Browarzyciel Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Rafał jesteś BOGIEM!!! ... + Witam, Jako Bóg nie mogę tak długo siedzieć bezczynnie i nie czynić cudów, ha ha . W związku z tym chciałbym zaprezentować Wam jeden z nich ... Brew Tower została (bo to ta wieża) szczęśliwą mamą i doczekała się dwóch zbiorników fermentacyjnych a' 80 litrów. Zbiorniki mają stożkowe dna są wyizolowane i mają płaszcz wodny do chłodzenia fermentującego piwa. Czujnik temperatury razem z termostatem może włączać np. obieg wody lodowej. Póki co podłączony jest po prostu wąż ogrodowy , ale i tak działa. Pozdrawiam Raf. Edytowane 21 Września 2010 przez Browarzyciel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lachim078 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Przyjemnie patrzeć na Twój sprzęt. Przygotowanie w nim piwa to pewnie jak "jazda mercedesem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Przyjemnie patrzeć na Twój sprzęt. Przygotowanie w nim piwa to pewnie jak "jazda mercedesem". Albo pranie w automacie Niemniej wygląda to rewelacyjnie. Żeby tak można bezproblemowo zakładać browary restauracyjne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Zauważ, że tyle ile zrobił Browarzyciel może zrobić każdy. Schody zaczynają się przy legalizacji i dopuszczeniu do produkcji i handlu. Browarzyciel, jak mniemam dalej bazuje na produkcji dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Wiem prezesie. Ale przyznasz, że taka instalacja aż prosi się o rozpoczęcie warzenia zarobkowego. Nie zaśmiecajmy Browarzycielowi tematu kolejnymi dywagacjami na temat legalizacji warzenia. I tak nic one nie wniosą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Zauważ, że tyle ile zrobił Browarzyciel może zrobić każdy. Schody zaczynają się przy legalizacji i dopuszczeniu do produkcji i handlu. Browarzyciel, jak mniemam dalej bazuje na produkcji dla siebie. Dobrze mniemasz, dobrze. Legalizacja też jest dla ludzi, tylko upierdliwa. Problem w tym, że już na etapie produkcji maszyn/instalacji musisz o tym myśleć i to zalatwiać. Ale to nie temat na ten wątek, bo BT nie jest przeznaczona dla browarów nawet mikro. Przy wybiciu 60 L musiałbyś sprzedawać piwo w cenie 25 letniej whisky Raf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Niemniej możesz sprzedawać urządzenia dla piwowarów domowych. Legalnie rzecz jasna. I myślę, że do tego dążysz. Przynajmniej ja bym tak zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 niestety piwowarzy domowi będą woleli chyba połączyć sobie 3 kegi.... Instalacja Browarzyciela jest fajna, ale jak sobie wyobrażam ile kosztuje to mało którego piwowara będzie na nią stać, prędzej to jest opcja dla gospodarstw agroturystycznych, które warzą więcej, ale nie sprzedają piwa bezpośrednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Jak bym miał gdzie postawić brautower to bym kupił. Mnie się nie chce szukać po allegro tanich kegów, jeździć i załatwiać odbiór, spawać i kombinować. Nie mam też czasu przy dziecku i z moją pracą na stanie przy garach. Wolałbym się skupić na układaniu i dopracowywaniu receptur oraz dzieleniu się przyjemnością picia prawdziwego piwa tak obcego przeciętnemu polakowi. Poza tym BA ma w ofercie braumaistery i jednak ktoś je kupuje. offtopowo można naszą dyskusję wydzielić, jakby co. Edytowane 21 Września 2010 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ja myślę, że nie ma co wydzielać wątku. Instalacje, które są takie jakie są i kosztują tyle ile kosztują, zawsze będą budziły wątpliwości i pytania egzystencjonalne: A po co? Dlaczego? Czemu tak tanio? Raf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Gdyby było mnie stać, chętnie bym zakupił BT. Gdybym miał czas i trochę wolnej gotówki, to bym próbował budować sam. Tymczasem pozostaje mi, tak jak większości forumowiczów, zacieranie w garze. Tak czy inaczej życzę wszystkim, żeby spełniali swoje marzenia. Może kiedyś dane nam będzie zbudować/kupić fajną automatykę do warzenia. I nie zgodzę się, że przyjemność z jej używania jest równa pralce automatycznej. W końcu tylko tak można sensownie powtórzyć proces i tylko tak można opracować "doskonałą" recepturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 pranie w pralce automatycznej jest samą przyjemnością , spróbujcie prać ręcznie przez miesiąc hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 I jeszcze nalewak w całej krasie z bannerem Raf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Co tam nowego słychać w temacie? Jest brewtower, sa zbiorniki fermentacyjne i nalewak w ofercie czyli coś się dzieje a tego nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi