Skocz do zawartości

RIS - prośba o weryfikację receptury


stjimmyjos

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, przekonaliście mnie. Zwłaszcza tym robieniem black ipy  :okey:

 

Czyli zamieniam na coś palonego. Co do chmielu to mi goryczka magnuma pasuje, ale nie jestem przekonany czy pasuje do risa. Może ta iunga? Czy lepiej jakiś zeus?

W każdym razie mam czas na myślenie bo ipa mi dalej intensywnie fermentuje i na gęstwę sobie poczekam.

No i to gotowanie. Ja to bym mógł gotować i 4 godziny. Pytanie tylko czy to zdrowo? (dla piwa znaczy...) I jak wtedy chmielić, na początku czy na godzinę przed końcem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.