Wojtyla Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Cześć, mały offtopic: mam do oddania drożdże FM26 Belgijskie Pagórki ważne do początku kwietnia. Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie na priv - można je odebrać codziennie w Cisiu;] oraz ew. w najbliższą niedzielę przed 18 w okolicach stadionu Legii;] PS: Paweł, wygląda na to że się spotkamy na bitwie [o ile dojadę, bo pierwsza testowa warka mojego dubbla chyba zasili szambo;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) PS: Paweł, wygląda na to że się spotkamy na bitwie [o ile dojadę, bo pierwsza testowa warka mojego dubbla chyba zasili szambo;] Jakaś infekcja Ci się przytrafiła czy jesteś niezadowolony z tego co wyszło? Swojego dubbla niedługo będę butelkować i przy okazji muszę skorygować kolor, bo nie wygląda zbyt stylowo Edytowane 7 Marca 2017 przez pawel_cwks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtyla Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) PS: Paweł, wygląda na to że się spotkamy na bitwie [o ile dojadę, bo pierwsza testowa warka mojego dubbla chyba zasili szambo;] Jakaś infekcja Ci się przytrafiła czy jesteś niezadowolony z tego co wyszło? Swojego dubbla niedługo będę butelkować i przy okazji muszę skorygować kolor, bo nie wygląda zbyt stylowo Niestety infekcja, choć samo piwo chyba też do wybitnych nie należy;] W drugiej też mógłbym mieć ciemniejszy kolor [coś mi kalkulatory zawyżyły kolor od cukru kandyzowanego], ale na wszelki wypadek już nie będę z nim kombinować. Widzę po Twoich zapiskach, że zasyp mamy podobny - ja dałem mniej karmeli i pszenica zamiast monachijskiego. PS czemu tylko 30min gotowania? Edytowane 7 Marca 2017 przez Wojtyla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) PS czemu tylko 30min gotowania? Też liczyłem na ciemniejszy kolor z dodatku cukru kandyzowanego i się przeliczyłem. 30 minut gotowania, bo osiągnąłem w tym czasie zakładany ekstrakt początkowy i druga sprawa to mniejsze ryzyko, że spóźnię się do pracy Edytowane 7 Marca 2017 przez pawel_cwks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 AstaBrewery - White IPA v4 Piwo prawie klarowne, lekko opalizujące (spędziło trochę czasu na balkonie) o jasnej stylowej barwie. Nagazowanie idealne, drobna biała piana ładnie koronkuje na szkle. W aromacie chmiele amerykańskie i owocowe estry(?). W smaku słodowość na średnim poziomie, lekkie owocowe estry i chmielowość. Piwo mi smakował, jednak nie obraziłbym się gdyby było więcej kolendry i trochę bardziej goryczkowe (dolna granica IPA wg opisu). Wszystkie istotne informacje znalazły się na etykiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtyla Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 PS czemu tylko 30min gotowania? Też liczyłem na ciemniejszy kolor z dodatku cukru kandyzowanego i się przeliczyłem. 30 minut gotowania, bo osiągnąłem w tym czasie zakładany ekstrakt początkowy i druga sprawa to mniejsze ryzyko, że spóźnię się do pracy Aa, to jest mocny argument;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Tonka Stout - Browar Braterski Świetne piwo, bardzo pijalne. Idealne dla Pań (swoją drogą Wszystkiego Najlepszego z okazji dzisiejszego święta! ), deserowe. Na pewno zapamiętam je za to uderzenie aromatu czekoladowo-kokosowego. Mistrzostwo! Reszta recenzji na FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaal123 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Dziś w depozycie zostawiłem: 2x Stout Owsiany 13,2 BLG, 4,5% 2x Extra Special Bitter 13,5 BLG, 5,7% (piwo uwarzone według receptury Tomka Schutza z Browar Gdynia) Pobrałem: - Pszeniczne z Różą Browar Braterski - Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie - ROSOMAK - Wędzony Imperialny Stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaal123 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Dziś w depozycie zostawiłem: 2x Stout Owsiany 13,2 BLG, 4,5% 2x Extra Special Bitter 13,5 BLG, 5,7% (piwo uwarzone według receptury Tomka Schutza z Browar Gdynia) Pobrałem: - Pszeniczne z Różą Browar Braterski - Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie - ROSOMAK - Wędzony Imperialny Stout Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie Barwa pomarańczowa, piana bardzo obfita, drobno pęcherzykowa, pięknie zdobi szkło. W aromacie głównie cytrusy i dużo owoców. Wysycenie idealne. Goryczka niska do średniej, niezalegająca. W smaku owoce cytrusowe, odrobinę trawiastości, lekka podbudowa słodowa. Piwo bardzo smaczne, lekkie, pijalne chyba najlepsze APA od piwowara domowego jakie piłem. Edytowane 18 Marca 2017 przez sebaal123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dziś w depozycie zostawiłem: 2x Stout Owsiany 13,2 BLG, 4,5% 2x Extra Special Bitter 13,5 BLG, 5,7% (piwo uwarzone według receptury Tomka Schutza z Browar Gdynia) Pobrałem: - Pszeniczne z Różą Browar Braterski - Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie - ROSOMAK - Wędzony Imperialny Stout Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie Barwa pomarańczowa, piana bardzo obfita, drobno pęcherzykowa, pięknie zdobi szkło. W aromacie głównie cytrusy i dużo owoców. Wysycenie idealne. Goryczka niska do średniej, niezalegająca. W smaku owoce cytrusowe, odrobinę trawiastości, lekka podbudowa słodowa. Piwo bardzo smaczne, lekkie, pijalne chyba najlepsze APA od piwowara domowego jakie piłem. dzięki za reckę. Cieszę, że smakowało. Nie spodziewałem się takich superlatyw ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaal123 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dziś w depozycie zostawiłem: 2x Stout Owsiany 13,2 BLG, 4,5% 2x Extra Special Bitter 13,5 BLG, 5,7% (piwo uwarzone według receptury Tomka Schutza z Browar Gdynia) Pobrałem: - Pszeniczne z Różą Browar Braterski - Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie - ROSOMAK - Wędzony Imperialny Stout Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie Barwa pomarańczowa, piana bardzo obfita, drobno pęcherzykowa, pięknie zdobi szkło. W aromacie głównie cytrusy i dużo owoców. Wysycenie idealne. Goryczka niska do średniej, niezalegająca. W smaku owoce cytrusowe, odrobinę trawiastości, lekka podbudowa słodowa. Piwo bardzo smaczne, lekkie, pijalne chyba najlepsze APA od piwowara domowego jakie piłem. dzięki za reckę. Cieszę, że smakowało. Nie spodziewałem się takich superlatyw ! Musisz mi zdradzić recepturę :-) Bardzo długo od butelkowania utrzymał się aromat chmieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dziś w depozycie zostawiłem: 2x Stout Owsiany 13,2 BLG, 4,5% 2x Extra Special Bitter 13,5 BLG, 5,7% (piwo uwarzone według receptury Tomka Schutza z Browar Gdynia) Pobrałem: - Pszeniczne z Różą Browar Braterski - Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie - ROSOMAK - Wędzony Imperialny Stout Pierwszak APA od Browar Domowy Piaseczyńskie Barwa pomarańczowa, piana bardzo obfita, drobno pęcherzykowa, pięknie zdobi szkło. W aromacie głównie cytrusy i dużo owoców. Wysycenie idealne. Goryczka niska do średniej, niezalegająca. W smaku owoce cytrusowe, odrobinę trawiastości, lekka podbudowa słodowa. Piwo bardzo smaczne, lekkie, pijalne chyba najlepsze APA od piwowara domowego jakie piłem. dzięki za reckę. Cieszę, że smakowało. Nie spodziewałem się takich superlatyw ! Musisz mi zdradzić recepturę :-) Bardzo długo od butelkowania utrzymał się aromat chmieli. Proszę bardzo: http://www.brewness.com/pl/recipe/pierwsze-apa/view mam nadzieję ze link doprowadzi tam gdzie trzeba. W razie co wydrukuje, zeskanuje i wyślę na PW. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Odwiedziłem dzisiaj depozyt i zauważyłem, że połowa butelek jest bez informacji o zawartości (może pospadały, nie wiem). Prośba o dodawanie chociaż karteczki z nazwą stylu Pobrałem: Single Hop TNT Belgian Blond z wiśniami - Dystorsja o 3:51 Żytnia AIPA - Dystorsja o 3:51 ESB 13,5 BLG (mała biała etykieta i złoty kapsel) Stout Owsiany 13,2 BLG (j.w.) Butelka z etykietą Pinty "Brett IPA" z żółtym kapslem z "5" albo "S" - ktoś się przyznaje? Zostawiłem: 2x Oatmeal Stout - 13,5 BLG,, 5,9% Alk. IBU 28 2x Cherry Ale - 12,5 BLG, 5,35% Alk. IBU 12 2x Kiss from a Rose - 12,5 BLG, 5,35% Alk. IBU 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Butelka z etykietą Pinty "Brett IPA" z żółtym kapslem z "5" albo "S" - ktoś się przyznaje? To raczej mój Sweet Stout. Była przyklejona taśma papierowa z opisem, ale widocznie odpadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezczynność II kwartału Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Byłem wczoraj w depozycie. Pobrałem: Kiss from a rose z browaru JackStyle Best Bitter z browaru Gimbax Kwasi Ryjek z browaru Gimbax Bitter z browaru Dystorsja o 3:51 Wczoraj wypiłem Bittera z browaru Dystorsja o 3:51: nigdy nie piłem Bittera, więc nie wiem jak naprawdę smakuje Bitter. Jednak zasmakował mi i to można powiedzieć, że nawet bardzo. Myślałem, że karmele mnie odrzucą a nie było ich na tyle dużo, żeby mi to piwo obrzydzić.Dobre piwo! Dopisane: przed chwilą wypiłem Kwasi Ryjek z browaru Gimbax. Na etykiecie napisane, że mocno kwaśne i rzeczywiście kwaśne, Mimo niskiej gęstości, dosyć treściwe. Nasycenie mocne, piwo powoli samo wychodziło z butelki. Oprócz tego, że kwaśne ciężko cokolwiek napisać. Fajnie było spróbować. Dzięki. Spróbowałem też Kiss from a Rose z browaru Jack Style. Smakuje jak perfumowane piwo. Smaku niewiele, aromatu chmielu wcale. Tylko te perfumy. Nie dla mnie. Nie mój styl. Kolejne piwo: Best Bitter z browaru Gimbax. Na początku bardzo gęsta piana. Bardzo mocna piana. Piwo stoi już jakiś czas a ta piana nie opada. W smaku karmelowe ale karmele bardziej nachalne niż w przypadku Bittera z browaru Dystorsja. Chmielu niewiele, aromat ziołowy. Kolor piękny: wzorowo miedziany. Dobre piwo ale porównując moje subiektywne doznania to kolegi z Dystorsji trochę lepsze. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Paweł Mitura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 W dniu 12.04.2017 zostawiłem w depozycie: 2 x Sweet Stout 2 x Pale Ale 2 x American Pale Ale pobrałem z depozytu: 1 x Wit ( litera W na kapslu ) 1 x Bitter Dystorsja o 3:51 1 × American Barley Wine ( TBD ) 1 × Hefeweizen II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Butelka z etykietą Pinty "Brett IPA" z żółtym kapslem z "5" albo "S" - ktoś się przyznaje? Byłem w piątek na Stalowej i to jednak nie jest moje piwo (Sweet Stout nadal czeka na chętnego w skrzynce). 1 x Wit ( litera W na kapslu ) To mój orkiszowy wit. Sorry za brak informacji, ale spieszyłem się pakując piwa i nie nakleiłem "etykiet". Zostawiłem w depozycie: 1x Wit (pobrany przez rayavaldek) 1x AIPA (oznaczenie na kapslu: IP) 1x Dubbel (oznaczenie na kapslu: *D*) Pobrałem: (do uzupełnienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Butelka z etykietą Pinty "Brett IPA" z żółtym kapslem z "5" albo "S" - ktoś się przyznaje? Byłem w piątek na Stalowej i to jednak nie jest moje piwo (Sweet Stout nadal czeka na chętnego w skrzynce). Jakiś czas temu zostawiałem swojego Stouta z Habanero. Może to mój? Kapsel z napisem "S". Żadnej info niestety nie otrzymałem, czy ktoś wziął moje piwka. A depozytu dawno nie odwiedzałem. Może zrobimy jakąś aktualizację co jest w skrzynce? Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Pindin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Culter Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć, dawno mnie nie było:-) Zostawiłem:American Barleywine i IRA Pobrane: Cherry ale (JackStyle) i Saison (Paweł Mitura) Dziś wypita wisienka (JackStyle): -wygląd: czerwono-pomarańczowe, pod pewnym kątem róż. Piana biała, początkowo obfita (z racji wysokiego nasycenia) później szybko znika, jest taka, hmm - strzelająca -aromat: słodki, karmelowy. Wiśnia słabo wyczuwalne w mojej opinii -smak: ogólnie łagodny. Po przełknięciu pojawia się na języku przyjemny smak wiśni, który sprawia wrażenie słodkości. Wiśnia fajna, nie nachalna. -goryczka: niska -odczucie w ustach: jak dla mnie piwo bardzo pijalne. Najbardziej podoba mi się ten aksamitny posmak wiśni. Ogólnie bardzo fajne, łagodne i pijalne piwo. Jedynie brakuje mi wiśni w aromacie, ale to pewnie przez czas (butelkowane 3-mce temu). No i pytanie które musi paść: ile poszło wiśni na L i w jakiej formie;-)? Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Culter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Próbował ktoś wędzonego RISa z bordowym kapturkiem? Ciekawy jestem opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Po pierwsze reklamacja. Byłem dziś w depozycie ze swoimi nowymi piwami i spodziewałem się, że będę musiał zamienić je na swoje stare piwa. Poprzednio byłem dosyć dawno i zostawiłem chyba 3 piwa, a na forum przeczytałem tylko o jednym. Komuś się film urwał? Dziś zostawiłem: Mleczny, kawowowy, waniliowy stout "Cafe Roma" Smoked APA "Raca zielona" Dry Stout "Geniusz" Pobrałem: Cherry Ale z Infection JackStyle Dry Stout z Roberto warzy Barbarian z Kwarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ahoj ...Poprzednio byłem dosyć dawno i zostawiłem chyba 3 piwa, a na forum przeczytałem tylko o jednym. Komuś się film urwał?Kolega powinien przyzwyczaić się, że z Depozytu korzysta wielu cichociemnych/nieśmiałych Boją się choć słówko napisać... Wiele moich piw też "szumu medialnego" nie sprawiły ;P Ja też byłem wczoraj na Stalowej. Zostawiłem 2x Taj z Grodziska II (grodzisz z kaffirem) i 2x Żytko (rye brown porter). Pobrałem: Salonowe z Browaru Kwarta/Józefosław, Hop Galaxy od Pawła Mitury i 2 piwka z Browaru Braterskiego: Dubbel i AIPA (stąd wiem bo czytałem ww.posty . Kolega Paweł - żółta kartka za lenistwo ;P Co to za koślawe oznaczenia na kapslach?! Za to zawartość na pewno bedzie smaczna sądząc po wcześniejszych wyrobach Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Culter Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jestem po Saison Pawła Mitury: -aromat: lekko estrowe, plus fenole (goździk),a no i jeszcze zapisałem kwiatowe, ziołowe -wygląd: ciemna pomarańcza, czerwone. Piana lekko zabarwiona, kremowa, obfita o umiarkowanej trwałości -smak:charakter słodowo-przyprawy, goździki i może lekki alkohol (albo mylę z estrami/fenolami) -goryczka: niska, delikatna -odczucie: piwo bardziej wytrawne niż słodkie, choć wrażenie słodycz podbijają estry; nasycenie średnie Ogólnie przyjemne piwo, dobrze zbalansowane, szybciej zniknęło ze szkła niż się w nim pojawiło ;-). Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Raport z degustacji Dry Stout'u z Roberto warzy Estetyczna, domowa etykieta. Na etykiecie napisane czego można się spodziewać po piwie. Raczej wolałbym coś z receptury, a nie recenzję . 13 BLG, 5,1% alk, data butelkowania 2016-04-02, czyli już ponad rok temu. Ja bym jeszcze umieścił IBU. Po otwarciu lekkie syknięcie. Żadnego gushingu. Piwo stało otwarte, kiedy to pisałem i nic się nie ulotniło. Z butelki powiedziałbym, że czuję zapach czekolady. Po przelaniu do szklanki utworzyła się ładna, beżowa piana, która jednak szybko znika. Utrzymała się najwyżej 20 sekund i została jedynie warstwa bąbelków na powierzchni. Kolor - Bardzo ciemny brązowy. Ale wyraźnie nie czarny. Bardzo przyjemny zapach. Ja bardzo lubię zapach stoutu. Palony, czekoladowy. W smaku paloność jeszcze bardziej wyczuwalna. Wydaje się bardziej wodniste, niż 13 BLG. Na finiszu lekka kwaśność. Taka jakby kawowa. I goryczka też kojarzy mi się z kawą. Ogólne wrażenie - fajny, niezobowiązujący, sesyjny stout. Nie wiem, jakie było to piwo świeże, ale po roku też jest dobre. Zdaję sobie sprawę, że dry stout, to nie jest piwo, którym można łatwo kogoś rzucić na kolana. Ten był wystarczająco solidny, wytrawny, i lekki. Może nawet zbyt mocny jak na gatunek. Dziękuję, smakowało mi. Za chwilę otworzę sobie swój, żeby porównać. Jak coś biorę z depozytu, to najczęściej, żeby porównać ze swoimi piwami. Dla czytelnika to tylko linijka oczekiwania, a dla mnie co najmniej kilkanaście minut dopijania piwa Roberto. O moim króciutko. Zaznaczę tylko różnice. Moja piana dużo lepsza. Cały czas utrzymuje się gruba czapa. Większa goryczka. I chyba więcej ciała, choć może to wrażenie od tej goryczy. To w zasadzie najbardziej dostrzegalne różnice. roberto_g 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezczynność II kwartału Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Jestem po Saison Pawła Mitury: -aromat: lekko estrowe, plus fenole (goździk),a no i jeszcze zapisałem kwiatowe, ziołowe -wygląd: ciemna pomarańcza, czerwone. Piana lekko zabarwiona, kremowa, obfita o umiarkowanej trwałości -smak:charakter słodowo-przyprawy, goździki i może lekki alkohol (albo mylę z estrami/fenolami) -goryczka: niska, delikatna -odczucie: piwo bardziej wytrawne niż słodkie, choć wrażenie słodycz podbijają estry; nasycenie średnie Ogólnie przyjemne piwo, dobrze zbalansowane, szybciej zniknęło ze szkła niż się w nim pojawiło ;-). Dzięki Dzięki za recenzje. To mój pierwszy Belg ale nie ostatni... Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Paweł Mitura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się