Guest_1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Chciałbym podzielić się moim pomysłem na chłodnicę do studzenia brzeczki. Ja wykonałem ją z rurki do solarów (stal nierdzewna) plus odpowiednie dwie złączki. Jedna złączka do podpięcia rurki a drugi jako redukcja aby móc podłączyć do kranu. koszt to około 30-40 zł. normalnie koszt były większy ale zawsze w sklepach hydraulicznych są odpady typu 2mb gdzie wywalają to do kosza. Mnie się poszczęściło dlatego poniosłem mały koszt. Wystarczyła rura 2,5mb, zrobiłem 6 pętli. Tempo chłodzenia to 20 min 95C do 25C. Wieczorem wrzucę foto. Edytowane 9 Grudnia 2015 przez legler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Tępo Uuu przykra sprawa, ale naostrzysz i będzie hulać jak nowa! GTB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guest_1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 hehe literówka się wdała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plo Koon Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Podepnę się pod temat. Wie ktoś skąd wytrzasnąć podobne stelaże do chłodnicy jak na zdjęciu? Miałem plastikowe ale im nie ufam, teraz po prostu usztywniłem chłodnicę drutem miedzianym, ale wolałbym coś solidniejszego. http://jerrybrewery.pl/wp-content/uploads/2016/01/Flanders-Red-Ale-8-600x588.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 "Zrób to sam" Pasek blachy wyginasz w kształt V, potem nacinasz tak aby powstały rowki dopasowane do średnicy rurki (tak obrazowo to od dołu litery V). Zakładasz na chłodnicę i wkładasz pręt aby zabezpieczyć przed wysunięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi