Tomasz Potworzy Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) ciekawi mnie temat chłodzenia piwa z kegów cornelius podczas nalewania, szukam jakichś agregatów chłodniczych ale jak na razie niewiele znalazłem. Generalnie jak to się odbywa? tzn nagazowanie i schłodzenie piwa bezpośrednio przy nalewaniu? Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Tomasz Potworzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Chodzi ci o nalewanie piwa z kega przez schładzarke do kolumny z kranem i do kufla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 nagazowane musi być wcześniej, naturalnie - refermentacja albo sztucznie, butla potem wypychasz piwo z kega. Chłodzisz przez schładzarkę do piwa albo w kegeratorze. Tomasz Potworzy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Potworzy Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) kegerator, tego pojęcia mi brakowało, już czytam. Dzięki i szczęśliwego nowego roku! edit: a czyli to po prostu lodówka... edit2: hmm, czyli mogę sobie nawet dolniaka zrobić tylko w tym czasie z kega nie da się pić Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Tomasz Potworzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 da się, jeśli lodówka jest odpowiednio dużą to nie problem. będziesz nalewał piwo o temp. ok 12 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Potworzy Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 to chyba taka stara musiałaby być ~160cm a one sporo prądu chyba biorą. A+ 80cm można w dobrej cenie znaleźć, a tam 2 kegi cornelius chyba bez problemu wejdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 tak to wyglada http://www.piwo.org/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=gallery&mid=5621&userMode=all&sid=83a505284ef03e27915b2716c11b75c2 Tomasz Potworzy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi