sekal Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 WitamSzybkie pytanko, jak ponacinać dno w wiadrze 33l (w celu zrobienia fałszywego dna), tak aby spełniało rolę ale też nie było "za gęsto" ponacinane (nie pękło pod ciężarem młóta, wody).Mniej więcej - jakiej długości nacięcie, i w jakich odstępach. Bo nacinanie jak FD do kegów pewnie będzie "za gęste" ? Jakby ktoś fotkę swojego FD z wiadra wrzucił byłoby super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 A dlaczego chcesz marnować wiadro? Kup sraczwężyk i 10 minut zrób filtrator. Tutaj na forum jest sto postów jak to zrobić Wiadro się przyda na fermentację. Jeśli się upierasz na filtrator z wiadra to raczej tylko wiercenie otworów. Moim zdaniem żadne nacinanie nie zda egzaminu. FD ze stali KO ma grubość 1,5mm i jest sztywne. Wiadro ma dno max 1 mm i jest to miękki plastik. Każde nacięcie je osłabi i będzie do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Z tym ze ma dno 1 mm to bym nie przesadzal. Ale wiadro z otworami było popularne na początkach piwowarstwa domowego, później wynaleziono Oplot i nie bez powodu mało kto robi dzisiaj na wiadrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Z tym ze ma dno 1 mm to bym nie przesadzal. Ale wiadro z otworami było popularne na początkach piwowarstwa domowego, później wynaleziono Oplot i nie bez powodu mało kto robi dzisiaj na wiadrze Ankieta: kto robi na wiadrze dziś --- (tu zapisy) --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wszyscy na sracz wężyku!!, A, że warzę od maja i niedawno przerabiałem temat to sugeruję kupić taki i skupić się na innych aspektach domowego warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się