Mibor Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Standardowo, dekantacja do innego fermentora, z pończochą na wylocie Można jeszcze dołożyć druciak na wlocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Pończoszka na wężu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel G Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 W jaki sposób dezynfekujecie te pończochy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemysław Bury Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Standardowo, dekantacja do innego fermentora, z pończochą na wylocie Można jeszcze dołożyć druciak na wlocie. A druciak nie spadnie z węża ? Mając pończoche nie napowietrze brzeczki za mocno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Druciak możesz przymocować do wężyka gumką recepturką albo trytytką, ale sam z siebie też nie powinien się zsunąć. Pończochę/stopkę gotuję kilka minut przed użyciem i uważam że to wystarczy jako dezynfekcja. Co do napowietrzenia, to pończochę trzymasz blisko powierzchni brzeczki, albo ją w brzeczce zanurzasz (jest przecież wygotowana) więc nie widzę takiego zagrożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się