Tomasz Potworzy Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 (edited) ciekawi mnie temat chłodzenia piwa z kegów cornelius podczas nalewania, szukam jakichś agregatów chłodniczych ale jak na razie niewiele znalazłem. Generalnie jak to się odbywa? tzn nagazowanie i schłodzenie piwa bezpośrednio przy nalewaniu? Edited December 31, 2015 by Tomasz Potworzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
profik Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Chodzi ci o nalewanie piwa z kega przez schładzarke do kolumny z kranem i do kufla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 nagazowane musi być wcześniej, naturalnie - refermentacja albo sztucznie, butla potem wypychasz piwo z kega. Chłodzisz przez schładzarkę do piwa albo w kegeratorze. Tomasz Potworzy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Potworzy Posted December 31, 2015 Author Share Posted December 31, 2015 (edited) kegerator, tego pojęcia mi brakowało, już czytam. Dzięki i szczęśliwego nowego roku! edit: a czyli to po prostu lodówka... edit2: hmm, czyli mogę sobie nawet dolniaka zrobić tylko w tym czasie z kega nie da się pić Edited December 31, 2015 by Tomasz Potworzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 da się, jeśli lodówka jest odpowiednio dużą to nie problem. będziesz nalewał piwo o temp. ok 12 stopni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Potworzy Posted December 31, 2015 Author Share Posted December 31, 2015 to chyba taka stara musiałaby być ~160cm a one sporo prądu chyba biorą. A+ 80cm można w dobrej cenie znaleźć, a tam 2 kegi cornelius chyba bez problemu wejdą Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej.b Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 tak to wyglada http://www.piwo.org/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=gallery&mid=5621&userMode=all&sid=83a505284ef03e27915b2716c11b75c2 Tomasz Potworzy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts