rob7320 Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Witam! Chciałbym prosić kolegów o pomoc . Dostałem w prezencie brewkit Coopers Sparkling Ale i extrakt niechmielony płynny 1,7 kg. Chciałbym zrobić z tego piwo można tradycyjnie czyli wszystko do gara lub lekko ztuningować i tu moja prośba co można dorzucić do tego zestawu , może cukier kandyzowany . Chciałbym aby wyszło coś w pobliżu Belijski Dubbel ,a może się mylę i nic nie kombinować . Z chmieleniem nie mam także żadnego doświadczenia . Proszę o sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Pałka Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Pierwsza warka i już chcesz kombinować? To może ogon jaszczurki albo pazury nietoperza? Zrób zgodnie z instrukcją, najprościej jak się da. Dzięki temu masz szansę cieszyć się pierwszym własnym piwem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob7320 Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 Pierwsza warka i już chcesz kombinować? To może ogon jaszczurki albo pazury nietoperza? Zrób zgodnie z instrukcją, najprościej jak się da. Dzięki temu masz szansę cieszyć się pierwszym własnym piwem. Nie pierwsza a trzecia , teraz miałem próbować zacierać ze słodów ,ale skoro wpadły mi gotowce to chciałbym coś pokombinować . Oto cały ambaras! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogi Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Żeby smakowało jak oryginał, wiele osób radzi dodać na 20 minut 12g chmielu. Zmiana drożdży na S-04 jest też podawana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_RUFUS_R Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 (edited) Tak apropo ktos probowal do brewkita dodac na zimno sok/syrop np. malinowy? Nie do gotowania a do fermentacji Nie ma pytania znalazlem wpis Leszka T o malinkach;-) ale ciekawe czy z bk by wyszlo Edited February 5, 2016 by R_RUFUS_R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts