu do zwykłych 0.5.